Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród niby nowoczesny ale... 16:56, 29 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Gdzieś go u kogoś wcześniej widziałam...ale nie pamiętam.
Będziemy chyba Aga eksperymentować.

Alinka go ma już któryś rok On ma mnóstwo cebul przybyszowych i jak się go dzieli to z roku na rok jest go coraz więcej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:47, 29 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

U nas sa wieeelkie egzemplarze po 10 zł.....

U nas po 60 zł... I gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:12, 29 lip 2014

Do góry
Ale wszystko bujne poroslo, jak co roku A rabata z siewek między płytami wyszła naturze naprawdę nieźle
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:32, 29 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Zachwycająca jest ta wyspa hortensji, jeszcze jakby była w nocy podświetlana, hmmm- rozmarzylem się

Oj Sebciu, ale mi wymyślasz, dostanę chęć na kolejny pomysł, nie kuś!!!
i moja udręka, rozwalająca się stodoła sąsiada ot widok za murem

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:00, 29 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nalot niesamowity, ale mnie ciekawi jakim cudem Anabelki stoją sztywno u Ciebie?

Może na krochmalu?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:52, 29 lip 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Cóż, piernik wie, co lepsze. Robactwo czy kret.
Robali nie mam, bo mam kreta. Może ktoś chce?
Jedno mnie tylko zadziwia, że on tak potrafi znaleźć te szkodniki. Wokół żurawki, na przykład, sobie obejdzie kółkiem i pozbiera. Ja potem idę i zadeptuję korytarzyki.
Zestawienie kosmosów i jeżówek bardzo gustowne i efektowne. Wczoraj kupiłam sobie jeżówkę jak serek - Mozarellę. Dzisiaj gdzieś ją muszę posadzić. No chyba, że słońce mi nie pozwoli znowu nic robić i będzie chciało mnie przypalić na skwarka.

Kret zaczął mi robić kopce, ale się wrócił skąd przyszedł. Tfu tfu odpukać
Jak posadzisz jedną jeżówkę to słońce nawet nie zorientuje się, że wyszlas na zewnątrz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:49, 29 lip 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Niebezpiecznie w nocy w Twoim ogrodzie, jak ty po ciemku ubijasz a rano sprawdzasz, co upolowane.
O nikt po przeczytaniu tego sie po leżaczek nie zakradnie

I tak zaryzykuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:29, 28 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

o widzisz, a mąż mówi że zanudzam ja mu dam nudy

Twoje nudy są na Pinterest, zadbalem o to
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 28 lip 2014

Do góry
Macham do zaglądających

Nebel, zmian rzeczywiście było dużo, a będą kolejne Namiętnie dzielę to co może się przydać Już ponad 50 doniczek tego wyszło...

Ewelina, Ice Dance łatwo okiełznać, bo wystarczy dobrze pociągnąć te odrosty albo je przyciąć
Gosiu, nie pryskalem dziś, bo mocna ulewa była i oprysk poszedłby na marne. Trawnik mam skoszony do polowy, bo nie zdążyłem...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:50, 28 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensje masz przepiękne, ogromne porosly Tak jak wszystko

Dzięki Sebek hortensje są wspaniałe i jedyne w swoim rodzaju w tym roku faktycznie wszystko jest niezwykle bujne w porównaniu z ubiegłymi latami )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:30, 28 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
przepięknie to wszystko wygląda, aż sobie drugi raz obejrzę 5 a zdarza mi się to rzadko

o widzisz, a mąż mówi że zanudzam ja mu dam nudy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 28 lip 2014

Do góry
przepięknie to wszystko wygląda, aż sobie drugi raz obejrzę 5 a zdarza mi się to rzadko
Wilcza Góra 22:28, 28 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Niektóre liliowce widzę pierwszy raz, piękne są! Choć ogrodowy salon i tak najbardziej się mi podoba

Sebek,
wszystko to stare odmiany
nie dokupywałam nic od kilku lat, a jeśli coś dosadzałam, to też z podziału od znajomych...trochę mnie wkurzają ceny tych nowych odmian i maleńkie kłącze w zamian
oraz...
tak jak pisałam, czekanie kilka lat na kilka kwiatów bo one marnie się rozrastają w kępie
pozostanę raczej wierna swoim "staruszkom"

a salonik...potrzebny jest, żeby Wilcze łapy czasem miały gdzie poleżeć po ciężkiej pracy w ogrodzie
Wilcza Góra 22:22, 28 lip 2014

Do góry
Niektóre liliowce widzę pierwszy raz, piękne są! Choć ogrodowy salon i tak najbardziej się mi podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:06, 28 lip 2014

Do góry
Danusiu, gdy czytałem artykuł jeszcze w pociągu to ciągle nie mogłem uwierzyć, że przed chwilą wyjechałem z jednego z najpiękniejszych ogrodów na świecie Zadziwiające jest w tym wszystkim to, że mimo takiego sukcesu ciągle się rozwijasz i dążysz do tego etapu, który wiedzie na sam szczyt
I co najważniejsze - mimo tylu wyróżnień jesteś ciągle tą samą Danusią od lat - ciężko pracującą, zawsze gotową do pomocy i serdeczną dla wszystkich I za to Ci dziękuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 28 lip 2014

Do góry
Zachwycająca jest ta wyspa hortensji, jeszcze jakby była w nocy podświetlana, hmmm- rozmarzylem się
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:45, 28 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

one nie są jeszcze takie najstraszniejsze na mojej liście "obrzydliwych osobników ogrodowych" - łapię je i masakruję na ścieżce
ale truć też będę w tym tygodniu

macham, Ewa

U mnie na razie z pryskania nici, bo burza teraz się panoszy...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:44, 28 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Sebuś, u ciebie tyle się działo, a ja dopiero docieram
wizyta u Danusi, nowe słownictwo do naszego zbioru ogrodowiskowego....maska...hym, jakieś podobieństwo nawet jest
ale Ty się niesamowicie zmieniłeś, kawał przystojniaka, taki dorosły już

a na rabatach masz pięknie, mnie zachwyca połączenie werben i kosmosu

Gdyby werben było więcej znacznie lepiej by to wyglądało, ale nie ma źle
Za wskazówki odnośnie podpór dziękuję. W przyszłym roku coś wymyślę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:42, 28 lip 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Rabata bylinowa robi wrażenie Bardzo dobry miks kolorystyczny Jak tak przeglądam sobie Twoje poczynania ogrodowe przed i obecnie to muszę przyznać że mnóstwo pracy włożyłeś ale było warto !

Znasz może nazwę tych kosmosów ? bo jeszcze takich nie spotkałem a nie tylko Annie się podobają

Niechcianych gości współczuję Ja odpukać nie mam ich u siebie ale pewnie do czasu Ze szkółki nie tylko piękne rośliny się przywozi

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Niestety nie znam odmiany, jedynie pamiętam, że były kupowane w Praktikerze, a producentem był prawdopodobnie Kiepenkerl.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:39, 28 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Wiaterek pozdrawiam
martek

Ja również sebuśkam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies