W środku pierzynka z suchych liści
tak zimuje nasza królowa, mrozy jej nie straszne
A tym skromnym narzędziem zrobiłam hara kiri rabatom
takie efekty
takie cebulki znalazłam na łodydze lilii
Mróz nic im nie zrobił, chyba pozbieram i posadzę
Mam takiego Świerczka ma piękny kolor igieł posądzony nad oczkiem fota dzisiaj zrobiona tak jakby na zimę przybrał taki kolor.
Tutaj świerki pospolite wyjątkowo pięknie rosną. Wiosna będę je przycinac. Mają służyć jako parawan przed silnik zachodnim wiatrem.
Z przodu serby cztery trzeci sezon dopiero w tym roku ruszyły że wzrostem
Środek sosny czarnej boczne gałęzie rosną do gory. Zresztą bardzo piękna taka mięsista ma 4 m srednicy
Przeszperałam albumy i znalazłam Takie małe porównanie, jak wyglądał 20 lat temu a jak teraz i to ujęcie z tego samego miejsca
Te nogi na pierwszym zdjęciu to ja z lalą, nie zwracać uwagi
Nie przesadzam pisząc, że za chwile trawy nie będzie
a tu lepiej widać proporcje i wysokość kopców, w rabacie wiadro normalnej wielkości( zakrywa piwonie drzewiastą, bo zakopcowałam, ale ciut wystaje, na owijanie za niska więc dostała wiadro bo było pod ręką), duże wiadro do porównania wysokości
Szły chmury śniegowe, ale nic nie nasypało, wierzby już wyższe od szałasu
Haniu te nowe wątki to jakaś reklama chyba.Lepiej nie odpisuj. Danusia chyba takie wątki kasuje.
Czy to dzisiejsze fotki, wielgachne trawy masz. Koraliki na berberyskach, na moich jeszcze nie mam owocków.
U mnie teraz pada. Szklanka na jezdni i zero hamowania. Nic nie posypują.
Odmianowe jeżówki ścięłam i położyłam na korzeniach dla osłony od mrozu. Mam nadzieje , ze wytrwają rok temu to wystarczyło.
Zawilce nie pamiętam czy w tamtym sezonie kopcowałąm, ale teraz zrobiłam jak z jeżówkami, mówisz, żeby kopcować?
Cieszę się,że zaglądacie.U mnie jakaś niemoc przeziębieniowa nadal i nic twórczego się nie dzieje.Myślę o ogrodzie,czy on też odchoruje moje przeziębienie bo przez nie, nie opatuliłam go jak trzeba Najbardziej szkoda by było tegorocznej róży New Dawn,miałam trochę zabezpieczyć chociażby stroiszem,puściła takie długie pędy na pergoli.
W czerwcu była jeszcze przed połową wysokości pergoli:
W sierpniu
We wrześniu była na górnej części pergoli:
Kwitła w październiku: