Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anabuko1 10:03, 06 gru 2018

Aniu czytam o problemach z zatokami.
Współczuję i duuzo zdrówka i sił życzę.
I buziaki mikolajkowe zostawiam
anpi 18:34, 06 gru 2018

Aniu dziękuję za troskę,już o wiele lepiej
Dla poprawienia samopoczucia wczoraj przy uzupełnianiu Mikołajkowych zakupów w B. skusiłam się na cebulki czosnków i dzisiaj powędrowały do ogrodu...na szczęście nie musiałam ich sadzić za pomocą dłutka i młotka jak Aganiadałam radę zwykłą łopatką.Ziemia tylko z wierzchu przymrożona ,dzisiaj 0 st.C.
Odwzajemniam buziaczki i życzę wór prezentów! (ogrodnik lubi wór kory,mączki bazalowej,kompostu albo granulowanego obornika... a najlepiej wór cebulek kwiatowych)

anpi 18:49, 06 gru 2018

A co słychać w ogrodzie?...Ogromny ruch w ptasiej stołówce,łupiny słonecznika wkoło w rabatach, a pszenica będzie rosła zamiast trawnika
Pashmina podoba mi się taka wypłowiała ,trawki zdobią mimo słomianych kolorów,floks szydlasty ma kilka fioletowych kwiatuszków
AgataM 18:52, 06 gru 2018

Witaj Aniu Chore zatoki to paskudna sprawa. Też to kiedys przechodziłam. Wtedy były idealne krople homeopatyczne do picia- R 49. Dzięki nim mam kilkanaście lat spokoju. Niestety już ich nie ma.
Dekoracja mikołajkowa jest śliczna
Zdrowia życzę i pozdrawiam
anpi 18:55, 06 gru 2018

Bluszcz od Danusi przybrał różne kolory ...i już sam wczepił się i wspina na świerka
Dorota123 21:20, 06 gru 2018

anpi napisał(a)

Dorotko ta choinka to prościzna i szybko się robi tylko trzeba się za nią wziąść!. Ciasto francuskie gotowe,masa makowa z bakaliami z puszki,więc jak się ma produkty ,to idzie biegusiem
Niestety nie oddam Ci pergoli z bramka i płotkiem!Chyba że chcesz wirualnie kopiuj - wklej do ogródkato pozwalam na przymiarkę.A na posiedzenie i marzenia zapraszam do mnie latem...wtedy najromantyczniej przy pergoli!Planuj przyjazd!
Od tygodnia jestem na diecie i nawet praca przy robieniu pierniczków nie jest w stanie mnie skusić nawet na jednego, a pachną w całym domu. Na pewno kiedyś ją zrobię, ale trochę to się odwlecze. Lekką ręką i paskudnym łakomstwem przybyło mnie w tym roku 4kg. Muszę się tego pozbyć i nie pozwolić na powrót.
Takim pięknym zakątkiem mogę się delektować u Ciebie, u mnie już nie ma miejsca i sił na nowe aranżacje. Gdybyś mieszkała bliżej z miłą chęcią posiedziałabym w tak romantycznym ogrodzie.
AgataM 21:34, 06 gru 2018

Też taką słodką choinkę robię od 3 lat na wigilię. Piekę ją ok godz 15-16, żeby na stole była jeszcze ciepła
Aurelllia 22:50, 06 gru 2018

Świetna ta choineczka makowa mniam mniam
anpi 15:10, 07 gru 2018

Tak Agatko, słodka choineczka najlepsza świeżutka.
Aurelio polecam ją ,szybko się robi i równie szybko znika
anpi 15:18, 07 gru 2018

Wczoraj jeszcze dziwiłam się że czerwone berberysy jeszcze czerwone,nie obsypały listków.Dziś wszystko pobielone,w nocy poprószyło śniegiem ,ciekawe jak długo jeszcze wytrzymają, inne już dawno gołe...