Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Rosa 10:27, 04 gru 2018

Taki kawałek to i ja wcześniej dojrzałam . I co na nim widać? Ze chyba z ytonga, że parterowy, że nie za duży więc tani w eksploatacji, że mniej sprzątania i chyba jednak większy od mojego.
Jesteś chytruska .

p.s.
ostatnio wymieniałam w salonie podłogę, były sosnowe deski o zgrozo lakierowane na legarach takich z dwóch desek, nadżarte przez kołatka domowego, bez ocieplenia.
Córka wyszukała niedrogie panele drewniane, to nowość wg. technologi chyba holenderskiej, ale produkowane u nas. Łatwe są w układaniu (można przykleić a można dać jako podłogę pływającą) no i cena 50 zł/m2. No i co drewno to drewno.
Mirka 10:36, 04 gru 2018

Hehe jaka tam chytruska Nie wiem jaki ma metraż twój domek. U mnie to skromne 50m plus taras 20m.Taras chcemy zrobić na letni pokój ale z czasem jak odbiór zrobimy. Rosa bezkredytu stawiamy to i na większy się nie porywaliśmy. Dla mnie i dla ema na starość wystarczy.
Ps. Też myślę o położeniu paneli bo em sam to zrobi.
Pisałaś że sufit na belkach zrobić. Hm nie da się bo to są wiązary i nie ma jak ocieplenia ułożyć.

Dlaczego wątek zamknęłaś?
Rosa 11:00, 04 gru 2018

Nie pisałam o suficie, bo zdjęć nie widziałam.
Poza tym, gdyby zrobić tak jak ktoś napisał trzeba by było krokwie nadbijać, bo ocieplenie powinno być 30 cm. Ja ocieplałam dom córki tzn. strop podwieszony ekofibrem, bo ma znakomite parametry, jest bardzo lekki, niepalny, nie włazi robactwo bo nasączony boraksem no i tani. Jeśli masz wiązary i chcesz zrobić strop podwieszony, to pomyśl nad takim rozwiązaniem. Błędem jest izolacja na połaci dachowej i pozostawianie pustki powietrznej. Nie wiem jakie rozwiązanie masz w projekcie.
Mam mniejszy domek od Twojego, ale dla mnie w sam raz. 50 m2 to mam razem z garażem. Myślałam nawet żeby garaż adaptować na pracownię i sypialnię i zamiast wrót garażowych dać rozsuwane okno i wyjście na tarasik, ale rozmyśliłam się. W tym co mam znakomicie się mieszczę i jest mi dobrze.
Miruś pisałam o panelach drewnianych a nie tych sztucznych marketowych robionych na drewno.
Mirka 11:13, 04 gru 2018

No właśnie u mnie jest w projekcie takomiędzy krokwie ocieplenie i na stelażu drewnianym płyta karton gips.?
anabuko1 11:20, 04 gru 2018

Mirka napisał(a)
Dziękuję Ewo. Kciuki zawsze wskazane Troszkę koloru zostawiam w ten wietrzny dzień.

Takie kolorki całkiem przyjemnie się ogląda w taki szary i bury dzień.
Pozdrowki zostawiam
Rosa 11:20, 04 gru 2018

Tak się już od dawna nie robi. To jest nieprawidłowe rozwiązanie .
Mirka 11:22, 04 gru 2018

Rosa napisał(a)
Tak się już od dawna nie robi. To jest nieprawidłowe rozwiązanie .
Dlaczego? Tak mamy w projekcie.
Rosa 11:27, 04 gru 2018

Są dobre projekty i lepsze, nie znam projektu i nie wypowiadam się. Co daje ocieplenie pomiędzy krokwiami? Izolujesz powietrze nad sufitem podwieszonym?
Napisałam, to złe rozwiązanie, to błąd w sztuce budowlanej. Tak się teraz nie robi.
Mirka 11:29, 04 gru 2018

anabuko1 napisał(a)

Takie kolorki całkiem przyjemnie się ogląda w taki szary i bury dzień.
Pozdrowki zostawiam

Aniu też lubię takie kolorki. Mam zamiar na wiosnę powiększyć rabatę z berberysem. Jak wyjdzie pokażę
Mirka 11:30, 04 gru 2018

Rosa napisał(a)
Są dobre projekty i lepsze, nie znam projektu i nie wypowiadam się. Co daje ocieplenie pomiędzy krokwiami? Izolujesz powietrze nad sufitem podwieszonym?
Napisałam, to złe rozwiązanie, to błąd w sztuce budowlanej. Tak się teraz nie robi.
No to napisz jak wiesz jak powinnam zrobić