Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 22:54, 29 paź 2018

Do góry
Coś nabazgralam
,
...uDany ogród 22:44, 29 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Takie płócienne obrusy też kolekcjonuję dzięki Bogu mam obecnie tylko dwa stoły i to okrągłe to trochę ogrannicza moje zapędy

Piękna ta jesień w Twoim ogrodzie, taka ciepła i złota w kolorach.
Też staromodna jestem i uznaję tylko obrusy adamaszkowe na stole. Dopóki mogę prasować, to będę tylko takie używała. Ostatnio kupiłam w kolorze zgaszonej zieleni z motywem roślinnym, licytacja była ostra, ale warto było .
Danusiu zainteresowała mnie ta biblioteczka-sekretarzyk chyba intarsjowana, czy masz może o tych meblach jakąś informację?
Moja bajka 22:34, 29 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
obiecane piwonie dla Miry. Przyłapałam się na tym, że bardzo mało zdjęć im robię

Dziękuję - cudowny szpaler
może i ja się takiego doczekam bo zrobiłam taki rządek
Kasia na te murki zmieszczą Ci się powojniki

nie martw się Mają - przyjedzie pewnie na rzodkiewkę z nowego warzywnika
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:22, 29 paź 2018

Do góry
Danusiu, co to jest za roślina ta burgundowa, która wygląda jak podagrycznik ?
Bardzo to ładna, czy to jest arcydzięgiel ?

Miskant - Miscanthus 22:19, 29 paź 2018

Do góry
ZbigniewG ciężko to rozkopać, twarde korzenie, zbite mocno, natomiast nie za głęboko, mniej niż na 20cm. Może dlatego ze to dość młody okaz, kopałem z boku. To tyle ile moja nie-wiedza jest w stanie stwierdzić. Dać foto, rzucisz okiem? Ludzie piszą ze korzenie mogą być do 60cm ogólnie u miskantów wiec teraz musiałbym kopać dość głęboko. Co zamiast zwykłej foli, bo te specjalne do bambusów są drogawe. Mój wygląda podobnie do Twojego. Pióropusz bardzo podobny liście mniej, moje foto jest sprzed około 2 tyg.
Możesz napisać co to za dwa iglaki są na zdjęciach? Wysokie zielono żółte, bardzo mi się podobają.

.
Ogród z rzeźbą 22:17, 29 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Aga, cuudnie to jest u Ciebie. Ja mam jeszcze długą ogrodową drogę przed sobą. Dziękuję

Co to takie ładne ?
Fotki mistrzowskie
Ogród z rzeźbą 21:51, 29 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No właśnie.
U mnie zielonolistna hakonka już od dawna robi za suche sianko, rodgersja to już w sierpniu straciła kontakt z rzeczywistością.

Ba, ja też jestem zaskoczona tą zielonością.
Odmiana All Gold na jordanowej zaczyna zasychać, ale taka sama All Gold na zdjęciu wyżej przy tarasie ma się doskonale, wygląda jak w środku lata. Ta zielona i ta przy tarasie miały z pewnością więcej wody i mają lepiej przygotowane warunki glebowe.

Pszczelarnia 21:48, 29 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze pytanie, czy to możliwe, żeby jeden krzaczek chryzantemy wydał tak rożne kwiaty?

Najpewniej jednak coś pomyliłam i wsadziłam do jednego dołka sadzonki....

To raczej dwie różne chryzantemki. U nas rolnicy tak sadza w donice po dwa trzy kolory, bo mają lepsze wzięcie
Ogród z rzeźbą 21:46, 29 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Niezwykła ta zieleń u Ciebie....

Całkiem prawie zielono, jak na tę porę roku oczywiście, to mam przy tarasie. A sporo tej zielonej roboty robią tu różane baty Herzogin Christiana, o kwiatach nie ma mowy, skupiła się na wzroście.

Pszczelarnia 21:46, 29 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czy ktoś mi może powiedzieć, jak odróżnić dynie jadalne od dekoracyjnych?

Jak przekroisz to te dekoracyjne prawie wcale miąższu nie maja tylko pełno nasion. Ale bez krojenia byłoby mi trudno. Acha i te dekoracyjne ciężko się kroi bo tas skóra bardzo twarda.
Raczej nie jadalne te z wyrostkami( brodawkami) na skórze.
Ogród z rzeźbą 21:43, 29 paź 2018

Do góry
Z mniej miłych widoków, ale dla mnie fantastyczny: dół wypełniony prawie po brzegi. Wszystko teraz ląduje w tym dole, zdjęta darń, zielone odpady, odpadki kuchenne skrzętnie zbierane, liście brzozowe, chwaściory, pościnane byliny, trzy spore worki obornika, kora przekompostowana, wiórki rogowe. No misz masz po całości. Jeszcze jest tego wszystkiego za mało.
Dodatkowo jakiś czas temu ulokowałam tam darmową, najemną siłę roboczą w postaci dżdżownic.
Bardzo mnie kusi to wszystko porządnie przemieszać widłami.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:41, 29 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Nagrywam filmiki na kamerze bo mnie z TV o o prosili, nie moge czekać do grudnia bo na mrozie nic nie zrobię
Ogarniesz szybciutko - swietna robota, z eMem bawimy się jak nigdy (tzn ja robiąc on kamerując )

Na fotach wygląda to tak

Troche jak robienie ciasta a potem smarowanie formy

Kasia ale fajna przygoda - ja się już nie łapię w Twoich poczynaniach.
Pogoda teraz Ci sprzyja bo zrobiło się bardzo ciepło.

Kaśki co chcecie budować ? mam działkę pośrodku

A tak serio to z Twoich poczynań łapię pozytywną energię - i za to Ci dziękuję - cmok.

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:34, 29 paź 2018

Do góry
morninght light, pierwszy raz kwitnie....uwielbiam jak nie kwitnie, a z kwiatem jeszcze nie wiem czy zdąży się w pełni pokazać żebym oceniła

przekwitają
Ogród z rzeźbą 21:33, 29 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten wiatraczek idealnie kolorystycznie się wpasował.

Rośliny (winobluszcz) bardzo różnorodnie się wybarwiają, w sumie trudno przewidzieć ostateczny efekt.
A z podlewaniem drzew, to wychodzi, że tylko ciurkadełkiem przez kilka godzin. Przy jednym drzewie się sprawdzi, ale przy dużym zalesieniu już nie bardzo.

Wiatraczki już zostały schowane na zimę, eM tak się zapędził, że ledwo zdążyłam fotki cyknąć.

Tutaj podokienna już bez wiatraczka, ale za to hakone jaka jeszcze zielona. I nawet rodgersje ku mojemu zaskoczeniu zieloniutkie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:33, 29 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ola i prof Sprenger

Pięknie. Wszystko tak dobrze owocuje w tym roku. Twój ogród nabrzmiały jest tą obfitością jesienną.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 29 paź 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:29, 29 paź 2018

Do góry

bukszpany już w kolorach himalajka też

Ogród z rzeźbą 21:28, 29 paź 2018

Do góry
Jesienny obrazek z bukiem

Przewodnik buczkowy wypuścił w tym roku całkiem przyzwoity przyrost, nareszcie zaczyna być go widać, biedaczek będzie musiał być niestety przesadzony w przyszłym roku:

Pszczelarnia 21:27, 29 paź 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Dobre miejsce na furtkę, a słupy? chyba dałabym dębowe, pytanie jaka ma być ta furteczka docelowo. Dąb bez pokrywania jest wyjątkowo trwały, mam skrzynie z byle jakiej dechy, pan, który je dostarczył orzekł, że roku nie wytrzymają, zgniją, tymczasem mają lat 5 i trwają, a smarowane czym? zwykłym olejem jadalnym. Dąb przebije je kilkakrotnie.

Ewo, Ty zawsze z całym bagażem wiedzy i doświadczeń ogrodniczych, szczodrze się dzielisz, radzisz i jesteś ....

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:26, 29 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies