Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 20:20, 20 lis 2018

Do góry
Dzisiaj rano pan przyjechali i prace nad stawem ruszyły.
Nowy teren jest w kształcie L.Staw będzie od strony łąk, teren tu niższy i ziemia torfowa.
Od razu pan nawiozł mi trochę tego torfu na miejsce pezyszlego nowego warzywnika.
Jeszcze to się zaorze, przemiesza.Zabronuje.Obornik pójdzie.
I powinna być gleba dobra po warzywka.
Ogrodowe kreacje 20:15, 20 lis 2018

Do góry
Zojka tak też zrobiłam
jutro jeszcze ostatni rzut kory kupuje jakieś 2 lub 3 worki i koniec na ten rok budżet ogrodowy zamykam
Funkie - Hosta 20:03, 20 lis 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mam problem...
Kupiłam przez internet kłącza host, pokusiło mnie, bo była wyprzedaż, dzisiaj przyszły i mają kły jak na wiosnę, a nawet widać liście
Chciałam je przechować zadołowane w ogrodzie w donicach, ewentualnie w piwnicy, gdyby był już duży mróz.
A teraz sama nie wiem co zrobić, bo w ziemi pewnie zmarzną im te liściorki

Renato! posadź do gruntu w dołek kompost i dodatkowo okryć gałązkami iglaka, czy wycięte łęty bylin.
Zawsze lepiej bez doniczek.
Między polem, a lasem. 19:59, 20 lis 2018

Do góry
kawa8002 napisał(a)
Kopie tak szeroko, jak można. Wykopałam rów szerokości 70cm na 25 metrów długości, na 80cm głębokości pod tulipany i jeżówki (wiosną). Pod hortensje i derenie tez po jakieś 80 szerokości i tyle głębokości...

kawa8002 napisał(a)
Przed tujami posadzone derenie i hortensje. W tym czarnym pasku są ukryte tulipany, wiosną dołączą jeżówki. Jeszcze nie wyściółkowane (czasu zabrakło). Ziemia także czeka na wywiezienie.

Kasiu przepraszam, ale nie do końca rozumiem... Szykowałaś szeroko a później znowu darń kładłaś?
Ogród Cioci cz. 3 19:59, 20 lis 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, trudno tak powiedzieć, co by było lepsze. Ty sama najlepiej wiesz, co potrzeba Twojemu ogrodowi, to wszakże Twój ogród, pamiętaj. Ja już napisałam, żebyś nie brała pod uwagę tych moich wypocin, bo one zmieniają charakter twojego ogrodu, a przecież nie o to mi chodzi... Staram się tylko pomóc, na luzie..., i tak to potraktuj...

A tu kolejne pomysły, bo pytałaś o nie...

Aguś ja poprosiłam o inne spojrzenie i ono mi się bardzo podoba Nie ma we mnie emocji a wdzięczność że zechciałaś spojrzeć swoim okiem.Człowiek patrzy na swój ogród jednostronnie. Pierwszy pomysł jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem bo nie zobaczyłabym nigdy takiego rozwiązania a bardzo mi się podoba. Nawiązuje trochę do łuków i prostych tak jak w pozostałej części. Bardzo Ci dziękuję kochana
Ogród Cioci cz. 3 19:25, 20 lis 2018

Do góry
Gosiu, trudno tak powiedzieć, co by było lepsze. Ty sama najlepiej wiesz, co potrzeba Twojemu ogrodowi, to wszakże Twój ogród, pamiętaj. Ja już napisałam, żebyś nie brała pod uwagę tych moich wypocin, bo one zmieniają charakter twojego ogrodu, a przecież nie o to mi chodzi... Staram się tylko pomóc, na luzie..., i tak to potraktuj...

A tu kolejne pomysły, bo pytałaś o nie...

Ogród Cioci cz. 3 18:57, 20 lis 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jeszcze taki, bardziej formalny, układ przyszedł mi do głowy, gdzie ta limonka to powtórzona obwódka bukszpanowa. Nie wiem jednak, jak to się będzie miało do całości...

Może już na dzisiaj zakończę te moje wypociny

To bardzo piękny pomysł ale musiałabym tu wywalić tardiwę i Hakonek większość nie wpisuje się wtedy tu ławeczka. Za dużo przerabiania i wywalania. Zostaje wersja z hakonkami
Ukojenie 18:55, 20 lis 2018

Do góry
Rozowa chryzantema dzis:

Cyknelam z flashem idac do ptasich karmikow.
Ogród Cioci cz. 3 18:50, 20 lis 2018

Do góry
Tu pytałaś czy będzie ciurkadełko. Pod tymi donicami jest studnia i nie mam pomysłu czy tu zaokrąglić linie?Czy zostawić jak jest? Tu z góry
Ogród Cioci cz. 3 18:44, 20 lis 2018

Do góry
Jeszcze taki, bardziej formalny, układ przyszedł mi do głowy, gdzie ta limonka to powtórzona obwódka bukszpanowa. Nie wiem jednak, jak to się będzie miało do całości...

Może już na dzisiaj zakończę te moje wypociny
Ogród Cioci cz. 3 18:21, 20 lis 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ok, do hakonek warto zamienić berberysy Admiration na Concorde - limonka traw świetnie współgrać będzie z fioletem berberysów, do tego te Nigry w tle o podobnym kolorze...

(ten zaznaczony fiolet to berberysy Concorde (ja je uwielbiam, są cudne w kolorze)

Concord zapisuję i znowu mam nad czym myśleć i planować
Funkie - Hosta 18:17, 20 lis 2018

Do góry
Mam problem...
Kupiłam przez internet kłącza host, pokusiło mnie, bo była wyprzedaż, dzisiaj przyszły i mają kły jak na wiosnę, a nawet widać liście
Chciałam je przechować zadołowane w ogrodzie w donicach, ewentualnie w piwnicy, gdyby był już duży mróz.
A teraz sama nie wiem co zrobić, bo w ziemi pewnie zmarzną im te liściorki

Ogród Cioci cz. 3 18:17, 20 lis 2018

Do góry
Ok, do hakonek warto zamienić berberysy Admiration na Concorde - limonka traw świetnie współgrać będzie z fioletem berberysów, do tego te Nigry w tle o podobnym kolorze...

(ten zaznaczony fiolet to berberysy Concorde (ja je uwielbiam, są cudne w kolorze)
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:12, 20 lis 2018

Do góry
Odmianowa rosa rugosa zdobi o każdej porze.

Ta wciąż pełna wigoru.

I jesienny spleen na koniec

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:09, 20 lis 2018

Do góry
Renatta5 i Kaz32 - to właśnie Gloria Polonica

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:07, 20 lis 2018

Do góry
Oprócz czerwieni w oko wpadają żółtki/a.

Dla Margerytki- 2-letnie cisy. Były wsadzane jako kilkunasto cm kikutki.

Te są ciut starsze, ale też często przycinane.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:50, 20 lis 2018

Do góry
Aganiu, Moniu- aura wielce dynamiczna jest. Dzisiaj do południa topniało, teraz mocno sypie. Akceptowałabym bez zastrzeżeń, gdyby nie konieczność jazdy samochodem.

Gdzieniegdzie zgrupowane, gdzieniegdzie samotne derenie - jest na czym zawiesić oko.

Ogród Cioci cz. 3 17:37, 20 lis 2018

Do góry
Mniej więcej wiem, tylko że teraz jest chyba całkiem inaczej. Czy w ogóle coś chcesz zmieniać, czy pozostawić jak jest teraz? Mi nasunęła się tylko ta zmiana zarysu rabaty przy wejściu (tym bocznym?, bo nie kojarzę?)

Gosiu, zdecydowanie hakonki pociągnąć na druga stronę, coś w ten deseń można np.

(oczywiście z nową ścieżką, ciągle operuję tym starym zdjęciem)

Ogród Cioci cz. 3 17:29, 20 lis 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Małgoś, nie widziałam w całości Twojego ogrodu, ale może w części przedogródkowej będzie poukładany, a dalej już takie płynniejsze linie? myślałaś nad tym? Ale to znowu rewolucja by była Czy masz mniej więcej rzut z góry Twojego ogrodu/ rabat w przedogródku i dalej? Ciekawam, czy można jeszcze coś zmienić, byś była bardziej zadowolona? Ja np. zmieniłabym tę linię, by ją bardziej "uspokoić"

To

Mój ogród ma wejścia z dwóch stron bo dom składa się jakby z dwóch części. Pierwsza jest starą częścią gdzie mieszka mama od strony bramki. Od strony podjazdu jest drugie wejście do mnie i to jakby drugi przedogródek.
To jest od strony furtki Rzut mam z Mai

Z tą linią z przodu masz rację i nie pisz że mam nie brać pod uwagę Twojego pomysłu bi już dawno myślałam o zmianie tej linii tylko nie mam pomysłu jak te rabaty ujednolicić.Czy hakonki pociągnąć naw lewo?
Tu jest druga strona ogrodu i za sadzawką ogród się kończy.
Ogród Cioci cz. 3 17:20, 20 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Aguś oprawa fajna ale ogród taki formalny się zrobił. Nie do końca to jest to co uwielbiam bo wolałabym mniej formalnie ale z efektu zadowolona jestem.

Małgoś, nie widziałam w całości Twojego ogrodu, ale może w części przedogródkowej będzie poukładany, a dalej już takie płynniejsze linie? myślałaś nad tym? Ale to znowu rewolucja by była Czy masz mniej więcej rzut z góry Twojego ogrodu/ rabat w przedogródku i dalej? Ciekawam, czy można jeszcze coś zmienić, byś była bardziej zadowolona? Ja np. zmieniłabym tę linię, by ją bardziej "uspokoić"

To
malgorzata_szewczyk napisał(a)

na takie cosik:

No to się wymądrzyłam, nawet nie bierz tego pod uwagę, bo to taka tylko moja "radosna twórczość"
Buziaki

Ps, oczywiście z pozostawioną nową, śliczną nawierzchnią i tym cudnym płotem nowym, ale nie miałam odpowiedniej fotki, więc zrobiłam na starym planie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies