Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

kasja83 15:07, 23 sty 2017

Dominika11 napisał(a)
jak na razie tylko taki wstepny projekt - bardziej zalezało mi ile mam na nią przeznaczyć kasy - jeszcze tak bardzo nad kuchnią się nie skupiałam - jeszcze nie

O kochana młócę temat na bieżąco
Dominika11 20:58, 23 sty 2017

Donia72 napisał(a)

Kochana, to wypoczywaj
staram się
Dominika11 20:59, 23 sty 2017

kasja83 napisał(a)

A to u mnie tak samo...prusznięte rano było.

Fajne widoczki.
dzięki
Dominika11 20:59, 23 sty 2017

kasja83 napisał(a)

O kochana młócę temat na bieżąco
o to jesteś w temacie
Dominika11 21:01, 23 sty 2017

trochę teorii, coby później zamienić na praktykę

Dominika11 21:02, 23 sty 2017

MirellaB 07:35, 24 sty 2017

A ja mam kuchnie mniejszą niż w poprzednim domu i jestem bardzo z niej zadowolona

Lektury fajne. Masz czas czytać?
Iwk4 08:30, 24 sty 2017

Dominika11 napisał(a)
chodzi mi czy własnie uchwyty czy takie - hmmm nie wiem jak to się nazywa na górze szafek - taki chwytacz zaraz pod blatem

Są takie fronty, które nie mają uchwytów, tylko wgłębienie.
https://goo.gl/images/lrvCVs
To wgłębienie moze być z gory, z boku lub z dolu. Mam takie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolona
Mam grafitowe boki i jasno beżowe lakierowane fronty. Blat grafitowy. Z lakierowanych frontów bardzo jestem zadowolona. Łatwo się czyszczą ręcznikiem papierowym. Gdy cos robię w kuchni, to przy okazji przecieram sobie fronty, gdy widzę na lodówce łapki. Lodówka w zabudowie.
Przy specjalnym sprzątaniu czyszczę fronty płynem do szyb.
Bardzo fajnym rozwiązaniem są głębokie szuflady (blum):
na talerze, sztućce, prrzyprawy, garnki, reczniki kuchenne... Mam 11 szuflad. 3 z nich na talerze i sztućce są bardzo szerokie. Chyba 80 cm. Potem sprawdzę.
Ważne jest wykonanie. W rodzinie byly wymieniane wtedy 3 kuchnie. Różni wykonawcy, różne ceny. Szwagierce pan źle zrobil. Po roku zaczęły odchodzić boczne okleiny od gotowania. Ja ogólnie po 3,5 latach jestem zadowolona. Tylko drzwi w lodówce skrzypią, hi, hi. Muszę nasmarować.
Aaaaa, pod oknem mam bardzo szeroki blat w całości. Super miejsce na robienie makaronu, wałkowanie ciasta itp.
Pod szafkami mam dodatkowo taśmę led. Czesto korzystam z tego doświetlenia.
Piekarnik i mikrofalę w słupku obok lodówki. Z tyłu za nimi jest trochę przestrzeni ( tego nie widać w zabudowie) na wentylację sprzętów.
kasja83 11:09, 24 sty 2017

Iwk4 napisał(a)

Są takie fronty, które nie mają uchwytów, tylko wgłębienie.
https://goo.gl/images/lrvCVs
To wgłębienie moze być z gory, z boku lub z dolu. Mam takie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolona
Mam grafitowe boki i jasno beżowe lakierowane fronty. Blat grafitowy. Z lakierowanych frontów bardzo jestem zadowolona. Łatwo się czyszczą ręcznikiem papierowym. Gdy cos robię w kuchni, to przy okazji przecieram sobie fronty, gdy widzę na lodówce łapki. Lodówka w zabudowie.
Przy specjalnym sprzątaniu czyszczę fronty płynem do szyb.
Bardzo fajnym rozwiązaniem są głębokie szuflady (blum):
na talerze, sztućce, prrzyprawy, garnki, reczniki kuchenne... Mam 11 szuflad. 3 z nich na talerze i sztućce są bardzo szerokie. Chyba 80 cm. Potem sprawdzę.
Ważne jest wykonanie. W rodzinie byly wymieniane wtedy 3 kuchnie. Różni wykonawcy, różne ceny. Szwagierce pan źle zrobil. Po roku zaczęły odchodzić boczne okleiny od gotowania. Ja ogólnie po 3,5 latach jestem zadowolona. Tylko drzwi w lodówce skrzypią, hi, hi. Muszę nasmarować.
Aaaaa, pod oknem mam bardzo szeroki blat w całości. Super miejsce na robienie makaronu, wałkowanie ciasta itp.
Pod szafkami mam dodatkowo taśmę led. Czesto korzystam z tego doświetlenia.
Piekarnik i mikrofalę w słupku obok lodówki. Z tyłu za nimi jest trochę przestrzeni ( tego nie widać w zabudowie) na wentylację sprzętów.

Będę mieć takie fronty-mam nadzieję, że się sprawdzą
kasja83 11:09, 24 sty 2017

Domi książki fajne-żeby tylko czasu starczyło na lekturę