Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 06:36, 15 kwi 2014

Gabriela napisał(a)
A tu matura i ładne kwiatki.
Co do matury:
"Hura ! Matura ! Wyrosną ci pióra
Wyrosną ci skrzydła, przemienisz się w mig !
Z brzydkiego kaczątka w ślicznego łabądka
Jak z małego cielątka wyrasta nam byk !"

Ktoś pamięta tę piosenkę? Fajna była, taka do wycia przy gitarze. Na ytube nie ma.
A co do tekstu, to tak właśnie będzie.

Bardziej niż netamrfozę wolałbym świetne wyniki Dzisiaj się jadę modlić o nie do Częstochowy
Sebek 06:39, 15 kwi 2014

alinak napisał(a)
miejmy nadzieje że nie będzie jak w tej pieśni czerwonych gitar ....pozdrawiam Sebciu ....

Wypluj te słowa!!!!! Też mam taką nadzieję
Madzenka 07:01, 15 kwi 2014

Sebuś dziwnie z Twoimi angelique i exotic? Moje exotic wszystkie już kwitną a angelique dopiero w pąkach, mam nadzieję na szaleństwo w Wielkanoc.
Jakoś przegapiłam wcześniej te buki? Gdzie Ty je posadziłeś? Jesli masz mały pas to koniecznie daj im tyczki aby się ładnie prostowały i były reprezentacyjne. Ja 30 m nie prostowałam ale jako osłona pompy ciepła otyczkowałam sobie graby i są po jednym sezonie proste.
ewakatowice 17:22, 15 kwi 2014

Sebuśkam i proszę byś doradził mi w sprawie wiązu bom zakochana na nowo. Ba, w końcu wiosna
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4072-aranzacja-ogrodka-przy-szeregowcu?page=155#post_6
Sebek 19:40, 15 kwi 2014

Ufff, wróciłem Ale mam do siebie żal, bo modliłem się chyba o wszystko na Jasnej Górze, a zapomniałem o pogodzie.... Teraz mam biało Jakość zdjęcia marna, ale śnieg widać
Sebek 19:42, 15 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebuś dziwnie z Twoimi angelique i exotic? Moje exotic wszystkie już kwitną a angelique dopiero w pąkach, mam nadzieję na szaleństwo w Wielkanoc.
Jakoś przegapiłam wcześniej te buki? Gdzie Ty je posadziłeś? Jesli masz mały pas to koniecznie daj im tyczki aby się ładnie prostowały i były reprezentacyjne. Ja 30 m nie prostowałam ale jako osłona pompy ciepła otyczkowałam sobie graby i są po jednym sezonie proste.

W tamtym miejscu jest cieniście i gleba też jest słaba, więc wyrastają powoli. Na Wielkanoc raczej się nie rozwiną, ale mam nadzieję, że mi ich również nie wymrozi

Posadziłem żywopłot z grabów i buków przed iglastym "żywopłotem", który żal wykarczować, a wygląda bardzo nieporządnie. No i przyda się dodatkowa zasłona od wiatrów - bo w tym miejscu nie ma domów i halny wieje tu, że czasem głowę urywa.....
Sebek 19:43, 15 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)
Sebuśkam i proszę byś doradził mi w sprawie wiązu bom zakochana na nowo. Ba, w końcu wiosna
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4072-aranzacja-ogrodka-przy-szeregowcu?page=155#post_6

Idę rozwiązać Twoje wątpliwości
Zeta 19:53, 15 kwi 2014

Rany ja tu narzekam na deszcz i zimno ...no ale śnieg????
Sebek 20:06, 15 kwi 2014

Oj tam, oj tam - stopnieje
Madzenka 20:30, 15 kwi 2014

Hi hi będziemy lepić bałwana na świeta?