Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:52, 26 sie 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:51, 26 sie 2018

Do góry
Słoneczko coraz niżej, więc coraz więcej ogrodu w cieniu, pomagało to przetrwrwać ostatnie wysokie temperatury.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:47, 26 sie 2018

Do góry
Przekwitnięte, ale zostają.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:43, 26 sie 2018

Do góry
W ostatnim czasie życie w ogrodzie zwolniło, taki leniwy czas letni nastał. Ogród żyje swoim tokiem. Niewiele prac ogrodowych teraz wykonujemy. Od czasu do czasu przechodzą burze, wiec nie podlewamy. Stawiam gównie na długo kwitnące byliny, więc nadal niektóre wciąż kwitną. Niektóre ponownie zakwitły jak róże, inne dopiero rozkwitają. Niektóre jak trzykrotki zostały wycięte, a część pomimo, że przekwitły zostają jako tło dla innych.

Ogród Małej Mi 2017 10:40, 26 sie 2018

Do góry
Anka jeszcze większe grubasy jezowki u Ciebie co one dostają ze w taką masę idę ? U mnie z tym licho a zazwyczaj slimory są pierwsze ! W tym roku niebieskie kulki sypie bo tak mi pożary byliny ze wojnę im na niebieskie kulki wytoczyłam.
Bukszpany w zeszłym roku miałam straszne straty wielkie ....w tym chyba nic się nie dzieje czy to możliwe ze cma opuściła u mnie ?

Piękne te zawilce w tej masie ! Kupiłam sobie w zeszłym roku ale za późno trafiły do ziemi i nie wyszły wiosna niestety .

Aniu Ty wiesz ze kiedykolwiek będziesz przejazdem Fidek czeka !

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:54, 26 sie 2018

Do góry
Monia Twoje rozchodniki są wystawowe !! W donicach takie piękne jak Ty to robisz ? U mnie widziałaś jakie boroki i nie rzuciłas żadnym zakleciem ?

MoniU widziałaś na stole Twój prezent ? Wszyscy się zachwycają do dziś.

Cudnie masz ♥♥♥

A to jest mega !!!

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:47, 26 sie 2018

Do góry
Czy powie mi ktoś co się robi z moimi wiązami.
Jestem załamany Proszę o poradę. Dziękuję

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:54, 26 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chciałam zrobić takie zestawienie róż, do którego już kiedyś się przymierzyłam, ale nie miałam tylu kwiatów do dyspozycji. Teraz pogoda pokrzyżowała plany, bo jak ścięłam kwiaty, to się już zaczęło ciemno robić i spadły pierwsze krople deszczu.. i tyle było ze światła dziennego - w domu próbowałam potem coś cyknąć, ale to nie to samo.

Zaznaczę, że kolorystyka kilku róż jest w rzeczystości bardziej intensywna - choćby Baronesse - zwłaszcza na młodszych kwiatach, podobnie zresztą i Pastella, czy Stephanie Baronin, które mają w sobie więcej odcieni. Z kolei typowy kwiat Williama Shakespeara jest o wiele większy, ale to był jedyny, który mogłam teraz ciachnąć spokojnie osiąga rozmiar LI

Fantastyczne zestawienie, bardzo brakuje takich porównań, osobiście bardzo Ci dziękuję za nie. Buziaki niedzielne ☺
Pogubiłam się po drodze... 08:24, 26 sie 2018

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 08:20, 26 sie 2018

Do góry
Lubię ten czas
Ogród z wilkiem zamkn. 08:03, 26 sie 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

na wiśniowej- energia tylko na pamiątkowych fotkach dziś większość kwiatów wycięłam -po nawałnicy z gradem niewiele ładnego zostało .....jak uporządkuję do końca ,to cyknę fotkę jak pusto się zrobiło ....
na pamiątkę dzień przed nawałnicą

Dobrze, że te foty nam zostają bo by człowiek zapominał jak pięknie jest, byliny za rok odbiją, u mnie po wczorajszej ulewie znowu dalie leżą
Moja działka na Dębowym Lesie 07:28, 26 sie 2018

Do góry

Dostałam taki rododendron w donicy...i nie wiem gdzie go posadzić.
Stoi już parę dni .
Moja działka na Dębowym Lesie 07:24, 26 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, pokazuj dużo dalii, bo chcę się nimi pozachwycać.
Ja też je wysiewałam i sadziłam, w ogrodzie i nawet w gazonach na podwórku / zdjęcie str.14 /, ale to były takie jednokolorowe.
Raz dalię posadziłam w dużej donicy i po usunięciu góry opatuliłam samą doniczkę i zostawiłam na zimę na zewnątrz.
Eksperyment się nie udał, ale może w donicy wyłożonej styropianem i nim przykrytej, karpa by przetrzymała. Może spróbuję tak w przyszłym roku z pomponowymi.

Grażynko ok, jeszcze będę je pokazywala, bo kilka nie zakwitło jeszcze.
Wysiewałąś dalie ?
Ale te male, tak zwane ślepaczki ?
Zaraz zobaczę , jakie.
Dalie niestety trzeba na zimę wykopywać i zabierać do pomieszczeń powyżej zera.Inaczej bulwy kaput.

A hortki mogą być ?
hortensja Kyushu
Ogród Małej Mi 2017 06:31, 26 sie 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Takie dalie... chyba wylądują w donicach
Ale ładne no nie ???

mam ta dalie))) ..dostałam od Kasi-niespodzianki ...z daliami rozwód wziełam juz dawno choc jeszcze w zeszłym roku podejmowałam próby ...okazały sie klapą

ta dalia akurat jest najładniejszą jaką kiedykolwiek miałam ...wsadziłam do donicy ....ma sie dobrze ....zasuszeę na zime w tej donicy bez wykopywnia karp jęsli da radę to super ...bo wykopane karpy przechowywane w trocinach zawsze mi plesniały i gniły .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies