Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:31, 30 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Szkółki i centra ogrodnicze ,chyba czytają nasze fora ,bo jak rok czy dwa lata temu o bukszpan było dość trudno to teraz, gdzie nie jadę to bukszpany ,duże kulki ,małe kulki ,tak samo stożki a dzisiaj widziałam nawet bukszpanowego zająca za ponad 500 zł .Wisienki i śliwy piękne ,dziś też trafiła do mojego ogrodu Pisardii ,pozdrawiam

Nie którzy czytają Machamy do właścicieli szkółek i centrów ogrodniczych
Madzenka 22:32, 30 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...z każda kolejną przeczytaną stroną coraz bardziej martwią mnie pędraki...brrr...znalazłam juz kilka młodych u siebie... nie jest dobrze.....tylko ta rabata zlana bio-sugarem jest czytsta....na razie...

M twierdzi , ze dzisiaj rano stado ptaków spłoszył z trawnika.... Czyżby po wertykulacji stołowały się pędrakami? Będę też używać bio-sugar ...
Luki 22:33, 30 mar 2014

Ja mam nadzieję, że z opuchalkami będzie tak jak kiedyś u mnie z pędrakami chrabąszcza majowego. Mama opowiadała mi, że kiedyś były tego tysiące i po pewnym czasie same znikły. Kilka lat temu wróciły i teraz znowu jest ich troszke mniej, chociaż nadal czasem coś znajde w ziemi.
Trzymam bardzo mocno kciuki za wygraną z tym okropieństwem.
Madzenka 22:34, 30 mar 2014

Wychodząc na lrzeciw oczekiwaniom Ani Monte włączam prgram naprawczy w swoim wątku i lecę do Was
ana_art 22:38, 30 mar 2014

ja wychodzę z założenia że nie można sie poddawać... i tego będę się trzymać
koło vanillek mam żurawki, jedna była tragiczna, tzn został sam suchy 'pień' wykopałam ją z myślą ze znajdę stado, a tam nic, ładny system korzeniowy a część nadziemna prawie nie istniała...
Kasiek 22:39, 30 mar 2014

ana_art napisał(a)
tak też wyczytałam, że mogą przemierzyc i kilometr... dowiedziałam się ostatnio że moja 'następna' sąsiadka ma larwy od dawna, wyżarły jej ostatnio prymule i cos tam jeszcze, rzekomo w ubiegłym roku kupiła strasznie drogi płyn za 50zł i polała a one dalej są... zaczęłam tłumaczyć o wieczornym pryskaniu, o deseczkach z taśmą ale obawiam się że to była 'mowa trawa' Czyli walka z wiatrakami... bo ogród jest kilkadziesiąt metrów ode mnie....

W takich wypadkach ciesze ze mieszkam tu gdzie mieszkam, bo sa tu jakies prawa i obowiazki. W innym wypadku to rzeczywiscie walka z wiatrakami, bo my zadbamy o swoj ogrod, ochrone, a niestety nasi sasiedzi juz nie....
Kindzia 22:40, 30 mar 2014

Madżen pęka Ci już Yellowka? Może już kwitnie??? Nie cofam się dzisiaj, słabo z czasem mam.

Melduję, że Agrecol magnolce zapodany Następny raz w maju?
Agnieszka_B 22:40, 30 mar 2014

Marzenko , czy florovit bedzie dobry dla grabów . U mnie ok. 80 sztuk posadzonych w żywoplocie i wszystkie się przyjęły , całe w pączkach. Wiedziałam kogo na chrzestną poprosić
Pola 22:43, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dlatego chyba trzeba sypać gorczycę, lać wrotyczem aby ziemi im nie odpowiadała...

Aha zaczyna sie inwazja ślimaków.... Moje świeże listki lilii już w dziurkach...

Co to za deseczki z taśmą, no znów czegoś nie wiem...
Hogata 23:26, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Za chwile władzę przejmą jednak wiśnie

Marzenka, a ta wisienka jak się nazywa??

A opuchlaki to dopiero teraz sobie skojarzyłam, że na polach ze zbożem to tego masa jest. Bo jak pomagałam zboże zwalać na żniwa to te robale wszędzie łażą. A tak się zastanawiałam jak one w rzeczywistości wyglądają i mnie oświeciła, że te gady to dobrze znam.

PS. Bukszpan ogromniasty I piękny....