Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:17, 02 lis 2018

Hortensje Silver Dollar są piękne, jeszcze nie zbrązowiały. Poza tym z tej strony domu czeka mnie dużo pracy. Ale jest lepiej niż było rok temu i cieszę się z tego postępu.

sylwia_slomc... 15:29, 02 lis 2018

Taką jesienią jak w tym roku to się nacieszymy
Adela 21:20, 08 lis 2018

Urszulla napisał(a)

Ty już nie myśl o tych chorobach

Zobaczmojego Chopina- zakwitnie w tych warunkach ależ się cieszę. A poza tym uwielbiam jesienny bałagan na rabatach czego nie toleruję wiosną.

Śmiejesz się, że myślę o chorobach? Ten typ tak ma

Jesień długa, kwiatki cieszą i Chopin nie myśli nawet o jesieni. U mnie też takie okazy jeszcze można znaleźć. Róża w pąkach i pewnie już tak zostanie.
A my stopniowo porządkujemy ogród, trochę wygrabiamy, eM nawet ochoczo poobcinał kwiaty hortensji, żeby wiatry nie rozniosły ich po ogrodzie - jeszcze nie wieje, ale tak na wszelki wypadek
Agania 21:47, 10 lis 2018

Urszulla napisał(a)

Magnolia

Moje magnolie już bez liści...pogubiły...już tylko pąki demonstrują
Kindzia 08:44, 11 lis 2018

U mnie już dzisiaj pustawo w ogrodzie, kwiaty hortek też wycinam, mam mniej bałaganu wiosną.

Cieszę się Ula, że Ci się rośliny ode mnie przyjęły i Cię cieszą
Urszulla 09:20, 12 lis 2018

Adela napisał(a)

Śmiejesz się, że myślę o chorobach? Ten typ tak ma

Jesień długa, kwiatki cieszą i Chopin nie myśli nawet o jesieni. U mnie też takie okazy jeszcze można znaleźć. Róża w pąkach i pewnie już tak zostanie.
A my stopniowo porządkujemy ogród, trochę wygrabiamy, eM nawet ochoczo poobcinał kwiaty hortensji, żeby wiatry nie rozniosły ich po ogrodzie - jeszcze nie wieje, ale tak na wszelki wypadek

Chopin z dzisiejszego poranka bo udało mi się uruchomić internet na telefonie syna

Urszulla 09:26, 12 lis 2018

Agania napisał(a)

Moje magnolie już bez liści...pogubiły...już tylko pąki demonstrują

Dziś, gdy odpisuję, magnolie też są już bez liści w sobotę pierwszy raz od 2 miesięcy pracowałam w ogrodzie. Oczywiście bez bólu się nie obeszło, za to przy wejściu wyplewiłam i nawiozłam "ala kompostu" dla tych mikro sadzonek z wiosny. Tylko turzyca palmowa potrafi w jednym sezonie zabłysnąć U mnie zasada małymi krokami do celu ćwicząc cierpliwość

Urszulla 09:34, 12 lis 2018

Kindzia napisał(a)
U mnie już dzisiaj pustawo w ogrodzie, kwiaty hortek też wycinam, mam mniej bałaganu wiosną.

Cieszę się Ula, że Ci się rośliny ode mnie przyjęły i Cię cieszą

Kasiu, bardzo cieszą ale najbardziej jestem ciekawa hortensji z patyczków. Niedawno przesadzałam połowę z nich a resztę zostawiłam ciekawe które wiosną ucieszą- już teraz MegaPearl i Phantom to będzie 2 w 1 razem, nawet fajnie może być

Na tyłach połowa Variegatusa od Ciebie ma się super, jak widać na zdjęciu a druga połowa w innym miejscu też niezła natomiast szalejąca róża to moja Goethe w bukszpanach

Urszulla 09:39, 12 lis 2018

Dla zaglądających zostawiam najpiękniejsze właśnie w listopadzie kosmosy- moje zapełniacze trudnych miejsc nieogarniętych narazie i zmykam do prac ogrodowo-okiennych.

Kindzia 19:36, 12 lis 2018

Jak ze dwa-trzy lata temu przytargałam kosmosy od Irenki to już mam na wieczność chyba