Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ja i mój ogródek, a może ogród 15:07, 23 sty 2017

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jak na razie tylko taki wstepny projekt - bardziej zalezało mi ile mam na nią przeznaczyć kasy - jeszcze tak bardzo nad kuchnią się nie skupiałam - jeszcze nie

O kochana młócę temat na bieżąco
...uDany ogród 13:17, 23 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Projekt przerobiłam doszczętnie, dopasowując go do naszych potrzeb, mam nadzieję że to będzie przytulny domek
A jaki wy wybraliście?
Pozdrawiam i zapraszam!

My wybraliśmy z40 ale też jest totalnie przerobiony i z zewnątrz i wewnątrz
Miejski azyl 13:10, 23 sty 2017

Do góry
Ja mam Gardenphilię, ale wstyd mi, bo jakoś nie mogę zabrać się za poznanie go Próbowałam córce zrobić projekt ogrodu. Taki ogólny i póki co za dużo czasu mi zajęło grzebane w opcjach programu, Muszę się zmobilizować.
...uDany ogród 11:14, 23 sty 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jestem oczarowana twoim ogrodem, wygląda niesamowicie zwłaszcza zimą. Fotki robisz rewelacyjnie. Wcale nie potrzebujesz jakiegoś super wypasionego sprzętu, ten który masz w zupełności wystarczy. Fajny wybrałaś projekt domu, bardzo ładnie się wpasuje w ogród. My też braliśmy projekt z Z500 Pozdrawiam i z przyjemnością będę zaglądać.

Basiu miło mi bardzo
Cieszę się , że moje fotki przypadły Ci do gustu. Uwielbiam uwieczniać naturę. Później w długie jesienne i zimowe wieczory mam co robić

Projekt przerobiłam doszczętnie, dopasowując go do naszych potrzeb, mam nadzieję że to będzie przytulny domek
A jaki wy wybraliście?

Pozdrawiam i zapraszam!

...uDany ogród 11:05, 23 sty 2017

Do góry
Jestem oczarowana twoim ogrodem, wygląda niesamowicie zwłaszcza zimą. Fotki robisz rewelacyjnie. Wcale nie potrzebujesz jakiegoś super wypasionego sprzętu, ten który masz w zupełności wystarczy. Fajny wybrałaś projekt domu, bardzo ładnie się wpasuje w ogród. My też braliśmy projekt z Z500 Pozdrawiam i z przyjemnością będę zaglądać.
Miejski ogród w wersji mini 18:47, 22 sty 2017

Do góry
Nabrałam wielkiej ochoty na ogrodową ławeczkę. Chociaż mój projekt jej nie przewiduje to znalazłam dla niej miejsce. Zastanawiam się tylko z jakiego drewna powinna być. Wybrać rodzime np. sosnę i impregnować czy zdecydować się na egzotyczne?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:26, 22 sty 2017

Do góry
Niespodzianki bardzo udane. Ławeczka mnie zauroczyła. I też będę miała, chociaż mój projekt jej nie przewiduje. Już wiem gdzie będzie. Wybrałam już sobie kilka modeli tylko zastanawiam się który sprawdzi się najbardziej ( głównie chodzi o rodzaj drewna). Co polecasz?
Kwitnące skarpy 20:26, 21 sty 2017

Do góry
Działkę już mam od rodziców projekt domu jest już też wybranyWiosną się będzie działo
Moja działka na Dębowym Lesie 23:13, 20 sty 2017

Do góry
Piękny projekt etykiety. Twoje zdjęcie zachęca do zakupu tego ślicznego clematisa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:21, 20 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata dziękuję za wszystkie informacje, trochę cię wymęczyłam tematem gorczycowym i wiesz jak to bedzie... ja pewnie z miarką ta gorczyce będe mierzyć kiedy te 20 osiagnie
pozdrawiam gorąco, uciekam na narciochy a gdy zniknie śnieg to napewno będę relacjonować moje poczynania z gorczycą

Analityk to jak NIK zasze męczy

Sama muszę mój prowizoryczny projekt doprowadzić do profesjonalnego, więc większa miarka będzie mi potrzebna i pomoc jak mam to przełożyć na papier

Gdzie szusujecie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:04, 20 sty 2017

Do góry
Właśnie dzwoniłam do gminy i niestety na razie nie będzie światła, bo to Tauron zmienia sobie słupy , a nie gmina Gmina by musiała projekt dopiero robić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:08, 20 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Joasiu u nas w gminie dużo takich drug bocznych całe lata beż oświetlenia jest , to u nas na pewno wcześniej nie zrobią niż u nich

Sylwia
Postawili słupy i nie podłączą oświetlenia? No nie wierzę To byłoby jak w dobrym kabarecie.
Żeby postawić te słupy to wcześniej projekt trzeba było zrobić, a to koszt. Do tego koszt słupów. No nie wierzę że zostawiliby niezakończoną inwestycję.
Sylwia, proponuję dowiedzieć się w Gminie jak się przedstawiasytuacja . Może to właśnie Wasza droga jest w pierwszej kolejności do podłączenia, a inni w dalszej perspektywie.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:53, 19 sty 2017

Do góry
Właśnie dostałam cieplutki projekt etykiety
Pokażę wam.To z tego zdjęcia

A tutaj już jest tak

Takie małe ale cieszy
Miejski azyl 16:13, 18 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Kiedyś miałam pomysł na wrzosowisko. Nawet projekt zrobiłam z kilku odmian i wrzośców. Zrezygnowałam z powodu kosztu całego założenia. Potem polubiłam inne rośliny. Pomysł na wrzosy w moim ogrodzie mam nadal, ale już całkiem inny. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie miejsce będzie już na tyle przygotowane, że będę mogła sadzić

Ja mam posadzone roślinki jednoroczne - niedrogie były, a z tego co wiem szybko się rozrastają.
U Monty Dona oglądałam kiedyś odcinek o tym jak rozmnażają wrzosy. Biorą sobie dorosły egzemplarz i poprostu wkopują w ziemię tak by tylko góra gałązek wystawała tak na 4/6 cm. I czekają. Ponoć wrzos się ładnie ukorzenia i masz dużo nowych roślinek z jednej. Po trzech latach takich zabiegów można mieć spore wrzosowisko

Zdradzisz pomysł na swoje wrzosy?
Parki Warszawy 23:57, 16 sty 2017

Do góry
Na koniec wróciłam do Parku Moczydło. Oprócz opisywanej już górki śmieciowej były tu kiedyś glinianki, które zostały przekształcone w malownicze stawy.

Te parki są tak blisko siebie, ale niestety poprzedzielane dość ruchliwymi ulicami. Był nawet zgłoszony projekt w ramach budżetu partycypacyjnego, żeby połączyć je wygodną kładką dla pieszych - niestety nie przeszedł. Bardzo żałuję bo byłby to naprawdę duży teren zieleni.

Miejski azyl 21:42, 16 sty 2017

Do góry
Kiedyś miałam pomysł na wrzosowisko. Nawet projekt zrobiłam z kilku odmian i wrzośców. Zrezygnowałam z powodu kosztu całego założenia. Potem polubiłam inne rośliny. Pomysł na wrzosy w moim ogrodzie mam nadal, ale już całkiem inny. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie miejsce będzie już na tyle przygotowane, że będę mogła sadzić
One różnią się nie tylko kolorami i terminami kwitnienia. Niektóre tzw. pączkowe (chyba) nawet po kwitnieniu wyglądają bardzo ciekawie.
Są takie, które mają tylko 15 cm wysokości i takie, które przekraczają 70 cm.
Tu masz ściągawkę i zarazem źródło najlepszych wrzosów i wrzośców. Po prawej na stronie jest ikona katalogu. Ściągnij sobie, Tam są poza zdjęciami i opisami, także projekty rabat wrzosowych (także w zakładce "Projektowanie”).
http://wolski.com.pl/?setlang=pl
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:41, 16 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Kuchnia juz zaprojektowana w domu???
jak na razie tylko taki wstepny projekt - bardziej zalezało mi ile mam na nią przeznaczyć kasy - jeszcze tak bardzo nad kuchnią się nie skupiałam - jeszcze nie
Kwitnące skarpy 18:50, 15 sty 2017

Do góry
Paweł, no co Ty nie załamuj się weź ołówek i rysuj chociaż Ty już wiesz jak ta rabata będzie się prezentowała projekt masz w głowie już wyrysowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies