Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:46, 30 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
No i tak
Wiem że polbruku sobie długo jeszcze nie położę ,a jak już bedzie mnie na to stac to po prostu kamienie wywiozę
Efekt mojej pracy po tej stronie jest taki

Latarenki wytargane ,jeszcze leżaczek

Cisy dosadzone ,właściwie mogłam wepchnąć jeszcze jednego

A i jeszcze moje czosnki rosną w oczach

M chyba żeby standard wyrównac uzbiera na polbruk cudowna metamorfoza!!!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:45, 30 mar 2014

Do góry
Macham
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:43, 30 mar 2014

Do góry
Iza jak grabusie? Pąki pękają? Nie bądż zgredem i rób fotki
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:42, 30 mar 2014

Do góry
Syla wiosna zawsze pracowita jest. Ale pomyśl o tych letnich wieczorach przy lamiponach na kanapach przy winku
A gdzie fotki SOM?
Ogród Tosi 22:40, 30 mar 2014

Do góry
A co masz w takim razie w porojekcie zamiast chopinek?
Ogród Tosi 22:39, 30 mar 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Dziękuję, dziękuję Mistrzyni
Te poduchy/pokrowce to z takiego bardzo grubego materiału. Może nie będą płowiały, a jeżeli nawet to cóż, nie ma rady Są jeszcze drugie na zmianę - niebieskie

Wypłowieją.... Moj szary się zrobił wrzosowy....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:38, 30 mar 2014

Do góry
Przybywam na kolejne fotki z Twojej lerełki ogrodowej. Wisienki zapewne kwitną i domagają się obfocenia
Ogród Magdalenka 22:36, 30 mar 2014

Do góry
Madziu wieeeeeeelkich grabów Ci życzę z okazji urodzin
Wieeeeelkich
Pomyśl o rozplenicach lub miskantach w grabach aby Ci tochę wody wypiły....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 30 mar 2014

Do góry
Wychodząc na lrzeciw oczekiwaniom Ani Monte włączam prgram naprawczy w swoim wątku i lecę do Was
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 30 mar 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...z każda kolejną przeczytaną stroną coraz bardziej martwią mnie pędraki...brrr...znalazłam juz kilka młodych u siebie... nie jest dobrze.....tylko ta rabata zlana bio-sugarem jest czytsta....na razie...

M twierdzi , ze dzisiaj rano stado ptaków spłoszył z trawnika.... Czyżby po wertykulacji stołowały się pędrakami? Będę też używać bio-sugar ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:31, 30 mar 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Szkółki i centra ogrodnicze ,chyba czytają nasze fora ,bo jak rok czy dwa lata temu o bukszpan było dość trudno to teraz, gdzie nie jadę to bukszpany ,duże kulki ,małe kulki ,tak samo stożki a dzisiaj widziałam nawet bukszpanowego zająca za ponad 500 zł .Wisienki i śliwy piękne ,dziś też trafiła do mojego ogrodu Pisardii ,pozdrawiam

Nie którzy czytają Machamy do właścicieli szkółek i centrów ogrodniczych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tak też wyczytałam, że mogą przemierzyc i kilometr... dowiedziałam się ostatnio że moja 'następna' sąsiadka ma larwy od dawna, wyżarły jej ostatnio prymule i cos tam jeszcze, rzekomo w ubiegłym roku kupiła strasznie drogi płyn za 50zł i polała a one dalej są... zaczęłam tłumaczyć o wieczornym pryskaniu, o deseczkach z taśmą ale obawiam się że to była 'mowa trawa' Czyli walka z wiatrakami... bo ogród jest kilkadziesiąt metrów ode mnie....

Dlatego chyba trzeba sypać gorczycę, lać wrotyczem aby ziemi im nie odpowiadała...

Aha zaczyna sie inwazja ślimaków.... Moje świeże listki lilii już w dziurkach...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 30 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Fajnie się do Ciebie zagląda .... zawsze coś nowego ... bukszpan wymiata a Ty przy nim z rozbrajającym uśmiechem
Na jednej fotografii ładnie ujęłaś żywopłot z graba .... wreszcie go zobaczyłam w całej rozciągłości .... super wygląda ....

Dzisiaj skończyłam kulkowanie i stożkowanie , pleców nie czuję

Mam nadzieje, ze w tym roku żywoplot wreszcie się uzupełni, gdyż wreszcie graby dosadzane jesienia 2012 zaczęly intensywnie rosnąc.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 30 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Chrzaszcze opuchlaka nie lataja ale dosc szybko maszeruja sobie z ogrodu do ogrodu...

No to u mnie sobie maszerują z pola obok.... Bo to plaga pól uprawnych równieź...

Nie ma co generalizować, po prostu lubią zurawki i tam się gromadzą... Lubię żurawki i zamierzam wygrać wlakę o nie. Przecież zamówiłam u Finki kolejne żurawki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 30 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja swoje kupowałam bezpośrednio u producenta, którego nazwy nie wymienię, ale to dość duża i znana marka. Jechałam specjalnie kilkadziesiąt km. Wydawało mi się, że co jak, co, ale oni o markę dbają i na takie zaniedbania sobie nie pozwolą, Na 21 żurawek tylko 5 przetrwało zmasowany atak. Żałuję, że nie zachowałam paragonu.

Anita problem chyba polega na tym, że nie ma zbyt skutecznej obony przed nimi a nicienie są zbyt drogie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Za tak mocne słowa na piękne żurawki pogrzmiłbym troche ale nie lubie się złościć i podstawą jest, że każdy ma swoje zdanie i trzeba je szanować.
Wszystko niestety wina szkółkarzy, że nie zapobiegali wylęganiu się robali i rozprzestrzeniły się na ogromną skale, a na pewno w jakimś stopniu można by to ograniczyć już u źródła.

Ja mam opuchlaki rownież w laurowiśniach i rh... To nie tylko żurawki , to wina szkółek...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 30 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

w moich "skarbusiach" również nie dostrzegam ich "ogrowiskowego potencjału"

Może Gabi z nami coś nie tak...

a może my za "zielone' w ogrodnictwie i to dlatego...

a zresztą nie to co ładne a co się komu podoba

Mnie zachwycają łany żurawek u Syli i Any Art
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 30 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja też się obraziłam na żurawki, te co przeżyły zmasowany atak , niech zostaną, ale nowych już nie będzie. Amen

To nie jest tylko kwestia żurawek... To być albo nie być dla całego ogrodu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 30 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Marzenko, ja tego nie rozumiem.
Skoro żurawy to paranoja i realne zagrożenie, straciłaś dziesiątki sztuk (i kasy) - to po kiego grzyba kupujesz kolejne???
Ja miałam kilka sztuk, ale głównie z powodu słabości do ogrodowiska, bo nigdy nie miałam przekonania do ich dyskusyjnej urody. W tym tygodniu wywaliłam ostatnie sztuki, bo miałam je tylko w jednym miejscu i tam wylazły mi te oślizgłe krewety.
Mówię dość, nie daję im już żadnej szansy - never ever - sio!
(Ja to taka niestety kategoryczna jestem i w związkach międzyludzkich i w ludzko-bylinowych)
Przecież jest tyle pięknych bylin…...

Gabi nic mi sie tak nie podoba latem jak bordowe liscie żurawek w moim ogrodzie. Ile mozna sadzić trawek ? Właśnie dosadziłam 20 traw i jak dla mnie za dużo. Wiesz źe ja jestem kokoszka i lubię róznorodnośc. Jeśli nie poradze sobie z opuchlakami to nie tylko żurawek nie bedzie ale robale zjedzą mi wszystko w Ogrodzie....już dwie azalie są bez korzeni.... Dwa carexy skarłowacialy..... Jedn bukszpan podgryziony...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 30 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

W-O-W!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi cały jest do korekty, ale dam radę. Skoro takiego potwora przez lata z całkowitego poczochrańca zrobiłam to za dwa lata będzie idelany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies