Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 20:42, 03 wrz 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
MM nie przebarwia się, tak więc jesli ta twoja przebarwia się to MM nie jest. Drogą dedukcji dojdziemy kto zaś...w razie czego w dziale hortensji wstaw, a tam Zbyszek lub inni pomogą zidentyfikować.

Tak wygląda teraz ta hortensja

Moja bajka 20:42, 03 wrz 2018

Do góry

Moja bajka 20:39, 03 wrz 2018

Do góry

Podwórkowa rehabilitacja 20:37, 03 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Ależ dorodne zbiory! Wyglądają pysznie.
Moja bajka 20:37, 03 wrz 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Aganiu dziękuję za wczorajszy dzień i mam nadzieję, że weźmiesz przykład z Kasi i częściej będziesz u mnie gościć . Super było . Przepiękne zdjęcia zrobiłaś, Ania ma rację - takich ujęć jeszcze nie było. Bardzo Ci za nie dziękuję bo uwielbiam oglądać swój ogród w oczach innych Ogrodników . Buziam mocno i koniecznie trzeba to powtórzyć .

To ja dziękuję...fajnie się u Ciebie spędza czas...mogłabym więcej i więcej, ale wiesz kochana w tym roku limit już wykorzystałam

Ptaszynka od Ciebie już zadomowiła się w moim pokoiku

Zdjęcia jeszcze mam nie zdążyłam wszystkich Ci wgrać...zaczynam
buziaczki ślę dla Was

Bajki w moim obiektywie ciąg dalszy

Szmaragdowy Zakątek 20:35, 03 wrz 2018

Do góry
Nadal kwitną różyczki

i na koniec jeszcze trawiszcze...

Zebrinus zakwitł jednym malutkim pióropuszem

...uDany ogród 20:34, 03 wrz 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
U mnie pól soboty padało, wprawdzie lekko ale lepsze to niż nic.

Basiu u nas trochę popadało, ale dalej sucho. Jednak trawa urosła i czas kosić

Miało dzisiaj znów padać, cały dzień na niebie bura szmata ale ani kropli...

Szmaragdowy Zakątek 20:33, 03 wrz 2018

Do góry
Pomidorowo…

…i owocowo. Jeżyna od Caroli rośnie jak szalona i na dodatek jest pyszna. A węgiereczki zaskoczyły mnie w tym roku na maxa – zawsze na 10 zerwanych śliweczek aż 8 było „z mięskiem”, a teraz 99% jest wegetariańskich.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:31, 03 wrz 2018

Do góry
Margarete napisał(a)

Co to za róża? Bije z niej samo zdrowie. Słońce i deszcz i od razu lepiej naszym ogrodom.
Szmaragdowy Zakątek 20:30, 03 wrz 2018

Do góry
Macham do wszystkich wrześniowo.
Jestem w okropnym niedoczasie, sprawy się ostatnio spiętrzyły i chyba wszystkie z klonowały, dodatkowo „bierze” mnie jakieś przeziębienie więc szybciutko, w teleexpressowym skrócie kilka fotek ze „szmaragdowego”.

hortensjowo

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:29, 03 wrz 2018

Do góry
Miałam bardzo trudny dzień i ostatnie dni nie ukrywam ,już tarabaniłam na fb któż mi to mógł wysłać i cisza tam.
Kto mi tą piękną paczuszkę wysłał na cudowne zakończenie dni i sezonu ?
NIE sposób odczytać nadawcy.Lecz wiem i czuję że to któreś z WAS...
Nadawco !!! do Ciebie to -
Wiedz jedno że nawet biedronka była w paczce i przeżyła,
aż się popłakałam ze szczęścia !!!!
Bardzo dziękuję Ci za kunszt-serducho moje dla Ciebie

tu na białej folii,prawa strona górny róg była biedronka,jak otworzyłam zaczęła fruwać

usiadła na chwilkę na karton i poleciała w przestworza

Bardzo ale to bardzo dziękuję
Pszczelarnia 20:28, 03 wrz 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
molinię Variegatę ...dlaczego wywalasz ?

ja mam 3 lata bede moje dzielic i rozmnazac) z jezówkami posadze pod klonem ...ładnie juz zaczyna swiecic

Od 3 albo 4 lat łapie grzyba. Pierwszy rok po przesadzeniu (podzieleniu) jest ok a potem w kolejnych latach już jest brzydka. Nie chcę jej już dogadzać, nie stanowi jakiegoś "łał" kompozycyjnego w moim wiejskim ogrodzie. Wygląda jakby się kisiła we własnym variegatowym sosie.

A tymczasem proso "Rotstrahlbusch'

Wśród brzóz i dębów 20:20, 03 wrz 2018

Do góry
Grażynko, też bardzo podoba mi się ten wiesiołek, ma takie delikatne, niebieskawe listki, no i nie trzeba go latem bez przerwy podlewać.

Sylwio,

Dzisiejsze fotki:

Pszczelarnia 20:11, 03 wrz 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)
Wczoraj eMowi opowiadałam jak pięknie prawisz o pszczołach
Pismo obrazkowe niezmiennie zachwyca, a opowieści roślinne niezmiernie intrygujące...

To jeszcze z opowieści. Otóż ten olszewnik Wallicha to - choć baldaszkowy jest - prawdziwie potężna roślina. Rosnący za nim tojad Carmichaela jest szczuplejszy ale góruje wzrostem.

Rozpisuję się o nim (delektuję), bo nie wiem, czy przezimuje (ma z tym ponoć problemy, mam go dopiero 3 sezony i nie wiem, czy w ogóle nie jest krótkowieczny).

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:09, 03 wrz 2018

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 03 wrz 2018

Do góry
Nie mam wielu zdjeć w ostatnim czasie liści nue ścinam, hakone je zarasta. Ta odmiana to all gold. Na pierwszym zdjęciu z lipca, na drugim gdy irysy kwitły

Tutaj zdjęcie które znalazłam z maja 2017
Pszczelarnia 19:44, 03 wrz 2018

Do góry
W lecie zasypałam znaczny ubytek w trawniku kompostem (mając nadzieję na lepszy start trawy), podlewałam i co mam? Trawnik dyniowy, bo eM powiedział niech rośnie. Ciężki jest los ogrodnika.

Ale żeby nie było, dynie mam już dzięki Lejdzie (moja makaronowa to ta mała):

Pamiętajcie o ogrodach 19:44, 03 wrz 2018

Do góry
Poczarowałem

to jest sumak octowiec.
Pszczelarnia 19:36, 03 wrz 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ewunia u Ciebie to można doła załapać,pokazujesz roślinki o których człowiek pojęcia zielonego nie ma i jeszcze w takich zestawach ,że aż oczy się śmieją. Podziwiam za wiedzę ogrodniczą i niepowtarzalny ogród

Jakbym dostała skrzydeł!
Moje eksperymenty:
wiosną wysiałam jeżówkę pallidę (bladą) do skrzynki. Na początku czerwca wysadziłam, gdziekolwiek, żeby mieć na oku i podlewać. Trafiła na świeży żywopłocik cisowy.
Teraz wysadziłam na miejsce docelowe. Takich ładnych sadzonek jeszcze nigdy nie miałam.

I ślaz mauretański pięknie wyrósł, 30 sadzonek posadziłam, z resztą nie wiem, co zrobić, wysiałam wszystkie nasiona, po co aż tyle?

Pszczelarnia 19:28, 03 wrz 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Pracowity sezon... Jak zwykle w sumie

Pracowity w ogrodzie to dopiero będzie.
Zestaw prac jesiennych do wykonania do października:

- zbudować nowe kompostowniki, bo 2 "stare" (z zeszłego roku, choć wielkie dł. 4.80 mb) pękają w szwach;

- zlikwidować rozsadnik pod wierzbą i przy wjeździe oraz uporządkować pewien mordor przeznaczony na malinowy chruśniak i jeżyny (czy mogą rosnąć koło siebie, ktoś wie?);

- pozbyć się kamieni i resztek oraz zagospodarować ziemię odzyskaną (do przesiania) na nowe trawniki. Założyć 2 trawiaste ścieżki;

- wykonać korektę nasadzeń po granicy łąki narcyzowej (eM. ładnie wytyczył), łąke skosić i nawieźć po całości kompostem po dosadzeniu narcyzów;

- obsadzić różankę po zielniku (jeszcze wyrzucić z niej kilkanaście lawend):

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies