Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z uśmiechem 11:15, 07 gru 2018

Do góry
Wczoraj ogród w lodowej odsłonie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:02, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej. Może jeszcze za mało widziałam? Angielskie rabaty chociaż piękne i bez złośliwości, ale przy tej wyglądają przaśnie, pociejowo i pospolicie. Cóż, sprawa upodobań i gustu, ale i innego spojrzenia ... nieogrodniczego.
Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:08, 07 gru 2018

Do góry
póżniej wstawię lepsze...to tak do zobrazowania narysowalam na oko..brzozy i derenie posadzone i ta wybrzuszona rabatka sadzona teraz więc można wiosną coś zmienić...Mają być przede wszystkim hortensje ,trawy ,cebulowe i byliny dla akcentu...a,i kolor biały i fioletowo-niebieski...iglaki i drzewka

coś w tym kształcie jak nabazgrałam ... i co o tym sądzisz?

Anda napisał(a)

Z mila checia, lubie sie bawic w te klocki A zima mam wiecej czasu na takie cwiczenia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:13, 07 gru 2018

Do góry
A klematis i fereń stoją i zastanawiająsię czy będzie zima czy nie??????
Ptasi gaj 09:13, 07 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Regularnie przycinana to jest ta, ale rośnie jak na drożdżach i znowu ma duże odrosty ma ok 4 m

I tą górę sięgasz jeszcze przy cięciu? Bo dół ma śliczny gęściutki
Ptasi gaj 09:11, 07 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia inaczej to wygląda w mieście inaczej na wsi. Teraz to się nazywa wizyta dusz0asterska, a kiedyś ksiądz chodził z ministrantami z kadzidłem oo jeszcze nieraz był kościelny lub organista.
Kiedyś na wsi był tylko proboszcz teraz ma wikarych do pomocy.
Kiedyś kazania były co sam napisał lub listy pasterskie biskupow a teraz mają gotówce z internetu.

Kiedyś przy parafiach też były ogrody które ksiądz uprawiał z kucharka pomocą domowa. Teraz jest wynajęty ogrodnik

Tam też zmiany.

Przy mojej parafii to takie rosną, kościół tonie w rozanecznikach

A takie chodzą trzy i jeden biały

No to u nas po staremu, ale w Krakowie u rodziny też jeszcze po staremu bo z wizytą duszpasterską chodzą po świętach, a nie przed nimi.
Przed to ja bym wyciągnęła rękę po kopertę do niego ciekawe czy w którymś domu gdzie bida aż piszczy choć jedną z takich kopert zostawia.

Mieliśmy kiedyś takiego proboszcza wiele lat. Od ubogich nie dość, że nie brał to jeszcze zostawiałTo jest Kapłan z powołania, reszta jak dla mnie to powołanie traktuje jak zawód i ewidentnie pomyliła się w jego wyborze.

U Was albo bardzo dobry gospodarz, albo parafia bogata.
U nas ma plebani remonty i jacuzzi, a ogrodzenie kościoła i cmentarza zawaleniem grozi i do kościoła przez schody trzeba będzie skakać bo też już się kładą. Parafia bogata, ale ludzie nie dadzą bo widzą co się wyprawia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:11, 07 gru 2018

Do góry
Przymroziło .
Ptasi gaj 08:57, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też namawiam do regularnego cięcia choin

Regularnie przycinana to jest ta, ale rośnie jak na drożdżach i znowu ma duże odrosty ma ok 4 m

Ptasi gaj 08:52, 07 gru 2018

Do góry
Sylwia inaczej to wygląda w mieście inaczej na wsi. Teraz to się nazywa wizyta dusz0asterska, a kiedyś ksiądz chodził z ministrantami z kadzidłem oo jeszcze nieraz był kościelny lub organista.
Kiedyś na wsi był tylko proboszcz teraz ma wikarych do pomocy.
Kiedyś kazania były co sam napisał lub listy pasterskie biskupow a teraz mają gotówce z internetu.

Kiedyś przy parafiach też były ogrody które ksiądz uprawiał z kucharka pomocą domowa. Teraz jest wynajęty ogrodnik

Tam też zmiany.

Przy mojej parafii to takie rosną, kościół tonie w rozanecznikach

A takie chodzą trzy i jeden biały

Kiedyś będzie tu ogród 08:27, 07 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
U Was tek takie żarte w tym roku ptaki? Idzie już drugi worek słonecznika... nie licząc dodatków.

U mnie tez jakieś wygłodzone mocno, bo rąbią słonecznik na potęgę na razie mnóstwo mazurków i sikorek wszelkiej maści. Jutro zawieszę kolejny karmnik żeby się nie tłukły ze sobą
anka_ napisał(a)

Dzisiejszy mikołajkowy dzień przywitał mgłami ... buro i ponuro...

Chciałabym mieć tak ponuro Aniu co to za roślinka?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:15, 07 gru 2018

Do góry

Przychodzę z rewizytą i jestem pełna zachwytu nad naturalnościa jaka panuje u Ciebie w ogrodzie.Do tej pory bałam sie werbeny bo słyszałam, ze strasznie się sieje ale jak zobaczyłam powyższe zdjęcie to oniemiałam!!!!! Musze gdzieś znaleźć werbenę , bo stacjonarnie u nas jej brak. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i wiary, ze następny zbliżający się rok będzie lepszy.
Mirkowy ogród (początki) 06:58, 07 gru 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
ego nie znam. Kwitnie na bordowo.

ale ladne, rozchodniki.:0
U mnie też biało.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:49, 06 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)

Zmiany są nieuniknione - nie likwiduję ...powiększam i porządkuję
dziękuję za uznanie

w pobliżu ścianki

róża ukorzenia się metodą Dzidki

Jak zwykle miło się u Ciebie czyta i ogląda
Ciekawa jestem tych zmian... U mnie też miejsca zaczyna brakować w domku gospodarczym na wszelkie moje szpeje i przydasie ogrodowe

Zdradzisz Miro na czym polega metoda Dzidki na ukorzenianie róż?
I jeszcze jedno pytanie dotyczące rojników. Chowasz gdzieś te donice z rojnikami czy tak sobie zimują bez przenoszenia, dołowania,okrywania i innych zabiegów?

Śnieguliczka cudna... i w ogóle Twój ogród pomimo szaro-burej aury ładnie się prezentuje

Zazdroszczę dnia spędzonego w ogrodzie...
Pozdrawiam
Ukojenie 23:13, 06 gru 2018

Do góry
Przyszla zima

...ale jutro bedzie rano ciezko dostac sie do pracy... Na pewno zima zaskoczyla drogowcow
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 06 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jutro będę obdarowywała pierniczkami.

a to szał piernikowy cudeńka robisz ile to cierpliwości potrzeba.

Ja już się załapałam jako pierwsza.
Dorota, ale Ty nie potrafisz próżnować.
Kiedyś będzie tu ogród 22:26, 06 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu każda woda ściąga zwierzaki. Bardzo jestem ciekawa wyglądu stawu u ciebie. Ja muszę nad obsadzeniem swojego popracować.

Aniu co to za jabłoneczka, podobna do mojej.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:22, 06 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Sprawdź czy Ci nie brakuje tych cudownych pierniczków, bo moje oczy schrupały co nieco
Tamte już spakowane, nie może zabraknąć, bo mogło by być komuś przykro. W domu została tylko drobnica.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:18, 06 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)
Świetne, piękne i smakowite widać
czym lukrowałaś -
zawsze mam z tym problem
Dziękuję za pochwałę Robię lukier królewski, zobaczyłam kilka filmików na You Tube porobiłam notatki i w tym roku całkiem nieźle ze mną współpracuje. Mam też gotowy kupny lukier i boję się go użyć, bo nie wiem na ile on jest trwały. Ten co ja robię rok czasu trzyma się na chałupkach, które dałam obu mamom w ubiegłym roku.

Słoneczny Ogród 22:09, 06 gru 2018

Do góry
Na bocznym brzegu szpaleru chciała będę coś posadzić i nie wiem co, no bo tam nic nie ma.
Myślałam o takim niskiej obwódce z trzmieliny, o ile mi gałązki trzmielin sie ukorzenią, ale raczej się ukorzenia.
Co byście mi radzili?

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:06, 06 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Cudne te pierniczki Ci wyszły i smakowicie wyglądają, ale żal będzie je zjeść są tak piękneNa pewno zachwycą i ucieszą obdarowanychJa mam nadzieję w tą sobotę zająć się pierniczkami.Też część rozdaję,przeważnie pakuję w przeźroczysty celafon zawiązując sakiewki, też wstążeczkami z gałązką iglastą
Cieszę się, że spodobały Ci się moje wypieki, ostatnio nie miałam celafonu bez nadruków i w niedzielę tak zapakowane pierniczki powędrowały do młodej osóbki. Podobno spodobało się jej.

Te pierniczki są dla 35 osób, po prostu dostaną z drewnianej tacy, za dużo pakowania.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies