Dorotka, ale jaki u ciebie trawniczek bujny, zieloniutki, prima sort.
Ta trawka miotełkowa bardzo ładnie wygląda. Zresztą każda jedna trawa jest piękna.
Jesienią i zimą pod "puchową pierzyną" poszukam radości w realizacji innych pasji. To czas na obejrzenie zaległych filmów, lekturę tego, co czeka na półce. Wciąż jeszcze pracuję zawodowo. Regeneracja organizmu przebiega trochę wolniej niż kiedyś, więc nieco spowolnię i pooglądam ptaki przy karmniku
Do aktywnego życia budzę się po święcie Trzech Króli.
Dzisiaj 2 godziny wycinałam liście irysom i ścinałam astry.
Zostały tylko te
Agata witaj o swoje miskanty możesz być spokojna prędzej czy później będą cieszyły oko, woda troszkę nawozu , okrycie (dla młodych) na zimę i "będzie pani zadowolona..."
upsss kiepski stan ...na ćma chemi wymaga ...nestety to tez nie mój styl ....bo w tym roku nawet na grzyba nie psikałam wszystko mam porazone i zamacznikowane ....ale ćme leje i już inaczej nie widzę szans na ocalenie buksów
Widzisz u mnie dopiero zaczęła się stołować, a zobaczyłam dopiero jak buksy były
w takim stanie na tyłach gospodarczych i to na tych największych stożkach,
które wyglądają tak
Decis tylko miałam już dawno przeterminowany i tak wszystko ręcznie czyszczę, bo psikawkę mam taką
co mi się po rękach leje, chemii od lat nie stosuję, dlatego ta walka taka nierówna i wbrew mojemu ogrodniczkowaniu.
ten jest super ....ciekawe jak długo bedzie w tym roku trzymał kolor ....bo miłąrzęba obserwuje któryś sezon ...i zazwyczaj kurczakiem jest raptem 10-14 dni ....a dla mnie to troche słabo ....bo mógło by to trwać ze 4-6 tygodni zeby sie utrwalił porzadnie taki widok