Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 16 cze 2014

Do góry
Nie zapomnialam będą fotki a właściwie to całe mnóstwo, mam nadzieję że Was nie zanudzę

Dziś fotki będą troszkę inne, tzn. widac na nich cały syf i niedoróbki różnego typu ale udawamy że ich nie widzimy.

Trawnik siwy - ale w 99% w przyszłym tygodniu wchodzi ekipa i działa z trawnikiem
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:45, 16 cze 2014

Do góry
Aguś- przybiegłam o pomoc jak możesz to daj mi na priv twój nr tel. zadzwonię wypytać o pędy w pomidorach bo mi się rozlały ze hej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:42, 16 cze 2014

Do góry
Idę w garden, caluski dla Was kochane robaczki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 16 cze 2014

Do góry
regli napisał(a)
Co żeś takie małe czosnki posadziła w takiej wielkiej kłosownicy? Cudnie jest No i jak kot nie ma być szczęśliwy, jak jest właścicielem takiego ogrodu i takiej gospodyni

no widzisz wykrakałaś
to czosnki krzysztofa sa mega cudne wielachne
le okazały się stanowczo za niskie jesienią wywędruja gdzieś, ale jeszcze nie mam pomysłu

a tu przyjdą inne chyba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 16 cze 2014

Do góry
Irenko-to carex the beatles

Rench-dziekuuję za linka na naparstnice-cudne są, jakie one wysokie są?

Gabrysiu-kłosownica kupiona u Mariusza Surowińskiego w necie

Magda70-i jak twoje czupryny, wzięły się w garść?
Ps.lampki przyszły błyskawicznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:53, 16 cze 2014

Do góry
ja nie obcinam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:49, 16 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)

kwitną, ale Mariusz Surowiński mi radził że jak zakwitną to ściąć i nawieźć

Gosia, czy carexom też nalezy obciąć kwiatki?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:43, 16 cze 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

Czy te trawki kwitną?

kwitną, ale Mariusz Surowiński mi radził że jak zakwitną to ściąć i nawieźć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:42, 16 cze 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Gosia, jeszcze pomęczę cię o tę kłosownicę - jaka wysoka ona jest?
Bo planuję ją w bliskim sąsiedztwie z hacone i nie wiem czy będzie to grało

teraz jest wysoka bardzo się wzmiosła zrobię zdjecia i tez zmierzę miarą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:42, 16 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Powalająca ta zieleń u Ciebie. A The Beatles faktycznie masz wypasione, ja zakupiłam sobie, le takie mikrusie w porównaniu do Twoich.

Jak lampki się sparawują??? Zadowolona jesteś???

Nie wiem jeszcze na razie jedna zamontowalismy i nie śwuiecilismy długo
Moja "przyziemna" :) pasja 11:40, 16 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
jak z kłosownicą?

Zero odzewu od 27 maja napisałam do nich, czy jest szansa, na potwierdzenie zamówienia, ale dalej nic. Czekam, może kiedyś tam się doczekam, nie spieszy się w tym przypadku.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:40, 16 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Malgosiu bukszpany z carexami zabójcze!!! Będziemy. Cię kopiować i pinować Mam nadzieję że moje montany też kiedyś takie będą.

a tam zaraz zabójcze jeszcze urosło im sie teraz
Moja "przyziemna" :) pasja 11:38, 16 cze 2014

Do góry
jak z kłosownicą?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:37, 16 cze 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Gosiek - trawy obłędne ... super nowocześnie ... jak będziesz dysponować chwilką to podaj nazwy swoich trawek ... gracki rozpoznałam innych nie buziak

kłosownica, obiedka szerokolistna, red baron, rozplenice, molinie, seslerie, trzcinnik, carex the beatles, carex Frosted Curls, stipa, proso na tyłach (nie lubię dostałam omyłkowo)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:32, 16 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przyszłam zapytać sie o jeżówkę, czy będzie kwitła.. bo mnie pytahją czy siewki kwitna na drugi rok, a ja głowy nie dam uciąć, że tak

juz kwitnie dopiero zaczeła ale ma sporo pąków
Aniu raz jeszcze merci
Wersja mini mini 21:23, 15 cze 2014

Do góry
Aga, właśnie mi się przypomniało - o ciachanie płaskich pomęczymy jeszcze Malkul, jak wróci. Z tego co pamiętam, Magnolia zaprojektowała jej płaską przegrodę warzywnika z grabów. Może wie więcej na ten temat niż my
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:19, 15 cze 2014

Do góry
Aga, wyciepałam ja w cholerę.... chyba wszystkie były zarazone...
jesli kiedykolwiek skusze się jeszcze na nia to na pewno do cienistego miejsca.

Obecnie to miejsce jest gołe... myslałam że dam tam kłosownicę (tą co ma Malkul-Gosia), ale wyczytałam że ona nawet do 1m wys, to chyba za wysoka...
hacone pociągnę ta co jest, najwyżej dodam jeszcze ze 2 kulki bukszpanu
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:13, 15 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Mówisz? A która Gabrysia?

Myślałam kiedyś o mini ławeczce na gabionie, albo, wąskiej donicy, bo warzywka w tym roku to już chyba posadzę w skrzyni drewnianej- to jestem w stanie zrobić sama.
Choć małżonek odkąd samodzielnie wybrał zwir na taras coraz bardziej chętny do pomocy

Mnie zmotywowała trochę Danusia do dobrania nasadzeń i teraz przeglądam sobie listę roślin z początków Twojego ogrodu Ja co prawda bronię się trochę przed zimozielonymi, bo nie przepadam, ale tak się złożyło, że jest u mnie już bukszpan, który całkiem przypadkiem rośnie w formie stożka

Tu masz linki do ogrodów gdzie dziewczyny same rządziły przy gabionach wraz z mężami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2648-geometrycznymarzenie-pieknego-ogrodu
jeszcze Magda70 oraz Malkul
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka
i Gusiarz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2253-ogrod-do-kwadratu

Co do zimozielonych to znasz moje zdanie ... uwielbiam je ... a bylinki kwitnące to tylko delikatny dodatek mam inaczej
Pod żwirek na tarasie wiem , że Danusia odradzała Ci agrowłókninę , ja bym dała ... nawet jak się pojawią chwasty to łatwiej się wyrywa tym bardziej , że tam rośliny rosnąć nie będą ....
Fajnie , że Twój mąż się choć troszkę angażuje , to zawsze jakieś odciążenie ...

Ja sobie przed chwilą skręciłam stół na tarasie nowo zakupiony i jestem szczęśliwsza ...
Dechy donicowe na warzywka również poskręcam .... spróbuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:38, 13 cze 2014

Do góry
Jestem na sekundkę
O matko ale u nas porosło
szok, normalnie szok, bo to tylko dwa tygodnie, lawenda goni mnie po ogrodzie a trzcinniki zjadły gabion i są wyższe ode mnie kłosownica oszalała i wzniosła się jak dzika. i ciąć muszę niebawem i oprysk na mszyce i miliony innych spraw. ino czasu brak musze wyleźć z waliz
jak się obrobię ze wszystkim najpilniejszym to polecę z aparatem
Całuski dla wszystkich i wrócę niebawem
Ogród niby nowoczesny ale... 22:33, 12 cze 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
I na koniec plagiat...bezczelnie skpiowalam to co zobaczyłam u Malkul - wybaczy mi jak wróci z wakacji?! Mam nadzieję, że będzie wypoczęta

I mam nadzieję, że kiedyś będzie wyglądało podobnie. Niestety carex the beatles malutki bo tylko takie sadzonki miałam. Tych z modrzewiowej nie chcialam na razie ruszać.
Wcześniej tu był tylko polbruk ale jak zobaczyłam cudo u Gosi to wiedzialam, że gdzieś muszę wcisnąć.
Jedno słowo szepnełam eMowi...polbruk wyciągnął...gruz wykuł, wywiózl, przywiózł ziemi...i sobie posadzilam...i rośnie przy wejściu do domu.

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies