Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Zakątek z fioletową ławeczką 21:46, 30 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Walek fajna ozdoba był.
przypomniała mi się sytuacja, jak byłam dzieckiem, a moja mama wyszła na zakupy w halce i zapomniala ubrać spódnicy. Miała bluzkę, żakiet, a spódnicy brak . Zauważyła to dopiero, jak pierwszy przechodzień dziwnie się patrzył poniżej jej pasa

Iwonko, nie raz tak się zdarzy, że się zapomina i potem ludzie patrzą dziwnie
Zakątek z fioletową ławeczką 08:36, 30 sie 2014

Do góry
Walek fajna ozdoba był.
przypomniała mi się sytuacja, jak byłam dzieckiem, a moja mama wyszła na zakupy w halce i zapomniala ubrać spódnicy. Miała bluzkę, żakiet, a spódnicy brak . Zauważyła to dopiero, jak pierwszy przechodzień dziwnie się patrzył poniżej jej pasa
Ogródek Iwony 23:30, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nadal kwitnie moja młodziutka Bonica. Cieszę się, że ją kupiłam

Zaczyna drugi raz kwitnąć New Dawn. Ładnie przyrosła od posadzenia

Na tej rabatce floksy cudownie uzupełniają zapach

Ślicznie wyszła ta rabata moje ulubione kolory
Miłego weekendu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 29 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Za płocie

Nadal Ana nie rozumiem, dlaczego konkursu nie wygrałaś. Mafia jakaś chyba rządziła glosowaniem
Ogród z lustrem 22:15, 29 sie 2014

Do góry
Cudowne zestawienia kolorów są w tym ogrodzie.
Danusiu, nie zaznaczyłam zdjęcia, ale chcę się upewnić: Na jednej rabatce masz zestawienie berberysu ( jakiego ), trzmieliny i lawendy przy stożku ?
Kosolkowa Pasja 22:03, 29 sie 2014

Do góry
Olu, dopiero wieczorkiem miałam czas zajrzeć i odpisałam u mnie.
Czytam, ze się dziś napracowałaś. Jak wysypiesz jeszcze rabatkę korą, to na pewno będzie super efekt. Póki co, poczekaj, aż nasadzisz wszystko, bo inaczej będziesz musiała rozgrzebywać korę
Ogródek Iwony 21:47, 29 sie 2014

Do góry
A tu patrzymy z ławeczki w lewą stronę:

Dziś trawka zaczęła pięknie wychodzić. Źdźbła mają po 3 cm.
Zaczynają kwitnąć astry - wysiałam je przy różach. Pierwszy raz w życiu urosły mi astry i kwitną
Ogródek Iwony 21:42, 29 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
i masz b. soczysta trawkę, dokarmiasz ?

O trawkę z przodu domu bardzo dbaliśmy w upały i susze. Podlewaliśmy ją i nawoziliśmy ( 2 razy w sezonie nawieźliśmy ). Martwiłam się tylko o rachunki za wodę
Z tyłu domu jest jeszcze dzika trawka, ta wyglądała w susze, jak na stepach - żółta, niestety.
Tej z przodu byłoby szkoda ususzyć
Wtedy, gdy na południu Polski padało, u nas na piaskach była susza i po 35 stopni w cieniu
Ogródek Iwony 21:37, 29 sie 2014

Do góry
I widok w drugą stronę - patrzymy z ławeczki na prawo:

Ogródek Iwony 21:29, 29 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
ogrodowisko jest u Ciebie , ślicznie

Kasiu, wielkie dzięki. Jak rano wychodzę z domu, uśmiecham się do tej różowej rabaty. Bardzo lubię te floksy i kwitnące róże. Czemu ich wcześniej nie miałam ?
Ogródek Iwony 21:27, 29 sie 2014

Do góry
Ogródek Iwony 21:21, 29 sie 2014

Do góry
Nadal kwitnie moja młodziutka Bonica. Cieszę się, że ją kupiłam

Zaczyna drugi raz kwitnąć New Dawn. Ładnie przyrosła od posadzenia

Na tej rabatce floksy cudownie uzupełniają zapach
Ogródek Iwony 21:09, 29 sie 2014

Do góry
Dzisiejszego ranka wyszłam do ogrodu.
Ostatni dzień urlopu
Pięknie świeciło słoneczko, więc cyknęłam kilka fotek
Najpierw moje Vanilki. Dlaczego tak słabo się przebarwiają? Może za mało słońca mają?

Ogródek Iwony 20:56, 29 sie 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Witaj Iwonko jeśli chodzi o tulipany to będę kupować tylko muszę sobie pogrupować kolorami no i ile szt . Mam stronkę internetową jeśli chodzi o cebulki , wybór ogromny tylko trzeba do tego przysiąść. Pozdrawiam , poźniej zajrzę do Ciebie

Beatko, witaj u mnie. ja też chciałam z internetu kupić, ale ostatecznie dziś w B kupiłam kilka paczek. Nie mogłam się powstrzymać.
Ogródek Iwony 20:54, 29 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Ło matko!!! Co za cena! Ale pewnie wielkie były? Że tak sie zapytam - mówisz o akacjach? Iwonko, jedziemy do szkółki, wejdź na str. Fryszkowscy Pakość i przejrzyj ofertę, może Ci coś kupimy?

Olu, byłam na stronce tej szkółki. Słabą jakość zdjęć mają, a z nazw nic mi nie wpadło w oko Z zakupami muszę poczekać.
Dzięki za twoje dobre chęci.
Ogródek Iwony 20:52, 29 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Po tych Waszych rewolucjach teraz ta lewa strona od tawuły wygląda na nieuporządkowaną. Pomyśl jak zakończyć tą całą rabatę, by tworzyły całość. Pokusiłabym się o przymiarkę 2 trzmielin, albo przesunięcie tawuły i przymiarkę 3 trzmielin w skarpetkach, na które można wykorzystać rośliny które już tam masz.

Może stworzyć kolejne 2 prostokąty roślinami: jeden bardziej podłużny wzdłuż wejścia na taras z kulkami na pniu (tylko nie za wąski), a drugi bardziej kwadratowy w środku którego będzie rosła tawuła otoczona niższymi roślinami?

Albo tawułę gdzieś na skraj rabaty dać.
Trzmieliny ładnie by wyglądały na tej skarpie (małym spadku) przy wejściu na taras.

Małgosiu, dziś zdążyłam wpaść na chwilę do ogrodu i pomierzyć szczegółowo te rabatki. Jutro naniosę na rysunek. Może to trochę rozjaśni, gdzie jest co?
Niespecjalnie się spieszę z nasadzeniami, muszę zrobić plan.
Do końca nie jestem pewna, jak zrobić zakończenie rabaty, bo tam będzie iść linia wjazdu na posesję. Nie wiem jeszcze, jak dokładnie pójdzie.
Mój kawałek planety 11:37, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, fajny prysznic
Ja mam tynkowane słupki ogrodzenia. Wytrzymują tyle, co tynk na domu
Tak to wyglądało w 2004 roku. Nawet się zdziwiłam, że to już tyle lat. Tynk się trzyma dobrze, tylko się trochę zabrudził. Muszę się popytać, czym odmalować, bo zachciało nam się "baranka" ")

Teraz z przodu mamy metalowy płot. Do tego drewnianego mam sentyment. Fajny był, tylko za modą pobiegliśmy (niepotrzebnie)

Jak dasz znać, usunę zdjęcie

Dziękuję, tez mijam ogrodzenie murowane i otynkowane, stoją kilka lat i sa ok, już je mam wymurowane więc i tak musi zostać, wazne żeby je teraz dobrze zabezpieczyć i otynkować czymś odpowiednim.
A niektózy mówi że to krótkotrwałe rozwiązanie, inni że można je myć karczerem i jest estetyczne bardzo długo, zresztą rzeczy wiecznych nie ma. klinkier po kilku latach też nie wyglaa dobrze, co by to nie było - ważne żeby było zrobione dobrze, zobaczymy po zimie.
Ogródek Iwony 08:55, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, też się zastanawiam nad trzmielinami. Ale w szkółce w tej chwili nie było wyboru, może wiosną będzie większy? Ponadto podoba mi się pomysł 3 trzmielin na nodze w donicy tej wyższej ( ale czy nie przemarznie?)
Przy wejściu na taras wtedy coś niższego. Muszę pomyśleć o kolorach ... Może niski berberys, np. bagatelle? Niżej posadziłam trzmielinę, musi się rozrosnąć, aby dała efekt dywanu.
Przy wejściu na taras zmieściłyby się najwyżej dwie. Rośnie tam jeszcze tawuła, która kwitnie wiosną na biało i smagliczka, kwitnąca na żółto.

A trawa zaczyna kiełkować.

Po tych Waszych rewolucjach teraz ta lewa strona od tawuły wygląda na nieuporządkowaną. Pomyśl jak zakończyć tą całą rabatę, by tworzyły całość. Pokusiłabym się o przymiarkę 2 trzmielin, albo przesunięcie tawuły i przymiarkę 3 trzmielin w skarpetkach, na które można wykorzystać rośliny które już tam masz.

Może stworzyć kolejne 2 prostokąty roślinami: jeden bardziej podłużny wzdłuż wejścia na taras z kulkami na pniu (tylko nie za wąski), a drugi bardziej kwadratowy w środku którego będzie rosła tawuła otoczona niższymi roślinami?

Albo tawułę gdzieś na skraj rabaty dać.
Trzmieliny ładnie by wyglądały na tej skarpie (małym spadku) przy wejściu na taras.
Ogród na glinie 08:49, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 żurawki może trochę podrosły, nie potrafię powiedzieć, w każdym razie zakwitły lekko
wracam dziś do domu z wyjazdu, zobaczę czy jeszcze żyją
Kosolkowa Pasja 07:40, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, Olu. Czytam sobie, fotki oglądam. Podczytuję Waldka. Wyzwał cię na pojedynek z ogrodem.
quote]

Nie chcę się z nikim pojedynkowac Nie mam broni
Pisałam u Ciebie. Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies