Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 30 sie 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Prezenty cudne, zwłaszcza domek dla owadów

Basiu, też mi się podoba ten domek.
Bo przyznam,że ja do tej pory żadnego nie miałam .
Nowy ptaszek zawitał na Dębowy

A tu już ptasia rodzinka dano ogrodu i roślinek pilnuje

Przedziwny Ogród 21:40, 30 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ach mniej, mniej. Jednak pracuję nad tym aby było lepiej
Piękna fotka. Jak wszystkie twoje. Dziekuję.

Z roku na rok będzie przybywać roślinek... Na pewno zadbasz o to
Kwiaty potrafią być fotogeniczne, prawda?

Wśród brzóz i dębów 21:40, 30 sie 2018

Do góry
Zoju, mój pies też lubi wąchać kwiatki. Widocznie niektóre psiaki mają taką romantyczną naturę.

Izabelko, nie przyłapałam moich kotów na jedzeniu trawy, ale psy to i owszem. Na szczęście tylko tę zieloną, odmianowe im nie smakują. No i bardzo dobrze.

Grażynko, też będę wysiewać jęczmień grzywiasty, dostałam nasionka od Ani- Anabuko. Ty też?

Aniu, Twoja Fiona to chyba najładniejszy kot na Ogrodowisku. Uprasza się o więcej fotek, w końcu ona też jest ozdobą ogrodu.

Nie pokazywałam jeszcze mojej winorośli japońskiej, już niedługo zacznie się przebarwiać na bordowo i fioletowo.

I takie tam ogródkowo-parapetowe różności.

...uDany ogród 21:39, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Bo ludziska Danusiu zazdroszczą Tobie tego pięknego ogrodu straszne to jest do mnie sąsiedzi z domku po drugiej stronie jezdni odzywać się przestali .Tylko ze lenie mają działkę pewnie już kilkanaście lat i po przyjeździe tylko grilla robią zero prac tylko trawy koszą eh

No niestety tak to działa , nie wszędzie ale się zdarza. Na mojej ulicy raczej nie ma mi kto zazdrościć, bo większość ma tyle że ja w życiu na oczy nie widziałam, ale syndrom Polaka działa

Ukojenie 21:36, 30 sie 2018

Do góry
Kilka dziennych - kwiecistych obrazkow na dobranoc

Dobranoc
Przedogródek pod dębem 21:35, 30 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
takiego miałem gościa:
modliszka

Widzisz jaka ta modliszka mądra? Ona wiedziała gdzie usiąść. Firana piękna
Cieszę się, że mój ogródek może się podobaćDziękuję
Zarys ogrodu 21:35, 30 sie 2018

Do góry
Jeszcze na pozegnanie dnia musze sie niestety pozalic: na mioch pieknych kulkach bukszpanowych odkrylam robala - gasienice! Blee- jak zatluc dziada? Czytalam w ktoryms z postow Toszki, ze ona ma podobny problem, badz miala. Niestety posta nie moge znalezc.. Ale to byl jakis oprysk, czyms chemicznym. Macie jakies doswiadczenia z tym robactwem?

A ja sie dziwie, czemu te kulki takie zbrazowiale..przeszukalam i mam nieproszonego goscia.

...uDany ogród 21:34, 30 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzymam kciuki za powodzenie całej imprezy z budowąI podziwiam cudne widoki

Sylwuś dziękuję kochana
Ja podziwiam Wasze!!

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 30 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko,ty wiesz,że u ciebie to zawsze mi się podoba i rośliny i dekoracje!
Przepięknie.Już całą ptasią rodzinkę widzę masz
Domki suuper.
Róże piękne, zdrowe, ukwiecone.A moje sapek, pojedynczo tylko kwitną
Te rojniki suuper wyglądają .A jak na zimę zostaną w tych donicach ??
Hortensje czarują.Ostnice tak ?Imponujące
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba. Kilka róż jest w miarę zdrowe ale kilkadziesiąt to istna porażka, nie powtórzyły kwitnienia chociaż nawóz dostały po kwitnieniu, gąsieniczki podziurawiły liście, reszta ogołocona całkowicie z liści. Nie ma lekko, takich nie pokazuję, bo to porażka ogrodnika.
Te rojniki poniżej muszę zabierać do domu, one nie zimują, ale jak mają dobre warunki potrafią urosnąć takie duże jak talerz obiadowy.
Domki mi wywracał byle podmuch wiatru, więc puki czegoś nie wymyślę będą stały pod ścianą. Reszta rojników zimuje w donicach w ogródku.

Kwiaty we włosach 21:33, 30 sie 2018

Do góry
Agato dziękuję w imieniu swoim i moich sióstr.
Bogusiu u nas dziś padało, jutro trochę chłodniej ale we wrześniu znowu zapowiadają upały.Masz rację cieszmy się z pogody póki jest.
Greg dziękuję za wierszyk w imieniu mojej Rosanny.Byłam u Ciebie czytałam i podziwiałam.
Renatko dzięki za wizytę , wpadaj kiedy tylko masz ochotę, posiedzimy w altanie.
Daria napisałam Ci na pw. Przetaczników nie kupowałam w tym roku, mam kilka swoich sadzonek, na wiosnę muszę je uporządkować.Zawilce i budleje przekwitają a trawy rządzą, w tym roku udały mi się, sadziłam je 1 rok, 2 lata temu, zależy która i znowu w tym roku kilka dokupiłam.
Paulina u Ciebie też jest kolorowo i bajecznie, lubię tam wpadać.

No to tyle kochani, teraz kilka obrazków, robione innym aparatem, lustrzankę dałam córce na wyjazd w góry.

Greg, Daria i inni którzy myślą o przetacznikach
to ten siwy, o którym Wam pisałam, teraz nie kwitnie ale mam nadzieję ,że pokażą się kwiatki.

...uDany ogród 21:31, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Acha rozumiem taki myk
Danusiu buduj taki domek jak koleżanka pokazała wyżej ,cudo po prostu

Budowę i tak zacznę dopiero na wiosnę to chyba warto spróbować...
Przedziwny Ogród 21:30, 30 sie 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Witaj Agatko

Trafiłam do Ciebie poprzez Dorotkę (Twoją Bratową).
Wspominała,że również łączy Was pasja ogrodnicza jak nas trzy Siostry.
Fajne takie rodzinne ogrodniczkowanie
Dziś pospacerowałam po Przedziwnym Ogrodzie.
No i oniemiałam...przecudny dojrzały ogród.
Ozdoby a takich to do tej pory nie widziałam to prawdziwe dzieła.Pogratulować Syna,że taki zdolny i Mamie upiększa rabaty
Ogród kipi kwieciem o każdej porze roku.U Dorotki tak samo.Kolorowo,energetycznie.Bardzo mi się podoba.
Wy macie chyba wszystkie kwiaty jakie są dostępne.Wyobrażam sobie ile tam u Was motyli,pszczół,trzmieli.No i zapach,na pewno rozsiewa się dookoła

Serdeczności zostawiam

Witaj Aniu Bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów.
Z Dorotką nie tylko łączy mnie ogród i zamiłowanie do jego tworzenia i doskonalenia. Zaczęło się od robótek na drutach. swetry dziergałyśmy jak szalone... jednolite, z wzorami, kolorowe, z ażurem.... ze spódnicą... Teraz jeszcze mamy pasje dekoratorskie ( już je przygotowujemy jesienny wystrój)
Cieszę się,że przypadły Ci do gustu prace mojego syna...
Kwiatów mam w ogrodzie dość dużo. Bardzo lubię mocne kolory, lepiej się
wyróżniają wśród krzewów i drzew. Ja nie mam wszystkich kwiatów ale Dorotka chyba ma. Zresztą czego Ona Tam nie ma....Prawdziwa Ogrodowa Szkatułka
Na brak owadów nie narzekamCzasami jest naprawdę głośno
Pozdrawiam serdecznie

Mokradło... i mój ogród 21:29, 30 sie 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Skoro jestem przy różach

P

I po zmianach - ulubienica Baronesse:

czy to jest jedna róża Baronesse?!!

Aspirynka u Janki ma prawie 160cm szerokości na rabacie.. gdzie ja wcisnę tego potwora ?
Moja ostoja 21:28, 30 sie 2018

Do góry
Trawnik zestepowiał:

Tak tylko pokazuję co ładne i brzydkie w ogrodzie

Najważniejsze, że wnuczki stęskniły się za dziadkami i spędzamy ze sobą dużo czasu

Dziś kosiłam trawnik, jutro plewię. Szczawików multum
...uDany ogród 21:24, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Baaaaardzo dziękuję za śliczną różyczkę

Proszę bardzo

to też rózowe

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:21, 30 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania koniecznue trzeba chwytać te ostatnie letnie dni, brawo dziewczyny.

Łapiemy, łapiemy W weekend montujemy nową barierkę przy tarasie. Zastąpi poprzednie drewniane donice. Oczywiście donice zmieniły swoje przeznaczenie. E-m zrobił taki ala koziołek- stojak na zioła. Rzecz wykorzystana zostanie w nowym sezonie.

Pegassus.

...uDany ogród 21:21, 30 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Danusiu a kto zgłasza ogrody ?pierwsze słyszę .
Dopisuje jeszcze jak tak będziesz zgłaszać to oni naprawdę będą robić sobie jaja przepraszam za zwrot eh wiesz ja byłam nadgorliwa i poszłam do starostwa zgłosić donmek belgijski na mojej działce i niepotrzebnie bo przepis wyraźnie mówi ze nie trzeba.Sami byli w szoku ze "łazę " i zawracam d....Teraz wolę pytać ludzi co znają przepisy w danej kwestii i nie zgłaszam nic ale przestrzegam danego przepisu.
Złośliwość nieraz urzędasa graniczy z chorobą .

Jak ogród zimowy ma 35 to jest wymóg. Ja mam dość specyficzne sąsiedztwo... już nic bez zezwolenia. Nawet po ścięciu śliwki miałam kontrolę …

Też pytam i dlatego zgłaszam

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:20, 30 sie 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
U ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. W ogrodzie nie widać objawów jesieni. Mnóstwo kwiecia przeróżnego. Rojnikami się zachwycam. Zostawiasz je w tych donicach na zimę czy gdzieś chowasz?
Domki serce moje skradły. I bukiecie. W sumie to szkoda wymienić, wszystko masz śliczne. Ciekawe nad czym teraz pracujesz ?
Ostatnio zrobiłam nowe bukiety ze sztucznych kwiatów, a poza tym zabrałam się za robienie zaplanowanych już dawno lampionów. Czy mi się uda? Zobaczymy.

Oj co raz więcej objawów jesieni, a susza okropna. Dziś przycięłam i przesadziłam dwie moje najstarsze hortensje. Mój piach suchy aż się kurzyło.
Te największe rojniki takie trochę szarobłękitne trzeba przechować w domu. Mam je już z 7 lat i co roku wiosną mówię sobie, że przechowywałam je ostatni raz, a przed mrozami znów wnoszę je do domu.Reszta zimuje w donicach w ogródku.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:20, 30 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu Miśki posadź tak, żeby się miały o co wesprzeć bo po deszczu lubią głowę złożyć...przynajmniej u mnie, ale czytam, że u innych też.
Śliczne okazy i wstążeczka jak najbardziej na miejscu

Hortki posadzone przy furtce po dwóch stronach.Bo w tą porę, to jakoś mi tam ciut za pusto.
Niestety podpory z innych roślin nie mają .Najwyżej trzeba im bedzie jakieś podpory zrobić ??
To prawda , cudne okazy.Jutro chyba pokaże z cm, jak wielkie mają kwiaty.Cudne
ciągle do nich i z nich się cieszę
Już sąsiadka pytała się co to ?
A kokardek jeszcze nie zdjęłam im.A tak jakoś ładniej.Niech zostaną

Hibiskus bagienny ciągle sobie kwitnie

Jeżówka Green Jewel

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:20, 30 sie 2018

Do góry

A tu w nieco gorszym wydaniu, jak kwiaty tracą na urodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies