Ja najbardziej się cieszę, że ten ogród powstaje tak blisko mnie! I że czerpanie inspiracji będę mieć na wyciągnięcie ręki! Życzę najpiękniejszego warzywniaka na świecie i samych pomyślności w nowym roku wszystkim ogrodnikom!
ps. Zakwitły mi ciemierniki Jupi!
Dziękuję za odwiedziny i piękne życzenia.
Tradycyjnie spoglądam na zegar
i czekam na 2019 rok
troszkę sceptycznie i ironicznie (jak ulubiony bohater literacki- ktoś Kłapouchemu przyprawił łopaty łosia )
ale z głębi serca życzę wszystkim ogrodomaniakom spełnienia ich marzeń o pięknym ogrodzie, niech ograniczeniem Waszych działań będzie tylko błękitne niebo nad Waszymi głowami (tu specjalna dedykacja dla Gabrysi od nieustającej budowy)
W szklarence jest zielono, bo kwitną kamelie i storczyki i cytrusy.
Modne są znowu sukulenty, mam znowu, jak kiedyś, kuleczki starca w dwóch odmianach i młode eonia.
Bardzo lubię dziecinnieć na święta. i mieć te wszystkie wianki i zabawki.
Żeby je sfotografować, musiałam wynieść wszystko do szklarenki, bo w domu jest po prostu ciemno od rana do wieczora.
Generalnie szklarenka ratuje nas od ostatecznej depresji, bo przynajmniej śniadanie można zjeść bez zapalania lamp.
Rok temu podarowalam synowi prawdziwe pianino a w tym roku zrobił mi taki prezent. Dla każdego to co lubi
Miło że wpadłaś do mnie wpisy mnie ożywiły żeby powspominać stary rok
A u Ciebie przegląd ze świata. Będę optowała za szopkami bo jakoś o nich coraz częściej się zapomina na święta. A ja pamiętam szopkę z figurkami u mojej babci i od 2 lat marzą mi się figurki. Dziecinniejemy