Nie wiem czy to są derenie Ivory halo,bo moje które sadziłam w tamty roku wiosną mają więcej białego i rosną gęsto i szeroko..,
Ciete były wiosną na ok.30 cm ,teraz mają 1,20 m wys....a dorastają podobno do 1,50 m
Derenia trzeba trzymac w ryzach. Nie boj sie ich ciac az sie prosza o ciecie.
Moje - deren bialy elegantisima - nie ktore rosna na zywiol i sa przycinane tylko wiosna. Inne przycinam 2-3 razy w sezonie.
W piątkowe południe wyciągnęłam Ewę z Dorotką do ogrodu Kasi Bellingham w miejscowości Zgorzałe. Byłam tam w tamtym roku ale naprawdę warto tam często wstępować. Ogród dojrzał od zeszłego roku.
Tutaj na zdjęciu jesteśmy właśnie z Kasią- właścicielką tej posiadłości
Urlop spędziliśmy jak zwykle nad polskim morzem w tym samym miejscu od lat. I niestety dla mnie pogoda była przez cały czas- upał. Och jak ja tego nie lubię.
U moich rodziców rośnie bardzo stary cis. tata chciał go wyciąć przy okazji robienia ogrodzenia i podjazdu. Bardzo mi go było szkoda bo cis rośnie wolno i namówiłam tatę żeby go jakoś przystrzyc, ale jak? może macie jakieś propozycje co zrobić z tym cisem?
Nie wiem już jaką mam odmianę derenia. Łobuz ma drugi rok i całkiem się położył co utrudnia koszenie. A planowałam posadzić przed nim trawy. Ale gdzie?
I chyba im go bardziej przycinam, on szybciej rośnie
Ogrodowisko się zmienia coz może to tak jak w życiu u każdego z nas przechodzimy różne etapy radość i smutki i różnie angażujemy się w nasze sprawy ....to chyba normalne ....niestety trzeba się z tym pogodzić szkoda . Jednak wszystkie zmiany nosa nowe ! Dobre nowe ! Czego nam wszystkim życzę ❤❤❤