Wiesz co, mnie też coś łamie ale musiałam do pracy...
Przesadziłam w sobotę, ułożyłam płyty betonowe w altanie śmietnikowej... a potem umarłam Do dziś nie mogę się pozbierać. W trakcie prac była Zana/Ania i widziała że już w połowie ledwo dychałam
No i zidentyfikowałam swoje, które opisałam "do łączenia z Crazy Love".
Ten Thomas Edison ma ciemne łodygi. Długie, dobre do cięcia?
Mam jeszcze zagwozdkę z jedną dalią. Bardziej buraczkowa i łodygi też ciemne ale się łamią bardzo pod ciężarem niedużego kwiatu - to ta po prawej dla porównania z mleczno-żółtą (też NN).
Gosiu szkoda, tylko teraz nie wiadomo czy reanimować. Na razie kalkulujemy
Coraz więcej roślin jesienne ubranka przyodziewa - żywopłocik bukowy w trakcie wymiany garderoby
Muszę kiedyś u ciebie zobaczyć tą glediczje. A wiesz już czy te nasionka od tej z kolcami czy bez?
Zazdroszczę Ci, że możesz w ogrodzie buszować. Ja rano w przelocie zerknę lub przez okno.
Witajcie, może tutaj uzyskam pomoc bo buszowałam już w necie i nic. Syn robi zielnik do szkoły i znaleźliśmy w parku takie liście. Niestety nie wiemy co to jest a musi mieć podpisane. pomożecie?
Na początku października połamało pachnotkę, szkoda było jej wywalić więc pocięłam i do wazonu razem z połamaną cleome wstawiłam. Cleome uschła a pachnotka zaczęła brać się do kwitnienia, a teraz zobaczyłam, że i korzonki wypuściła. Zachowuje się zupełnie jak koleus
Jak miło...,tu było pierwsze spotkanie chełmskich(i nie tylko),ogrodowiskowych dziewczyn.Tu można powiedzieć poznałyśmy się w realuMusimy kiedyś się tam jeszcze wybrać,może w rocznicę
Panują tam nasze Aniu...białe klimaty, no nie?