Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 15:45, 28 lip 2014

WilczaGora napisał(a)

one nie są jeszcze takie najstraszniejsze na mojej liście "obrzydliwych osobników ogrodowych" - łapię je i masakruję na ścieżce
ale truć też będę w tym tygodniu

macham, Ewa

U mnie na razie z pryskania nici, bo burza teraz się panoszy...
nebel 22:30, 28 lip 2014

Oj, jak dawno tu nie zagladałam
To niesamowite ile zmian.
nicol21 22:40, 28 lip 2014

Świetna porcja świetnych zdjęć! Fajnie że wizyta u Danusi dała Ci takiego kopa energii A co do tych małych sadzonek wiosennych to rzeczywiście nie do poznania!

Moja ice dance też rośnie jak szalona. Wczesną wiosną podzieliłam na 10-11 sztuk, a teraz część z nich znów podzieliłam. W sumie się zastanawiam czy nie powinnam sadzić ich w jakiś ogranicznikach żeby nie wyszedł taki ice-dance-chwast

Widoczki masz super i wcale się nie dziwię że chcesz siedzieć na hustawce i podczytywać O.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malkul 22:43, 28 lip 2014

jasny czytam o tych opuchlakach że chyba ideę zerknąć z latarką
malkul 22:56, 28 lip 2014

byłam , zabiałam wróciłam dwa znalazłam jutro pójdę po te zwłoki aby sprawdzić czy to opuchlak
Sebek 23:26, 28 lip 2014

Macham do zaglądających

Nebel, zmian rzeczywiście było dużo, a będą kolejne Namiętnie dzielę to co może się przydać Już ponad 50 doniczek tego wyszło...

Ewelina, Ice Dance łatwo okiełznać, bo wystarczy dobrze pociągnąć te odrosty albo je przyciąć
Gosiu, nie pryskalem dziś, bo mocna ulewa była i oprysk poszedłby na marne. Trawnik mam skoszony do polowy, bo nie zdążyłem...
AlKa 08:07, 29 lip 2014

malkul napisał(a)
byłam , zabiałam wróciłam dwa znalazłam jutro pójdę po te zwłoki aby sprawdzić czy to opuchlak

Niebezpiecznie w nocy w Twoim ogrodzie, jak ty po ciemku ubijasz a rano sprawdzasz, co upolowane.
O nikt po przeczytaniu tego sie po leżaczek nie zakradnie
Borbetka 08:31, 29 lip 2014

Cóż, piernik wie, co lepsze. Robactwo czy kret.
Robali nie mam, bo mam kreta. Może ktoś chce?
Jedno mnie tylko zadziwia, że on tak potrafi znaleźć te szkodniki. Wokół żurawki, na przykład, sobie obejdzie kółkiem i pozbiera. Ja potem idę i zadeptuję korytarzyki.
Zestawienie kosmosów i jeżówek bardzo gustowne i efektowne. Wczoraj kupiłam sobie jeżówkę jak serek - Mozarellę. Dzisiaj gdzieś ją muszę posadzić. No chyba, że słońce mi nie pozwoli znowu nic robić i będzie chciało mnie przypalić na skwarka.
Sebek 08:49, 29 lip 2014

AlKa napisał(a)

Niebezpiecznie w nocy w Twoim ogrodzie, jak ty po ciemku ubijasz a rano sprawdzasz, co upolowane.
O nikt po przeczytaniu tego sie po leżaczek nie zakradnie

I tak zaryzykuję
Sebek 08:52, 29 lip 2014

Borbetka napisał(a)
Cóż, piernik wie, co lepsze. Robactwo czy kret.
Robali nie mam, bo mam kreta. Może ktoś chce?
Jedno mnie tylko zadziwia, że on tak potrafi znaleźć te szkodniki. Wokół żurawki, na przykład, sobie obejdzie kółkiem i pozbiera. Ja potem idę i zadeptuję korytarzyki.
Zestawienie kosmosów i jeżówek bardzo gustowne i efektowne. Wczoraj kupiłam sobie jeżówkę jak serek - Mozarellę. Dzisiaj gdzieś ją muszę posadzić. No chyba, że słońce mi nie pozwoli znowu nic robić i będzie chciało mnie przypalić na skwarka.

Kret zaczął mi robić kopce, ale się wrócił skąd przyszedł. Tfu tfu odpukać
Jak posadzisz jedną jeżówkę to słońce nawet nie zorientuje się, że wyszlas na zewnątrz