Zaglądam do Ciebie, bo dużo się dzieje i warto poczytać! Rabata garażowa istotnie śliczna i naprawdę warto powtórzyć nasadzenia na podokiennej.
A przy okazji wypatrzyłam, że mam identyczną bramę - chyba nasze działeczki pochodzą z podobnego okresu czasu Tylko moją w czasie budowy kilka razy "przestawili" i będzie do wymiany.
Dalie to może tak mocno nie pachną jak inne roślinki.
Ale kwiaty i kwitnienie maja od lata do przymrozków.To już warto je mieć.
Ja mam piwnicę, to wszystkie dalie, mieczyki, canny, eukomisy, galtonia i calia idą tam
ponoć zimująca fuksja.Mam ją od wiosny.Ciekawe czy u mnie przezimuję ?
Może ktoś ma doświadczenia z nią ??
Fioletowa rutewka będzie się dobrze komponować z różowymi , lub białymi liliami. Też ją mam, ja połączyłam ją z powojnikiem Błękitny Anioł też dobrze współgrają. Cieszy mnie to, że podoba Ci się mój ogródek i altanka.
Pozdrawiam
Mam jeszcze takie domki, które zrobiłam już dawno.
Dzięki Od 2 tygodni chodziła za mną potrzeba, żeby coś zrobić, ale co zaplanowałam to mi czegoś brakowało. W końcu padło na planowane już dawno domki. No i powstały takie stare wille.
Mam dużo takich jeżówek na których nie widać kolejnych pączków, więc stwierdziłam że nie ma sensu żeby roślina wysilała się w zawiązywanie nasion. Niech się wzmocni sadzonka do jesieni, może w przyszłym roku będzie więcej kwiatów.
Altana to moje ulubione miejsce, coś surfinie zaczęły mi chorować i wynoszę je jedna po drugiej. Za pochwały dziękuję.
Witam wszystkich dzisiaj u nas dość mocno popadało, roślinność jeszcze w miarę wygląda, ale gdybym miała wybierać miesiące , które najbardziej mi odpowiadają to IV,V i VI , w lipcu za gorąco a sierpień dla mnie to już praktycznie zbliżająca się jesień.Między tujami pajęczyny i mnóstwo pająków,wczoraj nadziałam się na nie brrr.
Wakacje się kończą i zaraz będą dodatkowe obowiązki.
Wiola nie mam pojęcia co to za jeżówka, jak znajdę opis to Ci podam.
Zoja, Bogusiu dzięki za pochwałę róż.
Paniprzyrodo brakło mi czasu na wypad na złomowisko ale w tym tygodniu się wybieram.Ani furteczki nie widziałam, też jestem ciekawa. Dzisiaj mam spotkanie z Donią i jak zwykle przegadamy wiadomo o czym.
Halinko, dziękuję .
Lubię bardzo kolory, dzięki nim jakoś mi lepiej, radośniej
Ta dalia z tego 1 zdjęcia. to...
Kupiłam ją kilka lat temu na wiosnę małą w doniczce na ryneczku.
Jest z tych niższych i bardzo obficie mi kwitnie co roku.
Potem wszystko do piwnicy i jest znowu.
W tym roku też dwie kupiłam niskie, kwitnące w doniczkach.
Bo kwiaty mi się podobały.
Potem sadzę je do gruntu i ładnie się rozrastają
A to jedna z tych tegorocznych kupionych wcześniej w doniczce
Ale też zauważyłam ,że dalie lubią dobrze zjeść.
Tam gdzie bylo lepiej nawożone .To ładniejsze krzaczki i kwitnienia