Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

renatamama3 22:09, 30 mar 2014

Szkółki i centra ogrodnicze ,chyba czytają nasze fora ,bo jak rok czy dwa lata temu o bukszpan było dość trudno to teraz, gdzie nie jadę to bukszpany ,duże kulki ,małe kulki ,tak samo stożki a dzisiaj widziałam nawet bukszpanowego zająca za ponad 500 zł .Wisienki i śliwy piękne ,dziś też trafiła do mojego ogrodu Pisardii ,pozdrawiam
Madzenka 22:10, 30 mar 2014

kraania napisał(a)
Marzenko stożek marzenie . Ja zabrałam bukszpany mojemu bratu w ubiegłym roku, ale z pięć razy mniejszy był a łatwo nie było Więc tym bardziej brawa za determinację.

Ja podziwiam M i tescia, ze się nie poddali.... Przez dwa lata nie podołali a teraz chyba miał juz przygotowane korzenie do ostatecznego wyciachania
Madzenka 22:11, 30 mar 2014

ana_art napisał(a)
piękną wiosnę już masz w ogrodzie, magnolie jak marzenie

Zawsze twierdzę, że wiosna jest najpiekniejsza w ogrodzie. Tegoroczna wiosna długa i piekna. Nie lubie gdy po zimie od razu jest lato....
Madzenka 22:14, 30 mar 2014

alinak napisał(a)
Marzena ...widziałam ten szelmowski uśmiech zza stożka ...cokolwiek teściowa dostała za tego buksa , to wart był tych fantów ... kurczę nie uwierzysz Magnolia Queen Elizabeth która nie kwitła 7 lat usłyszała moje pogróżki w tym roku i zakwitła dwoma kwiatami ..ale się cieszę i tak z niej bo cień daje fantastyczny ...

Teściowa w zamian dostała cięcie lawend, obwódki bukszpanowej, róż, traw i horetnsji, dostala nowego rh, dwie azalie, obietnicę obwódki z trawek i dwóch kulek bukszpanowych. Ucięliśmy starą frsycje, ktora nie kwitła, M ogolil jałowca. Za miesiąc kolejna rewolucja u teściowej, na ktora juz sie cieszy, bo to teściowa zaraziła mnie miłością do bukszpanów i róz mój pierwszy ogródek to wlasnie kawałeczek ziemi u teściowej przed 21 laty
atena35 22:14, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Cała w skowronkach ? nie - w bukszpankach
Buźkam.
Madzenka 22:15, 30 mar 2014

justi napisał(a)
Madżen u Ciebie wiosna na całego, na wschodzie Polski się jednak opóźnia, moim szafirkom dopiero łebki z ziemi ledwo wylazły a u Ciebie już niebieskie. Powiedz mi czy grabom juz widac paczki? kiedy one zrzucają te zaschnięte liście?

Justi moje graby fastigaty już całe w pączkach. Pospolite w zywopłocie roznie - o dziwo te niskie przy macie już całe w pączkach (może wreszcie w tym roku będzie widać źywopłot w tym mijescu) pozostale dopiero zaczynaja pękac. Listki wszystkie opadaja, gdyby był jeden wietrzny dzien już by ich nie było.
ana_art 22:16, 30 mar 2014

Kasiek napisał(a)

Chrzaszcze opuchlaka nie lataja ale dosc szybko maszeruja sobie z ogrodu do ogrodu...
tak też wyczytałam, że mogą przemierzyc i kilometr... dowiedziałam się ostatnio że moja 'następna' sąsiadka ma larwy od dawna, wyżarły jej ostatnio prymule i cos tam jeszcze, rzekomo w ubiegłym roku kupiła strasznie drogi płyn za 50zł i polała a one dalej są... zaczęłam tłumaczyć o wieczornym pryskaniu, o deseczkach z taśmą ale obawiam się że to była 'mowa trawa' Czyli walka z wiatrakami... bo ogród jest kilkadziesiąt metrów ode mnie....
Madzenka 22:17, 30 mar 2014

Gabriela napisał(a)
Ogród w magnoliach i wiśniach - madżenie. I ładnie wyglądają blisko siebie. To jest pomysł.

Ostatnio widzialam pieknie strzyżone pissardi co utwierdziło mnie w przekonaniu , ze pisaardi od roku strzyżone w kwadraty będą fajnie wyglądać. Po kwitnieniu nadam im pownownie kształt. Mam 6 sztuk sadzonych parami
ana_art 22:18, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja podziwiam M i tescia, ze się nie poddali.... Przez dwa lata nie podołali a teraz chyba miał juz przygotowane korzenie do ostatecznego wyciachania

hihihihi albo powiedzieli albo Ty albo My
Madzenka 22:18, 30 mar 2014

Gabisia napisał(a)

W-O-W!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi cały jest do korekty, ale dam radę. Skoro takiego potwora przez lata z całkowitego poczochrańca zrobiłam to za dwa lata będzie idelany.