Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 10:11, 02 lis 2018

Do góry
Trochę bałaganu ale za to zielono-brązowo

Blaski i cienie nowego życia 10:08, 02 lis 2018

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ula tą szałwie zostaw na zimę ,u mnie się sama wysiewa ja mam 3 kolory lubię ją bo jest bezproblemowaPozdrawiam

Bogusiu, wszystko u mnie zostanie do wiosny
Jeszcze ogród ucieszy bo są 2 weekendy długie. Wykopię marchewkę i może warzywnik przekopię bo w tych tematach mam zaległości. Obawiam się że jeszcze będę kosić.

Nie miałam internetu przez kilka dni bo mi dziecię limit wyczerpało dlatego u mnie cicho

Lubię ten suchy stan hortensji

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:07, 02 lis 2018

Do góry

Długość ciała około 5mm,grubość ok 1mm.
Proszę pomóżcie bo nie wiem czy dawać ten obornik na rabate.
Blaski i cienie nowego życia 10:03, 02 lis 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Ula, masz piękna wiosnę tej jesieni
U mnie też jeszcze wiele pojedynczych kwiatów, ale pewnie już niedługo, choć z prognozy długoterminowej wynika, że może tak być jeszcze przez kolejny miesiąc.

Garnet śliczny. Moim też się zachwycałam...do tego roku. Letnie przyrosty ma takie dziwnie powykręcane, liście trochę obeschłe, że zastanawiam się, czy tak je zostawić, czy wiosną nadać mu bardziej regularnego kształtu.
Trochę się obawiam (już tak mam, że martwię sie na wyrost ), czy werticilioza klonu atropurpurem, który rósł nieopodal i wiosną został wykopany, nie dotknęła również garnetu. Żal by było.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia, pa

Ty już nie myśl o tych chorobach

Zobaczmojego Chopina- zakwitnie w tych warunkach ależ się cieszę. A poza tym uwielbiam jesienny bałagan na rabatach czego nie toleruję wiosną.

Blaski i cienie nowego życia 10:00, 02 lis 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ula podlewałaś klona? Mojemu już dawno liście opadły. Sadziłam w tym roku i mało podlewałam, więc myślę, że dlatego szybko stracił liście.
Czekam na ładną pogodę-będę miała teraz trochę wolnego

U mnie jest wysoki poziom wody w gruncie. Podlewam tylko latem w 30st upały. W tym roku też goniłam z konewką ale głównie pod nowe sadzonki. W zasadzie nie podlewam a drzew to już wogóle.

Jeśli pisałaś o Garnecie to mojego nie podlewam wcale ale ma wilgotny grunt z innych powodów. Za to liście stracił inny klon kolumnowy i też z niecierpliwością czekam do wiosny na jego rozwój ponieważ jestem ciekawa czy się zadomowił.

Magnolia

Step wokół 09:40, 02 lis 2018

Do góry
Zatem działka na dzień dzisiejszy nie nadaje się do użyźnienia ponieważ bagno nie pozwala mi na wjazd ciężkiego sprzętu a ręcznie choćbym miała się zes... nie dam rady. Ale mogę pobawić się w donice które zostały wykonane przed trzema dniami. I tu pytanie do Was. Po użyźnieniu ziemi w w/w donicach co najlepiej pasowałoby do w miarę nowoczesnej aranżacji ogrodu? To zdjęcia z teraz
Ogród na glinie 09:08, 02 lis 2018

Do góry
Miłorząb cieszy oko
...uDany ogród 08:04, 02 lis 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Danus oj jak pieknie
ja dzis bylam podziwiac jesien w okolicy. Wybralismy sie z Emusiem na spacer z kijami. Nielubie chodzic na cmentarz 1 listopada wiec i dzis nie bylismy. Pojde jutro jak tlumowo nie bedzie.
My mamy piec z szybka i paleniskiem od strony kuchni, od strony pokoju jest piec i mamy kanal, ktory ogrzewa jesli chcemy sypialnie, jeden pokoj na gorze i przedpokoj czyli w sumie 5 pomieszczen tym piecem grzejemy.
panele na prad tez mam i bardzo nas to cieszy. Chcemy jeszcze kupic baterie by moc nasz wlasny prad "skladowac".

a budowlanie jeszcze to celem spaceru bylo ogladniecie domu, ktory sie buduje w okolicy ale wiecej u mnie na watku

Izuniu dziękuję kochana!
My dzisiaj tez idziemy do Taty, ale to juz piechotką i na spokojnie. Reszta grobów na wyjeździe, dlatego co roku rozkładamy sobie te wizyty w czasie.
To bardzo wydajny macie piec, ja marzę o kominku. Może się kiedyś uda zrealizować moje marzenie
To bardzo dobry pomysł, człowiek musi szukać różnych alternatyw.
Widziałam ten dom, ogromny i bardzo ładnie wykańczany. Taki w góralskim stylu.

...uDany ogród 07:56, 02 lis 2018

Do góry
bql3 napisał(a)
Dana,

Popadam w zachwyt - bo masz wielki dar "trzaskania" bardzo pięknych i efektownych ujęć gdzie emanuje piękny klimat na twoich fotkach - jeszcze raz chylę czoła a z mojej strony wielki szacun.
Oczywiście dalej podglądam Twój piękny ogród, choć czas nie zawsze pozwala na wpisy....

pozdrawiam
Jan

Witam serdecznie w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że moje fotki Ci się podobają. Natura to piękna modelka i o każdej porze roku jest bardzo efektowna.
Dziekuję!!
Zapraszam i pozdrawiam życząc miłego dnia!!

Ogród Basi 07:28, 02 lis 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)

Hortensje jeszcze w różu.

Witaj. Piękny jesienny ogród widzę, bardzo zadbany. A tych różowych jeszcze hortensji zazdroszczę. Jak to możliwe bo u mnie od dawna uschnięte

Dobrze że pytasz o biohumus w płynie bo też jestem zainteresowana...
Walczę z ogrodem :) 01:43, 02 lis 2018

Do góry
mirela napisał(a)
Rozplenica Black Beauty

Dzień dobry,
zwiedziłam już Twój piękny ogród! Jestem zachwycona! (U mnie też (nie)stety pieski co chwilę niwecz a moje starania Mam pytanie o tą obłędną rozplenicę Black Beauty - pamiętasz może jak gęsto ją sadziłaś? Planuje u siebie szpaler ale zastanawiam się jakie odległości przygotować.

Z góry dziękuję zaodpowiedź!
A.
Ogród Basi 23:55, 01 lis 2018

Do góry
Jeszcze hortensja piłkowana wypuściła kwiatek.

Chyba wiosną trzeba skrzyneczki odświeżyć.
Ogród Basi 23:53, 01 lis 2018

Do góry

I znowu Fortegilla.

Ogród Basi 23:50, 01 lis 2018

Do góry
Tawuła ale nie pamiętam nazwy odmiany. Czy Golden Princess? Może ktoś wie? Podoba mi się ten kolor jesienny.

A tu Fortegilla.
Ogród Basi 23:45, 01 lis 2018

Do góry

I wiąz jeszcze w liściach.

Trzmielina oskrzydlona.

Widać "skrzydełka".
Ogród Basi 23:41, 01 lis 2018

Do góry
Trochę dzisiejszego, listopadowego ogrodu.

Tu Arabella jeszcze małe kwiatki ma.

Kalina miniaturowa już bez liści.
Za drzwiami do ogrodu... 23:35, 01 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Słodziutka półeczka...tylko do schrupania... Uwielbiam takie, moja siostra ma taką ale nie chce mi jej dać...
Ogród z koniczynką 23:31, 01 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ale ślicznie przebarwiły się te berberysy w rabacie z kotwicą
Czekam z Tobą na rozkwit różyczek.Czy na wiosnę będziesz wysadzać je do gruntu?

Cyknęłam fotkę różyczce, która nieśmiało pokazuje kolorek ecru, jeden pąk usechł...

teraz słabo widać...może w dzień będzie lepsza fotka...
Ogród bez roweru 23:13, 01 lis 2018

Do góry
Kowalik mnie odwiedził
Ogród bez roweru 23:12, 01 lis 2018

Do góry
Idzie jesień. Ale niektórym moim roślinom coś się pokićkało.

Naparstnica zbiera się do kwitnienia.

Kwitnie kuklik z Pęchcina

Posadzone w sierpniu cisy mają mnóstwo pąków. Trochę mnie to martwi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies