Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Ozz 12:05, 15 cze 2014

Mówisz? A która Gabrysia?

Myślałam kiedyś o mini ławeczce na gabionie, albo, wąskiej donicy, bo warzywka w tym roku to już chyba posadzę w skrzyni drewnianej- to jestem w stanie zrobić sama.
Choć małżonek odkąd samodzielnie wybrał zwir na taras coraz bardziej chętny do pomocy

Mnie zmotywowała trochę Danusia do dobrania nasadzeń i teraz przeglądam sobie listę roślin z początków Twojego ogrodu Ja co prawda bronię się trochę przed zimozielonymi, bo nie przepadam, ale tak się złożyło, że jest u mnie już bukszpan, który całkiem przypadkiem rośnie w formie stożka
Pawlus 12:10, 15 cze 2014

Sylwia, powojnik o który pytałaś to Duchess of Edinburgh.
Asiulek 12:10, 15 cze 2014

Uff, chyba tydzień siedziałam nad tym wątkiem. Wspaniały ogród, pracowita i pomysłowa kobieta z Ciebie Sylwio. Będę tu zaglądała by nacieszyć oczy. Ja sama odkąd mieszkam w swoim domku już trzeci raz urządzam ogród. W tamtym roku robiliśmy przybudówkę i trzeba było większość roślin przesadzać. Było to na szybko, więc teraz rozmyślam i poprawiam. Pogoda się jednak popsuła i znów robota stoi. Pozdrawiam
Syla 12:13, 15 cze 2014

Ozz napisał(a)
Mówisz? A która Gabrysia?

Myślałam kiedyś o mini ławeczce na gabionie, albo, wąskiej donicy, bo warzywka w tym roku to już chyba posadzę w skrzyni drewnianej- to jestem w stanie zrobić sama.
Choć małżonek odkąd samodzielnie wybrał zwir na taras coraz bardziej chętny do pomocy

Mnie zmotywowała trochę Danusia do dobrania nasadzeń i teraz przeglądam sobie listę roślin z początków Twojego ogrodu Ja co prawda bronię się trochę przed zimozielonymi, bo nie przepadam, ale tak się złożyło, że jest u mnie już bukszpan, który całkiem przypadkiem rośnie w formie stożka

Tu masz linki do ogrodów gdzie dziewczyny same rządziły przy gabionach wraz z mężami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2648-geometrycznymarzenie-pieknego-ogrodu
jeszcze Magda70 oraz Malkul
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka
i Gusiarz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2253-ogrod-do-kwadratu

Co do zimozielonych to znasz moje zdanie ... uwielbiam je ... a bylinki kwitnące to tylko delikatny dodatek mam inaczej
Pod żwirek na tarasie wiem , że Danusia odradzała Ci agrowłókninę , ja bym dała ... nawet jak się pojawią chwasty to łatwiej się wyrywa tym bardziej , że tam rośliny rosnąć nie będą ....
Fajnie , że Twój mąż się choć troszkę angażuje , to zawsze jakieś odciążenie ...

Ja sobie przed chwilą skręciłam stół na tarasie nowo zakupiony i jestem szczęśliwsza ...
Dechy donicowe na warzywka również poskręcam .... spróbuję
ewa004 12:15, 15 cze 2014

Sylwia pozdrawiam niedzielnie
Syla 12:21, 15 cze 2014

ewa004 napisał(a)
Sylwia pozdrawiam niedzielnie

ściskam Ewuś
Syla 12:23, 15 cze 2014

Pawlus napisał(a)
Sylwia, powojnik o który pytałaś to Duchess of Edinburgh.

Dziękuję , zapisałam - jest cudny !!!
Syla 12:27, 15 cze 2014

Asiulek napisał(a)
Uff, chyba tydzień siedziałam nad tym wątkiem. Wspaniały ogród, pracowita i pomysłowa kobieta z Ciebie Sylwio. Będę tu zaglądała by nacieszyć oczy. Ja sama odkąd mieszkam w swoim domku już trzeci raz urządzam ogród. W tamtym roku robiliśmy przybudówkę i trzeba było większość roślin przesadzać. Było to na szybko, więc teraz rozmyślam i poprawiam. Pogoda się jednak popsuła i znów robota stoi. Pozdrawiam

Witaj Asiu pogoda się popsuła ale roślinki odrobinkę odsapną od intensywnego słońca a i ogrodnicy troszkę odpoczną nie ma tego złego ...

Ogród pomału nabiera jakiś kształtów i już cokolwiek widać .... Budowa altany i ogrodów zimowych wyhamowała trochę prace ogrodowe dlatego teraz nadrabiam

Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Syla 12:28, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
A Syla to mnie uspokoiłaś, bo u nas frosted malutkie sprzedają.
Ja wiem że to tyranie w ogrodzie to sama radość , ja też tak mam Buziaki i przesyłam słońce.

W sprzedaży są małe ale jak napisałam szybko się zbierają po posadzeniu ... U mnie w szkółkach sezon trawkowy dopiero pod koniec czerwca ... Cierpliwie czekam na dostawy
Syla 12:31, 15 cze 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Gabion obsadzony cudnie
Vertigo w donicach też pięknie wygląda
A jak prace na froncie domu?...elewacja się zrobiła?
Buziam niedzielnie

Vertigo przygarnęłam do donic dzięki Marzence u niej rósł w gruncie to olbrzym ... mam nadzieję , że mi donic nie rozwali

Front domu przygasł .... okazało się , że kamienia elewacyjnego nie mają na stanie i musiałam przełożyć pracowników na inny termin działań ... W tym tygodniu w piątek miała być dostawa ... W poniedziałek będę dzwonić i zobaczymy ... To ostatni już wyczyn budowlany no chyba że uda mi się nakłonić M-a na coś co mi już dawno chodzi po głowie