Witaj Mirello. Śliczna ta magnolia. Już widać kolor kwiatów. Ja magnolii nie kupię, za zimno u mnie. Całą zimę bym drżała, czy przeżyje mrozy. Ale jeśli bym miała ja mieć, to właśnie tę odmianę, za ten ciemny kolor i kształt kwiatów. Pozdrawiam serdecznie. U mnie zimowe klimaty, śnieg za oknem .
Doczytałam, że ta magnolia ma bardziej wąski pokrój i nie rośnie duża. Ciekawa opcja do wkomponowania w rabatę. Mirelka gdzie jest zaplanowana u Ciebie?
No to pokaze moje wczorajsze szaleństwo czyli sunsation
Kompaktowa i kolumnowa magnolia do małego ogródka w moim ulubionym żółtym kolorze /zakładam ze nie ma pomyłki /
Jest bardzo wysoka bo chyba ze 180 cm
Niestety w samochodzie pozbawiłam ja 2 paczkow...
Ileż już kwiecia u Ciebie, tylko fiołki mam w kolorze. Miodunki, zawilce gajowe, brunery, pierwiosnki, żonkile, runianki i w pączkach tawuły. Ciekawe czy magnolia rozwinie się do końca, oby
Niebieska magnolia? W realu widziałam Blue Opal ale się rozczarowałam. Jakbym miała gdzie wyeksponować Elizabeth tak jak u Izy to chętnie bym posadziła
Na razie w plecy - teraz mam -6C i jak patrzę na kalinę przed oknem to mam duże wątpliwości czy pąki się rozwiną. Chyba śnieg byłby lepszy
Jolu, a kto je lubi...ha,ha..
Grad przyklepał krokusy do ziemi...biedna magnolia zdziwiona, że otwierające kwiaty smaga śnieg poganiany wiatrem, kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy trochę lata...już oczy cieszyły się z pierwszych wiosennych promyków i rozkwitających pierwszych kwiatków, a tu bach i znów zimowo...nie lubię takiej huśtawki.
uwielbiam ją z wysadzaniem poczekaj jeszcze ciut, niech te szalone wiatry i śniegi miną.
Jej kwiaty są ciemne, dobrze, żeby miała "niebo" albo jasne tło. Piękny soliter.
Moja rośnie u sąsiadów, nie wiem jaki będzie jej los, ale co roku ma dużo kwiatów i powtarza kwitnienie latem.
Dereń i magnolia bardzo zacne sadzonki. U mnie Elka się nie zmieści, nigdzie. To kawał drzewa docelowo na szerokość od początku będziesz ją musiała prowadzić na mniejszą kosztem niestety kwiatów. Pytanie czy się da bo nie wszystkie odmiany zniosą dzielnie cięcie. Ale po 1-2 gałązki rocznie może będzie ok.
tak w bloku to uciążliwe jak jest dużo ptaków współczuję u nas to cukrówki w choinkach bardzo dużo odchodów ....
Magnolia u mnie też nie śpieszy się póki co ta na fotce chyba zaraz wystrzeli
buziaki