Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja ostoja 21:28, 30 sie 2018

Do góry
Trawnik zestepowiał:

Tak tylko pokazuję co ładne i brzydkie w ogrodzie

Najważniejsze, że wnuczki stęskniły się za dziadkami i spędzamy ze sobą dużo czasu

Dziś kosiłam trawnik, jutro plewię. Szczawików multum
...uDany ogród 21:24, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Baaaaardzo dziękuję za śliczną różyczkę

Proszę bardzo

to też rózowe

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:21, 30 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania koniecznue trzeba chwytać te ostatnie letnie dni, brawo dziewczyny.

Łapiemy, łapiemy W weekend montujemy nową barierkę przy tarasie. Zastąpi poprzednie drewniane donice. Oczywiście donice zmieniły swoje przeznaczenie. E-m zrobił taki ala koziołek- stojak na zioła. Rzecz wykorzystana zostanie w nowym sezonie.

Pegassus.

...uDany ogród 21:21, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Danusiu a kto zgłasza ogrody ?pierwsze słyszę .
Dopisuje jeszcze jak tak będziesz zgłaszać to oni naprawdę będą robić sobie jaja przepraszam za zwrot eh wiesz ja byłam nadgorliwa i poszłam do starostwa zgłosić donmek belgijski na mojej działce i niepotrzebnie bo przepis wyraźnie mówi ze nie trzeba.Sami byli w szoku ze "łazę " i zawracam d....Teraz wolę pytać ludzi co znają przepisy w danej kwestii i nie zgłaszam nic ale przestrzegam danego przepisu.
Złośliwość nieraz urzędasa graniczy z chorobą .

Jak ogród zimowy ma 35 to jest wymóg. Ja mam dość specyficzne sąsiedztwo... już nic bez zezwolenia. Nawet po ścięciu śliwki miałam kontrolę …

Też pytam i dlatego zgłaszam

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:20, 30 sie 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
U ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. W ogrodzie nie widać objawów jesieni. Mnóstwo kwiecia przeróżnego. Rojnikami się zachwycam. Zostawiasz je w tych donicach na zimę czy gdzieś chowasz?
Domki serce moje skradły. I bukiecie. W sumie to szkoda wymienić, wszystko masz śliczne. Ciekawe nad czym teraz pracujesz ?
Ostatnio zrobiłam nowe bukiety ze sztucznych kwiatów, a poza tym zabrałam się za robienie zaplanowanych już dawno lampionów. Czy mi się uda? Zobaczymy.

Oj co raz więcej objawów jesieni, a susza okropna. Dziś przycięłam i przesadziłam dwie moje najstarsze hortensje. Mój piach suchy aż się kurzyło.
Te największe rojniki takie trochę szarobłękitne trzeba przechować w domu. Mam je już z 7 lat i co roku wiosną mówię sobie, że przechowywałam je ostatni raz, a przed mrozami znów wnoszę je do domu.Reszta zimuje w donicach w ogródku.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:20, 30 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu Miśki posadź tak, żeby się miały o co wesprzeć bo po deszczu lubią głowę złożyć...przynajmniej u mnie, ale czytam, że u innych też.
Śliczne okazy i wstążeczka jak najbardziej na miejscu

Hortki posadzone przy furtce po dwóch stronach.Bo w tą porę, to jakoś mi tam ciut za pusto.
Niestety podpory z innych roślin nie mają .Najwyżej trzeba im bedzie jakieś podpory zrobić ??
To prawda , cudne okazy.Jutro chyba pokaże z cm, jak wielkie mają kwiaty.Cudne
ciągle do nich i z nich się cieszę
Już sąsiadka pytała się co to ?
A kokardek jeszcze nie zdjęłam im.A tak jakoś ładniej.Niech zostaną

Hibiskus bagienny ciągle sobie kwitnie

Jeżówka Green Jewel

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:20, 30 sie 2018

Do góry

A tu w nieco gorszym wydaniu, jak kwiaty tracą na urodzie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:20, 30 sie 2018

Do góry
No to zapowiadana Pashmina

Moja ostoja 21:17, 30 sie 2018

Do góry
Żółknie choina kanadyjska

Słońce spaliło liście azalii

Liscie surmii porażone mączniakiem opadają

Kalina watanabe ubrała się w jesienne szaty

Bukszpany złapały ćmę bukszpanową i nie wiem, czy wiązać z nimi jakąś nadzieję na przyszłość.
Ogród do odnowy 21:16, 30 sie 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Pachnotka, jak widać ma zmienne liście, część karbowane inne gładkie. Niektóre opalizują na zielono. Bardzo mi się podoba choć zdecydowanie rośnie w złym miejscu

Haniu pytanie do Ciebie. Czy swoją uszczykiwałaś? Porosły mi prawdziwe potwory. Zatłukły budleje a i tak nie widać by chciały zakwitnąć. Czy nasionka zbierałaś ze swoich roślin?

Gosia! u mnie rośnie też wysoka, uszczykiwałam wcześniej kilka razy potem już nie. w tym roku mam w środku rabaty to źle się prezentuje.

Nasionka kupowałam, nie udało mi się zebrać w ubiegłym roku i w tym pewnie tez nie zbiorę.

Jedną widzę inną i to pewnie nie pachnotka, kiedyś dawno miałam takie w donicach i ciągle uszczykiwałam, ale nazwy tez nie znam.
Pewnie przykleiło się jedno nasionko i wyrosło, u mnie wszystkie jednakowe pachnotki.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:14, 30 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

ładna jest ta róża..łapcie promienie słoneczne toć to samo zdrowie

W moim organizmie witaminy D potrzeba wielka. W zeszłym sezonie zimowym targało mną okrutnie. Dzisiejsza pogoda stała się okazją do kolejnej sesji.

Szałwie

...uDany ogród 21:14, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Ciasny, ale własny! Nad stawem!
Ufam, że tak się stanie

Uściski!

Na stare lata idealny, a teraz i tak Mamy nie zostawię. Jednak na weekendy i wakacje będzie super

...uDany ogród 21:11, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
A co to Danusiu za zgłoszenie na ogród zimowy ?

Wyczytałam, że można zgłosić oprócz domku ganek 35 m2 i ogród zimowy też 35m2. wg. prawa możesz postawić 2 budowle po 35m2 na każde 500 m2 działki.
Ganek mnie nie urządza, bo wedle prawa spełnia rolę wiatrołapu i nie jest mieszkalna jako tako, natomiast OGRÓD ZIMOWY jest bardziej przeszklony i może pełnić rolę salonu i miejsca do wypoczynku zimą no i może przylegać do domu.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:08, 30 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Toszko
zobacz jakie tłuściutkie SS od Ciebie :* Kilkanaście takich poduch teraz mam

Pytanie do lepiej znających się na rzeczy ode mnie... jeśli te buksy mają tworzyć obwódkę, to... kiedy ciąć takie odrosty? Bo tak w ogóle to chciałabym, żeby źywopłocik nie był wyższy niż kreska na fotce, tyle że zagęszczony od dołu i bokach

W ogóle nie wiem, czy dobrze zrobiłam robiąc taką obwódkę, skoro zasłania mi częściowo trawy

Silverów teraz czas...zaczekaj do października to zachwycisz się ich fluorescencyjnym blaskiem srebra. Zwłaszcza późnym popołudniem. Moim zdaniem warto na początku sezonu przymknąć oko na ich nie do końca ekstra formę po zimie

Obwódkę na wiosnę starannie przytnij schodkowo po bokach. Te wszystkie zewnętrzne pionowe gałązki mocno przytnij przykładając nożyczki od góry w dół. Teraz już tak nie rób. Tylko skoryguj górę.
Moja ostoja 21:06, 30 sie 2018

Do góry
Jeszcze kwitnie Giardina, którą pokochały w tym roku przędziorki

I First Lady

Już tylko te dwie róże mi zostały i myślę, źe nie będą już miały koleżanek bo u mnie są problematyczne
...uDany ogród 21:05, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Danusiu ze Ty nie postawilas Warszawę na nogi to podziwiam Ciebie ja bym nie darowała tego co robią urzędnicy eh

Wiesz ten pomysł z budową 30 paru metrów ma sens tylko to bez kopanych fundamentów chyba na wylewkach,obok mojej działki montowali taki domek w środku z antresolą .Zrób tak i kiedyś poszerzysz.
Jak czytam co piszesz o tej walce z urzedasami to wierz mi szlag mnie trafia

brrrrr

Mąż mi podpowiada do 35 m bez pozwoleń i nie zgłasza się już teraz takiego metrażu do starostwa .

Wszystko się zgłasza, wolę mieć papier niż później rozbierać i płacić kary. Nie bardzo wiem jak walczyć z urzędem.... szczególnie, że każdy ma na to 5 lat, więc to nie wyjątek....ale widły nabyłam i jak tak dalej pójdzie w końcu użyję...
Domek jak powstanie będzie na płycie z możliwością rozbudowy. Ja jestem już w takim wieku, że mam chęć na dom w moim ogrodzie bez względu na jego wielkość. Lubię planować i mam uczucie, że to co wymyśliłam będzie funkcjonalne a taką powierzchnię można dopieścić do takiego stopnia, że zrobi się z tego taka mała" słodka" bombonierka

Moja ostoja 21:01, 30 sie 2018

Do góry
Jeszcze czerwone maleństwo, niedawny nabytek:

Kwitną hortensje - Little Lime przybrały nieciekawy, bury kolor:

Jeszcze kwitną jeźówki:
Moja działka na Dębowym Lesie 20:59, 30 sie 2018

Do góry
marba napisał(a)
Hortensja wypasiona, a i paw, który przechadza się po ogrodzie jest cudnej urody. Ogród pięknieje w oczach.

Basieńko dziękuję
Hortki się rumienią letnio- jesiennymi barwami.
A paw się przechadza, przechadza.Od wiosny już rabatę zaliczył.
Bo rośliny rosną i zasłaniają go, to przenoszę w inne miejsce

A to dalia u sąsiadki, za 1, 20 kupiła na wyprzedaży w Biedronce.
Ładnie się odwdzięczyła ,że ją zabrała, prawda ??

A tu moje

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:59, 30 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ale cudny bukiet!
Gdyby nasionek tych cynii wystarczyło czy mogę liczyć i ja?
Oczywiście, zbieram wszystkie przekwitłe kwiatostany, na pewno wystarczy.
Susza w ogródku okropna, a poranna rosa taka cudowna. Napisz adres na pw.

Droga do spełnienia 20:58, 30 sie 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Piękne twoje różne widoczki ogrodowo- rabatowe
Hortki prześliczne.
A ciemne rozchodniki też śliczności.I ja im uległam i kilka zakupiłam.
Trawy imponujące
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies