Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Schab dojrzewający 09:37, 27 lis 2018

Do góry
Nigdy nie upiekłam ani nie ugotowałam dobrego wilgotnego schabu środkowegi i chyba nareszcie mam dobry przepis----to schab gotowany. Jest pyszny wilgotny cały ugotowany /chodzi o środek.Robiłam go pierwszy raz ale narrrreszcie się udał .następnym razem dodam więcej czosnku i przypraw bo ciut za mało dałam na 1,5 kg,ale praktyka czyni miszcza ha ha Pozdrawiam i polecam ten sposób.

Tak jak nigdy nie zrobiłam dobrego ciasta drożdzowego ani makowca .Nie wiem co robię nie tak ale się nie poddaję

A może ktoś ma taki przepis na drożdzowe?????
Ukojenie 09:22, 27 lis 2018

Do góry
u mnie dziś nad ranem minus 5 i leciutki szron

Z remontowych wieści - eM rozgryzł brak prądu i już jest OK, szkoda tylko, że dziś późno skończy pracę... kciuki się przydadzą - dziękuję

...a w domu mam kawałek lata

Ale chyba nie jest mu zbyt dobrze - popatrzcie na liście:
Moje ogrodowe marzenia... 09:08, 27 lis 2018

Do góry
A teraz pozostaje czekać na zimę

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:56, 27 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Mam nadzieję, że jakoś znajdziesz czas Oliwko i pokażesz swoje cisy
To początek cięcia, w piątek przychodzą po raz 3 i znowu będzie tego od groma, a potem znowu czyszczenie i grabienie, bo igieł spadnie przy okazji mnóstwo; ciekawi mnie, jak to będzie w nowym sezonie, na plus czy nie..buziaki posyłam

a moje cisy super, ale musiałam robić im kilka razy oprysk na misecznika
cięłam końcówki co 2 tygodnie i ładnie nabrały masy..

Hej Irenko,u mnie wypadło dokładnie 30% w sezonie. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Ja ich nie cięłam w sezonie- bałam się. Może to byl błąd. Proszę napisz mi kiedy najwcześniej na wiosnę mogę zacząć przycinanie.
pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:27, 27 lis 2018

Do góry
Pawlus napisał(a)

Główny punkt, staw:

]size=640x427]//www.ogrodowisko.pl/uploads/p/150/1501275/original.JPG[/img]

Jeszcze te widoczki mi się podobają.
Muszę więcej prześledzić twój wątek.
Ale czasu mało .To w wolnych chwilach..
A jak sobie radzisz z tym koszeniem trawy do tafli wody??
A może mi cos doradzisz ??
Doświadczenie już masz.
Pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:25, 27 lis 2018

Do góry
Pawlus napisał(a)

Przyszłam do ciebie za poleceniem Dorotki w sprawie stawu.
Masz piękny ogrod.
Piękne rośliny .No i ten staw
Moj dopiero jest wykopany.I przez zimę będę się zastanawiać czy go obsadzić.
Zwłaszcza ,ze fundusze mikre.
Ale coś muszę wymyślić, przy tym stawie.
Twoj jest pięknie obsadzony.
A co to za trawa na 2 i 3 zdjęciu ?? Śliczna
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 27 lis 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ale akcja. Nie każdy "fachowiec" podejmie się takiej pracy.

Irenko uważasz, że wszystkie trawy nie lubią mieć wysypanej kory?
Nasypałam kory na konwalnika oraz trawę oszimską evergold? I teraz nie wiem czy zrobiłam dobrze. Jeszcze mogę zebrać korę.

Oni się w tym specjalizują, u nie mają trudniej, bo trzeba uważać na niższe piętra, młode drzewka, jak magnolia itp.
Osobiście uważam, że trawy kory nie lubią i nie potrzebują, mam wszystkie trawy dorodne, ale dziewczyny mają korę i trawy im rosną, trzeba wybrać

muszę się zbierać, reszta odpowiedzi później..

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:52, 27 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Duży ogród i dojrzały widać ile pracy wymaga, ale jest śliczny Irenko dzięki Wam i Waszym wysiłkom.Cieszę się, ze znów możemy go podziwiać

Im starszy, tym więcej, zwłaszcza jak jest różnorodność. No i my coraz wolniejsi...
Dosadziłam nowe trawy, miskanty Herman Mussel i Kleine Fontane, oraz rozplenice wschodnie i znowu pampasową)
Dzięki Sylwia
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:43, 27 lis 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
No faktycznie akcja kastracja u Ciebie
W starych ogrodach tak niestety jest że z czasem brakuje światła i przewiewu i trzeba ingerować. Ja co 2 lata mam ekipę tnącą czuby, podkrzesanie na razie robie sama póki dosięgam na drabinie.
Wiosną będziesz cieszyć się słońcem
Pozdrawiam

My od lat podkrzesanie robimy, ale teraz już bez specjalistów nie da rady. Wczoraj mąż skrócił tulipanowca, został mały pieniek, ciekawe czy wypuści nowe liście?
Słońca mi nie brakowało, ale po wichurach stale full pracy z igłami, natomiast wiąz to suche konary i multum liści, teraz będzie lżej, więcej luzu mój ogród prawie 22 lata będzie mieć, postarzał się buziaki

róże listopadowe z 15.11
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:39, 27 lis 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Irenko, jakże dobrze się czyta, że nadal ogród Cię cieszy, że podejmujesz trud utrzymania tego dojrzałego ogrodu w stanie zadawalającej Cię perfekcji
Ciagle zagladam tu, choć wiem i szanuję to, że czasem potrzebna jest chwila oderwania tak jak to bywa w dobrym małżeństwie - dla tzw. "higieny psychicznej"
Serdeczne całusy przesyłam, i ...oby do wiosny

Alu, ogród nadal kocham, ale sezon trudny, praca na okrągło, więc czasami zniechęcenie dopada, albo trzeba przerwę zrobić. Stąd też pewne zmiany nastąpiły. W międzyczasie walczymy z garażami, mam nadzieję, że w przyszłym roku koniec będzie. Potem na tapecie nowa pergola nudzić się nie ma kiedy, do wiosny mnie jeszcze nie ciągnie, ha ha, buziaki

wstawiam zdjęcia z listopada, ale z rożnych dni
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:34, 27 lis 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Oj wiem jak się okropnie grabi igły z sosny czarnej, mieliśmy jedną i doprowadzała nas do rozpaczy, w końcu wycięliśmy. Zostały tylko te zwykłe i tych nie dam ruszyć.
Cmokam.

Generalnie bardzo lubię sosny, w pewnym momencie już nie rosną, zobacz jak w lesie wyglądają, goły pień i górą czupryna, ale u mnie nie las, więc cięcie w górę potrzebne. Buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:30, 27 lis 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wiem co się u Ciebie dzieje, podglądam Cię to tu, to tam

Buziaki dla Was

Kasiu, fajnie że znowu aktywność nam wraca to ja za Tobą Alchymista posadziłam, a Tyś swój wywaliłaś
U mnie on zdrowy i po sośnie idzie w górę, nawet nie tnę, bo nie sięgam.

Wam też buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:27, 27 lis 2018

Do góry
oliwka napisał(a)
Irenko ale pokot . Doczytałam, jaki jest powód, ale te wszystkie,ystkie drzewa leżące w rządku brrrrr teraz ogród odetchnie
Pozdrawiam ciepło
Ja tu teraz prawie nie zaglądam brak czasu przesyłam buziaki

Mam nadzieję, że jakoś znajdziesz czas Oliwko i pokażesz swoje cisy
To początek cięcia, w piątek przychodzą po raz 3 i znowu będzie tego od groma, a potem znowu czyszczenie i grabienie, bo igieł spadnie przy okazji mnóstwo; ciekawi mnie, jak to będzie w nowym sezonie, na plus czy nie..buziaki posyłam

a moje cisy super, ale musiałam robić im kilka razy oprysk na misecznika
cięłam końcówki co 2 tygodnie i ładnie nabrały masy..
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:22, 27 lis 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Irenko jak zwykle pięknie u Ciebie, pozdrawiam.

Goniu dzięki za odwiedzinki i też pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:19, 27 lis 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Śliczna fotka

Ula dziękuję

carex Elata Aurea nadal zachwyca
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:12, 27 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tajemniczo i czarodziejsko z tym dymem snującym się Buziak

Tak Gosiu, pogoda też fajna była prawie na finiszu jestem z pracami w ogrodzie, jeszcze ciut czyszczenia na rabatach tylko, a jeśli pogoda dopisze, to dopieszczę z chwastów i kanty, oraz zasypię dziury, bo psy kopią jak gupie w trawniku buziaki

śniegowiec wirginijski długo liście trzyma
...uDany ogród 07:12, 27 lis 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dana, to mazurki u ciebie ucztuja, a nie wróble. Mają plamki ciemne na policzkach .
Naszym ptasim gościom koty nie przeszkadzają. Moje staruszki kompletnie się nimi nie interesują. A raz widziałam jak kopciuszek gonił Pasqala. Widocznie kocur za blisko podszedł do ptasiej rodzinki. Leciał niziutko tuż nad kocimi uszami i pokrzykiwał. A biedny Pasqal na przykurczonych łapach, jakby się czołgał, zwiewał do domu

Kasiu są i wróble i mazurki. Ostatnio pokazywałam głównie wróble, cieszę się że znów są, bo kilka ostatnich lat ich nie było.

To wróbel

a to mazurek

U nas koty próbują dostać się do gniazd i do budek, staram się je tak zawieszać żeby miały utrudniony dostęp chociaż potrafią uprawiać akrobatykę
Ale radzą sobie i jedne i drugie jak to w naturze
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:08, 27 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Milus, a co ty robisz z tymi obrzynkami? Masz tego Bardzo duzo.
Ktos napisal, ze igly zrzucaja i smieca sosny, ale ja je bardz lubie niech zrzucaja. A jaki zapach sosnowy zywiczny. Jakie drzewa by nie posadzic zawsze cos tam trzeba robic.

My bedziemy jeszcze wczesna wiosna ciac. Mimo przyciecia brzoz po opadnięciu lisci widac, ze jeszcze trzeba je przyciac. Tuje marnieja jak slonca nie maja. Od razu wzrost widac gdzie slonce a gdzie cien.
Brzozy tez zabieraja duzo wody spod tui. Nauczka jak sucho trzeba podlewac dodatkowo mimo nawodnienia.

U mnie jak bym tak palila ognisko sasiedzi policje by wezwali. Ja to ukratkiem pale po troszeńku i to suche aby dym sie nie klebil. Przykrywam folia odpady po rozach, bylinach i schnie jak suche to pale ukradkiem. Obrzynki rozdrabniam.

Pozdrawiam Milus sily i zapalu zycze.

Elu, wszystko oni pocięli i wywieźli, część zostawiliśmy z tego wiązu, będzie do ogniska i kominka. Masz rację, co nie posadzisz, robota jest. Ale u mnie jakoś dużo wiatrów i za dużo tej pracy było, więc podcięcie konieczne.
Na szczęście na razie sąsiedzi nie cudują, zresztą nie palimy cięgiem, tylko teraz.
Dzięki za życzonka i Tobie też życzę sił

Misia stale o tej porze na runiance...potem nie ma się co dziwić, że jest na płask

...uDany ogród 07:07, 27 lis 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ptaki zazdroszczę Ci ich , u mnie brak ze względu na koty.
Psiaczek słodki i prawdziwy przyjaciel.
Biel piękna ale ten ziąb.

Gosiu u nas też jest mnóstwo kotów, przychodzą i nocują u nas pod szopką. Ptaki jednak jakoś sobie radzą i przylatują coraz chętniej i coraz więcej gatunków
Uwielbiam Tedzia, to bardzo wierny przyjaciel.
Biel sprzed kilku lat w tym roku jeszcze tak biało nie było, lekko popudrowane tylko. Zimno to fakt, ale to i tak nie to co bywało lata temu. Pamiętam jak mój Tata kopał tunele żeby dojść do furtki i jak nie chodziliśmy do szkoły bo rury od mrozu pękały.

Znalazłam jeszcze kolor w ogrodzie

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:46, 27 lis 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Drzewo elegancko podcięte. Latem będzie z pewnością widać ogromną różnicę

Hej Ewciu, też ranny ptaszek
No właśnie jestem bardzo ciekawa, jak to będzie, panowie wiosną jeszcze raz będą z podnośnikiem i jeszcze kilka konarów skrócą, miłego dnia życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies