Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 10:35, 28 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć no ładne niedobitki, przecież do całe bukiety.U nas dzisiaj wietrznie, ale słonecznie, całą noc padało, aż woda z beczki się wylewała i trochę bałaganu mi się zrobiło przez ten wiatr.Krzewuszki u mnie mają pojedyncze kwiatki. Cynie też na drugi rok posieje, dużo wnoszą kolorów,pozdrawiam.

Te niedobitki to były barwne plamki w ogrodzie. Były, bo w sobotę zrobiłam ze wszystkim porządek. U nas też się dzisiaj ochłodziło i pada. Ale od poniedziałku ma się ocieplić, więc po południu cd porządków.
w przyszłym roku cynie będą nr 1 w moim ogrodzie. Mimo suszy sprawdziły się.

Przedziwny Ogród 10:22, 28 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Cześć Aguś!
Piękne niedobitki jeszcze masz w ogrodzie, niestety coraz mniej koloru. Wiatr strącił u nas większość liści... chyba zima powoli się do nas wybiera
Masz zdolnego Syna i jaki chętny Super, może moi tez kiedyś będą tak mamusi dogadzać
Buziaki!

Teraz u mnie to samo....Przycięłam prawie wszystkie róże. Obcięłam hosty, jeżówki, floksy, Wyrwałam wszystkie jednoroczne kwiaty, Powoli wiąże trawy.... Drzewa łysieją
Kwitną teraz kremowe chryzantemy !

U syna krucho z czasem. Będzie robił wieczorami. Do wiosny zdąży

Ach te kolory...wracajcie....

Wzgórze chaosu 10:20, 28 paź 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Perfekcyjne ujęcie a klon dissectum jest mega

pozdrawiam
Jan
Ogród w remoncie 10:18, 28 paź 2018

Do góry
Rozważam dalej
Właściwie mam dwie wersje do wyboru. Albo pociągnąć szmaragdy do samego rogu(zakładam, że świerki jednak usunę), o tak

Ta jasna półkolista linia to linia hortek z miskantami

Wtedy w róg można by posadzić liściaste, nie wiem może jedno duże drzewo albo trzy mniejsze bądź kolumnowe, albo też jakieś duże krzewy

Albo też zostawić szmaragdy tak jak miałam zamiar zrobić to teraz gdy są świerki i albo zostawić jednego świerka tego ładniejsze go i dosadzić do niego jeszcze coś zimozielonego albo dać trzy jednakowe zimozielone

Moja bajka 10:17, 28 paź 2018

Do góry
Z tej małej deseczki zrobiłam wieszaj na klucze.
Księżycowy... 10:13, 28 paź 2018

Do góry
Jesienny spacer przed pracą, po mokrym ogrodzie...

Czy zdązymy ze zmianami przed zimą? Kto to wie. Dwie komory kompostownika trzeba skończyć i przerzucić całą górę dobroci...Uff, już mnie boli kręgosłup.

Czosnek czeka do posadzenia...

I ten kawałek z jeżynami jeszcze do ogarnięcia...

Przedziwny Ogród 10:08, 28 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Masz już jakiś pomysł na czerwonolistne?
U Ciebie latem jest barwnie, pachnąco i pięknie, więc byle do wiosny.

Dorotko już pisałam wcześniej moje wybory, Muszę sprawdzić czy na piaszczystej ziemi przebarwiają się na czerwono, Nie wiem też, czy chcę szczepione czy normalne drzewo.

Przedziwny Ogród 10:02, 28 paź 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Jesień u Ciebie bardzo energetyczna i wesoła.
Ja również czekam za Twoją ławeczką

Taka jesień to wspomnienia sprzed miesiąca...... Nie mam obecnych fotek. W wolnej chwili robię porządki w ogrodzie.
Myślę że na jednej ławeczce się nie skończy. Przydałoby się jakieś krzesło lub fotel

....i wsponmienia.....

Moja bajka 09:58, 28 paź 2018

Do góry
Modrzew Diana się złoci. Jest cudny o każdej porze roku.

ambrowiec w tym roku postanowił się na cytrynę zrobić
Przedziwny Ogród 09:55, 28 paź 2018

Do góry
eda napisał(a)
Jesień w pełni pięknie kolorowo wianek cudny ja zebrać się nie mogę buziam

W tym roku jesień wrześniowo- październikowa niesamowicie cieszyła kolorami, słońcem i ciepłem.Teraz zostało sprzątanie.... Przynajmniej tak u mnie jest.
Z wiankami troszkę się rozkręciłam,chyba mnie to wciągnęło Plany zimowe też już są

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:43, 28 paź 2018

Do góry
Donice dostały dekor z kamienia

Teraz czeka mnie ich malowanie.

Gdzieś mi przeleciało przed oczami o cmentarnym nastroju,... hmm może tak być, kocham cmentarze, pisałam o tym nie raz. Zwłaszcza te stare, wśród drzew gdzie leżą całe tłumy ludzi którzy ... są szczęśliwi mimo że milczą.
Uwielbiam ten nastój, ta ciszę , tę tańczące płomienie świec i wszechogarniający spokój
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:36, 28 paź 2018

Do góry
Kasieńko zobacz jak pieknie miskant mi od Ciebie zakwitł
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:34, 28 paź 2018

Do góry
O widzę że burza przeszła, mam nadzieję że co poniektórym juz lepiej

Zawsze miałam słabość do ludzi zwłaszcza tych, którzy potrzebują się wykrzyczeć. Ludzie są jak pełne dzbany, wylewają na świat to, co w nich siedzi. Szczęśliwcy będą zarażać świat swoim szczęściem (wystarczy popatrzeć na ludzi zakochanych i ich różowe okulary), smutasy wylewają łzy a rozczarowani gorycz. Niektórzy potrzebują się wykrzyczeć, z różnych powodów. Wtedy lepiej dać im te możliwość i nie dyskutować, bo w takim stanie rzadko słuchają. Czasami mam ochotę przytulić cały świat i przelać chociaż część tej radości która w sobie noszę. Mnie naprawdę trudno wprowadzić w zły nastrój, bo radość, miłość i spełnienie są moim fundamentem. I każdego dnia dziękuje Bogu za to, że jestem taka, a nie inna.

Dziś dzień deszczowy, przyroda pije przed zimą, w kominku trzaska ogień a ja sączę gorąca czekoladę. Jest... cudownie i takiej niedzieli Wam życzę

W zielonej aptece 08:12, 28 paź 2018

Do góry
Myślę, że taka beczka świetnie się sprawdzi. Gnojówkami rozcieńczonymi można podlewać często. Taką stężoną jak ja podlewałam z wrotycza - chyba byłoby ryzykowne. Jest wątek o naturalnym prowadzeniu ogrodu tam znajdziesz dużo ciekawych informacji.
Tegoroczna jesień jest bardzo malownicza
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:10, 28 paź 2018

Do góry
My sie barfujemy

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:07, 28 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Chodzicie z nim do szkoły dla psów? A co to za rasa? Nie wiem, czy jest w PL popularna, bo nie mieszkam w PL

Anda- zawsze mialam psy i koty w domu, wiec pierwsze lekcje posluszenstwa mamy a soba. Do tej pory nie mial ostatniej szczepionki i musielismy sie wstrzymac przed zabawami z innymi psami, ale chyba pojdziemy. Nie dla samej nauki, bo to robie codziennie sama, ale zeby mial kontakt z innymi psami i troche z nimi poszalal.
To jest hybryda- tata pudel krolewski, mama golden. Dzieki temu sa bardzo inteligentne, i co bardzo bylo dla nas wazne-pies dla alergikow. Moj maz nie ma na niego uczulenia. Bardzo malo traci siersci. Retrievery traca ja na potege a on nie, bo ma ojca pudla. Czasem zdarzy sie, ze jednak linieja, ale wiekszosc osobnikow traci mlo siersci. Nas sasiad ma od 5 lat brata naszego Eddiego i stad trafilismy na hodowle. Wlascicielka ma dla rodzicow wszystkie atesty (biodra, stawy lokciowe, inne choroby), szczeniaki tez sa badane.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies