Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

beata_kulesza 21:24, 28 sie 2014

Ja jakoś jedzcze nie mogę się zabrać zeby coś wybrać. A druga sprawa to taka że nie bardzo wiem jakie cebulowe wybrać do żurawek. Na początku miały być krokusy ale jednak są za małe i żurawki by je zakryły.
Iwk4 22:51, 28 sie 2014

Hej, Olu. Czytam sobie, fotki oglądam. Podczytuję Waldka. Wyzwał cię na pojedynek z ogrodem.
Mimo wszystko denerwuje mnie trochę sytuacja, że Waldek nie ma swojego wątku. Nie można niczego porównać, do niczego się odnieść, a przecież swoje ogrody próbujemy tworzyć na bazie doświadczeń innych użytkowników. Widzimy, co nam się podoba, a co chcielibyśmy skopiować lub uciekamy z danego ogrodu bez słowa, bo mimo, że może jest modny i piękny, to nam coś nie leży.

Waldek, to taki kot w dziurawym worku. Coś mądrego powie,czasem pokaże, ale relacje my i nasze ogrody są tu zaburzone Nasze ogrody widzi, my jego ogrodu nie. Prawie, jak w telewizji. Widok w jedną stronę...
Iwk4 22:52, 28 sie 2014

beata_kulesza napisał(a)
Ja jakoś jedzcze nie mogę się zabrać zeby coś wybrać. A druga sprawa to taka że nie bardzo wiem jakie cebulowe wybrać do żurawek. Na początku miały być krokusy ale jednak są za małe i żurawki by je zakryły.

Beatko, a będziesz kupować tulipany? Jakieś konkretne może?
Gardener27 23:01, 28 sie 2014

Olu ale Ty szalejesz Praca dom i rewolucje ogrodowe Za każdym razem jak do Ciebie wpadam to jesteś w innym miejscu działki Plan rabaty robi wrażenie Nowe zakupy roślin zawsze poprawiają humor Ja też sobie dzisiaj sprawiłem prezent pod postacią wrzosów teraz to dopiero mam jesiennie

Pozdrowienia zostawiam i życzę dużo słońca
asiach 23:18, 28 sie 2014

Olu do miłego za tydzień
Mam nadzieję, że robiąc w takim tempie dwie rabaty jak nie trzy przybędą i tego Ci życzę
kosolka 07:39, 29 sie 2014

beata_kulesza napisał(a)

Kup tulipanki Może spodoba Ci się zestawienie takie jakie omawiałam kiedyś z Kasią z Ogrodowej Zachciewajki - blady róż z ciemnymi, prawie czarnymi Angelique plus Black Parrot lub Burgundy albo Black Hero albo Quinn of night.. Jak chcesz to mogę Ci nakopać przebiśniegów.. Krokuski i przebiśniegi możesz w trawę powsadzac Zresztą jak krokuski będą kwitły, to zurawki dopiero zaczną się powoli bujać. Krokuski weź np białe albo Cream Beauty, do tego narcyze całe białe np. Obdam albo Mounthood albo Salome..
kosolka 07:40, 29 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Hej, Olu. Czytam sobie, fotki oglądam. Podczytuję Waldka. Wyzwał cię na pojedynek z ogrodem.
quote]

Nie chcę się z nikim pojedynkowac Nie mam broni
Pisałam u Ciebie. Buziaki
kosolka 07:42, 29 sie 2014

Gardener27 napisał(a)
Olu ale Ty szalejesz Praca dom i rewolucje ogrodowe Za każdym razem jak do Ciebie wpadam to jesteś w innym miejscu działki Plan rabaty robi wrażenie Nowe zakupy roślin zawsze poprawiają humor Ja też sobie dzisiaj sprawiłem prezent pod postacią wrzosów teraz to dopiero mam jesiennie

Pozdrowienia zostawiam i życzę dużo słońca

No własnie ostatnio nie szaleję zbytnio Muszę się zebrać do kupy Rabata mam nadzieję "za chwilę" będzie gotowa
Krakus 07:48, 29 sie 2014

kosolka napisał(a)
2 x limki i cyprysik Nana Gracilis

Thuja sunkist

fajne zakupy...limki i cyprysik wypaśny (jakie u Was ceny w regionie?) ale thuje to jednak wzięłaś Sunkista?

kosolka 07:53, 29 sie 2014

Ale sunkist nie na tył W inne miejsce. Muszę ją przyciąć ładnie. Ale "ładnie" to tylko mówię sobie, bo jeszcze nic nie formowałam!
Ceny? Limki 29, sunkist jest naprawdę spory, a kosztował chyba 32, malutka nana 24.