Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

aga_szsz 11:33, 16 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Aga to przyjedź do mnie i po problemie...

No właśnie, po co mam jeśdzić po szkółkach oddalonych o 100 km, jak mogę pod nosem
Juzia 11:41, 16 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Juziu, chyba właśnie miała być soczysta? U mnie jest jasnozielona i ten pasek jest niezauważalny. Też chciałam mało pasiastą, bo przy pasiastej rośnie. Pokażę kiedyś na zdjęciu, bo z tymi kolorami różnie bywa.
Ja np. większość pokazywanych niebieskich kwiatów widzę jako fiolety.

No właśnie każdy widzi po swojemu
Margarete 12:03, 16 kwi 2014

Zaległości nie nadrobiłam., może w świeta uda sie wieczorkirm wpaśc i poczytac..........
Mam pytanie Marzenko - w jakim rozstawie masz posadzone te 3 żólto-zielone trzmielinki na pniu, tam przy ogrodzeniu ? Dostałam 1 sztuke i polecę dokupic sobie jeszcze 2......(widziałam takie same u nas w ogrodniczym) ale nie wiem czy mi się zmieszczą wszystkie 3 w to miejsce w które je planuje...............
Ile lat masz je już ? moja to na razie drapak ale chciałabym ja tez na zgrabną kulkę lub 3 kulki ( jak dokupię..) wyprowadzic...ile mi czasu zejdzie ...ze 2 lata pewnie co najmniej....
Milka 12:36, 16 kwi 2014

Zapodałam u siebie berberysy
Madzenka 19:06, 16 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Marzenko jak tam pogoda nas leje wczoraj mimo złej pogody robiłem w ogrodzie bo mam duzo przesadenia i sadzenia

Lało straszliwie a ja wiązałam graby przed płotem aby ich nie powyginało... Bo błoto aż chlupie...
Ale widziałam, ze Ty w Tatrach?
Madzenka 19:07, 16 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, chyba chodzi o to, że rzodkiewka ekstremalnie szybko rośnie i nie opłaca się zabawa w sadzonkowanie, bo zanim urośnie sadzonkowana, to będziesz miała tę z siewu (jedynie można rozrzedzić siewki)

Nom takie tłumaczenie to ja rozumiem
Madzenka 19:09, 16 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Nie mogę na wsi...córka ma dyżur w szpitalu w niedzielę, nie mogę ich zostawić.

Uspokoiłaś mnie z tymi buczkami Już myślałam, że moje po prostu się nie przyjęły. Zresztą rachunek za nie od Kapiasa trzymam na wszelki wypadek. Głoś jak Twoje ruszą

Zrezygnowałam z Gospel, będzie Isabella Rossellini.

O isabell czytałam
A córka nie może dojechać?
Madzenka 19:09, 16 kwi 2014

nicol21 napisał(a)

rzodkiewka rośnie tak szybko, żę pewnie by im urosła zanim by została sprzedana Siej! dasz radę. ja wczoraj wrzuciłam parę ziarenek w ziemie. ale nie w rządku ale w pasku o szerokosci ok 15cm [małe grabki]. zobaczymy co z tego wyrośnie! rzodkiewkę wymieszałam z koperkiem, bo przecież koperek taki drobniutki jest, plus go zerwę jak będzie mały

M sieje ja plewię
Madzenka 19:12, 16 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Marzenko, dawno się nie odzywałam, ale próbuję czytać na bieżąco, z kwietniem jestem, nadrobić zimy chyba nie dam rady. I u siebie też próbuję być.

Ja z komentarzem odnośnie trawek do Ciebie i Agi Szsz.
Carex Golden Fountain jest godny polecenia, soczyście zielony i nie widać paska. Mam przy tarasie, teraz wszystko się przerosło, po urlopie będę porządki robić, to wtedy pokażę. W każdym razie drugą zimę pięknie przetrwał, tylko parę końcówek mu trzeba uciąć.
A Evergold, jak sama nazwa wskazuje, jest u mnie zielony z żółtym paskiem. Zielono-biały jest jego spot Everest. Może to masz?

Czekam, aż u Ciebie tulipany się rozhulają i łączę się w walce z opuchlakami. Połowę Żurawek mi pożarły. Ale żurawki są dzielne - w listopadzie wsadziłam je do ziemi bez korzeni praktycznie, po wyczyszczeniu resztek larw, prawie wszystkie przeżyły zimę, część puszcza listki, choć korzeni nadal nie ma, a część już się zakorzeniła, nie leży luzem na glebie, tylko się trzyma.

Gabik ja liczę na Twój trwały powrót na forum!! Jesteś znawcą i trawek i żurawek. Widzisz ja mam chyba nie evergold a everest! Bo moja nie jest żołta lecz biała
Czekam z nieciepliwością na fotki ogrodu bo bardzo ciekawa jestem jak urósł!!!

Moje żurawki też reanimuję.... Teraz powsadzalam do doniczek i rosna.... Niedługo je przesadze do ziemi
Madzenka 19:13, 16 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

Aż mi trudno uwierzyć, że takie spadki będą, na razie na plusie, choć zimno, a od jutra już cieplej, oby tak się stało, nie dam radę okryć moich i tego się trzymamy Marzenko

Irenko a masz ogrodowe? Bo ja mam chyba z 15... Większość z giełdy dosadziłam do tych 10, które mialam. I horti z donic wsadzę do ogordu zimowego na noc...