Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:48, 20 paź 2018

Do góry
Basiu a ja wiem czy cos nowego, hmm chalupka dla owiec sie buduje. Emus dach kryje, narazie dechy i papa a potem dojda dachowki. W ogrodzie troche dziubie, posadzilam wczoraj kilka czosnkow. No i szyje szyje.
Tak, tak Haniu nie biegam tylko szyje. Cos bym chciala na Weihnachtsmarkt uszyc ale jak tylko mam cos gotowego to zaraz ktos to koniecznie potrzebuje.

Dzis tez siedze w mojej twierdzy i szyje.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:45, 20 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj przed zachodem słońca

Danusiu, czy mogla bys mi powiedziec co tu rosnie?

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 11:43, 20 paź 2018

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)

I jeszcze co to za drzewo bordowe? Jakoś kwitnie czy jest takie porostu? Jestem fanką bordowych drzew, kocham wszystkie
Tajemniczy Ogród 11:12, 20 paź 2018

Do góry
Cześć Dziewczyny, miło, że dopingujecie
A dziś drastyczne fotki poglądowe, pierwsza przedstawia plan tych roślin, które chciałabym zostawić, myślę o ewentualnym wyprostowaniu nasadzenia śliwy nr 3 (przesunięcie lekko w lewo),: druga - to bolesny widok przy wejściu do salonu, widok na ową śliwę nr 3....
Mokradło... i mój ogród 11:11, 20 paź 2018

Do góry
Skoro jestem przy zdjęciach (zmianach), poszerzyłam różankę o 1 pergolę.

Tu posadziłam kolejną księżniczkę: Crown Princess Margaretha. Z przodu: William Shakespeare oraz Boscobel.

I tyle zdjęć

Mokradło... i mój ogród 11:04, 20 paź 2018

Do góry
Soul poszła tu: (zdjęcie trochę nieaktualne, bo już wszystkie różyczki posadzone)

Na zdjęciu widać przesadzoną już chwilę temu różę Louise Odier. Będą tu dwie pergole zasłaniające borówki. Na pergolach róże od lewej: Rosarium Uetersen oraz Nahema. Z przodu od lewej: Crocus Rose, Soul i Louise Odier.

Z przodu szałwia, małe skrzynki na zioła już czekają. Będzie to różanka taka trochę misz-masz Gdyby Rosarium Uetersen zbytnio gryzła w oczy kolorystycznie wymienię ją na Jasminę

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:28, 20 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)

Cześć ponownie, co to za drzewa kolumnowe, tu na zdjęciu w ilości 4?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:16, 20 paź 2018

Do góry
Na koniec miła wiadomość:

Kwiatek znajdzie się w kalendarzu wśród najszczęśliwszych psów adoptowanych w zeszłym roku. Właśnie robiłam mu sesję zdjęciową
Myślę, że bardzo jest szczęśliwy To widać po jego zachowaniu.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:12, 20 paź 2018

Do góry
A ja wyraźnie idę w astry.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:11, 20 paź 2018

Do góry
W międzyczasie ratowaliśmy srokę młodziutką, która wleciała do szklarni

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:10, 20 paź 2018

Do góry
Powstało zbrojenie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:09, 20 paź 2018

Do góry
Zajrzę Agatko, ale wieczorem.

Wklejam zaległe zdjęcia postępu prac fontannowych. Witek w akcji spawalniczej.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 09:57, 20 paź 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Dopiero na wiosnę planuję kompostownik, ale zebrałam ostatnio skoszoną trawę (przesuszoną), filc wydrapany z trawnika, tekturę i trochę innych odpadów i złożyłam to na jedną kupkę. Dorzucę jeszcze liście, które czekają na zgrabienie. Dużo tego nie ma, bo jak działka mała i do tego sezonowa to tzw. domowych odpadów też prawie nie ma, ale czy taka "mieszanka" może być zaczątkiem kompostu? Nie wiem tylko jak to przygotować na zimę, żeby nie zgniło? Gdzieś wcześniej na O. czytałam negatywne opinie o stosowaniu torfu w ogrodzie, a tutaj o przesypywaniu pryzm właśnie suchym torfem... Do kompostu można? Jeśli tak to jakim? Odkwaszonym, czy kwaśnym? A czy to wszystko podlewać? Na zimę, jak zakończę sezon przykryć czymś?
Przepraszam za tyle pytań, ale amatorka i debiutantka jestem, a od tego, czy nie "zasmrodzę" działki i sąsiadów zależy nastawienie mojego eM-a do moich poczynań.

I jeszcze jedno pytanie, bo zapomniałam: czy te brązowe listki, po otrzepaniu tuj, to przed wrzuceniem na kompost trzeba ciąć na mniejsze? One duże nie są

Polecam ten artykuł

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/289-kompost-najlepszy-nawoz-do-ogrodu

Kwiaty we włosach 09:35, 20 paź 2018

Do góry

Dwa ogrody 09:14, 20 paź 2018

Do góry
Pada. Leci drobna mżawka. Trochę mi to pokrzyżowało plany, bo zamierzałam dziś ogarniać doniczkowo na zimę, ale trudno.
Agato, nasze mamy mają swoje upodobania
Goniu, u mnie kotów nie ma i nie przygarniam żadnych, psy na to nie pozwalają. Hortensje stoją w bukietach do grudnia, potem wyrzucam i następuje zmiana dekoracji
Bożenko, nazwy na opakowaniach były nieczytelne, na pewno są żółte i niebieskie. Jakiekolwiek by nie były, to uwielbiam krokusy i długo nie zastanawiałam się, tylko pakowałam do koszyka Wiedziałam wcześniej, że w C. są cebule na kilogramy, ale nie wiedziałam, że krokusy też. Wzięłam ostatnie.
Mira, u mnie dalie wykopane, czekają na przewiezienie do piwnicy. Ja ich nie pakuję w gazety z obawy, że mogą zapleśnieć.
Cebulki krokusów były ok, na drugi czy trzeci dzień je posadziłam. I zrobiłam dokładnie tak, jak piszesz: wykopałam rowek wokół rabatki, wysypałam i odwróciłam piętkami do dołu, zgarnęłam ziemię i koniec. Zajęło mi to ok. pół godziny. Tam miałam miękką ziemię, bo sadziłam wcześniej trawki i rozchodniki. Jeśli nie będzie mi pasować, to wiosną poprzenoszę je w inne miejsce. Teraz było za sucho i w beton nie dałoby rady wbić łopatki.

Czekam jeszcze na jedyne zamówienie w tym roku - narcyzy Thalia. Miejsce czeka również, teraz deszcz ułatwi mi sadzenie

Czy tę trawę przesadzać na zimę do gruntu?? Dostałam od Jankosi piękną sadzonkę i żal byłoby mi ją stracić.

Kwiaty we włosach 09:07, 20 paź 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 09:02, 20 paź 2018

Do góry
róże, z kilkudziesięciu kwitnie parę sztuk

Kwiaty we włosach 08:57, 20 paź 2018

Do góry
lawendy niezmordowane

tutaj w duecie z scewolą, na drugi rok obsadzę więcej donic, bo długo kwitnie, polecam

Kwiaty we włosach 08:50, 20 paź 2018

Do góry
pięciorniki, w tym roku bardzo długo kwitły, może dlatego,że na wiosnę mocno je obciachałam i miały dużo wody.

pęcherznica, jesiennie się przebarwia

Gożdzikowa - wiejski ogród 08:45, 20 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Oj Basiu, współczuję problemu. Trzymam mocno kciuki za Ciebie, za podjęcie właściwej decyzji

Ewuniu trzymaj...nigdy nie miałam tak trudnej decyzji do podjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies