Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 30 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ogród w magnoliach i wiśniach - madżenie. I ładnie wyglądają blisko siebie. To jest pomysł.

Ostatnio widzialam pieknie strzyżone pissardi co utwierdziło mnie w przekonaniu , ze pisaardi od roku strzyżone w kwadraty będą fajnie wyglądać. Po kwitnieniu nadam im pownownie kształt. Mam 6 sztuk sadzonych parami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 30 mar 2014

Do góry
justi napisał(a)
Madżen u Ciebie wiosna na całego, na wschodzie Polski się jednak opóźnia, moim szafirkom dopiero łebki z ziemi ledwo wylazły a u Ciebie już niebieskie. Powiedz mi czy grabom juz widac paczki? kiedy one zrzucają te zaschnięte liście?

Justi moje graby fastigaty już całe w pączkach. Pospolite w zywopłocie roznie - o dziwo te niskie przy macie już całe w pączkach (może wreszcie w tym roku będzie widać źywopłot w tym mijescu) pozostale dopiero zaczynaja pękac. Listki wszystkie opadaja, gdyby był jeden wietrzny dzien już by ich nie było.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:14, 30 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena ...widziałam ten szelmowski uśmiech zza stożka ...cokolwiek teściowa dostała za tego buksa , to wart był tych fantów ... kurczę nie uwierzysz Magnolia Queen Elizabeth która nie kwitła 7 lat usłyszała moje pogróżki w tym roku i zakwitła dwoma kwiatami ..ale się cieszę i tak z niej bo cień daje fantastyczny ...

Teściowa w zamian dostała cięcie lawend, obwódki bukszpanowej, róż, traw i horetnsji, dostala nowego rh, dwie azalie, obietnicę obwódki z trawek i dwóch kulek bukszpanowych. Ucięliśmy starą frsycje, ktora nie kwitła, M ogolil jałowca. Za miesiąc kolejna rewolucja u teściowej, na ktora juz sie cieszy, bo to teściowa zaraziła mnie miłością do bukszpanów i róz mój pierwszy ogródek to wlasnie kawałeczek ziemi u teściowej przed 21 laty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
piękną wiosnę już masz w ogrodzie, magnolie jak marzenie

Zawsze twierdzę, że wiosna jest najpiekniejsza w ogrodzie. Tegoroczna wiosna długa i piekna. Nie lubie gdy po zimie od razu jest lato....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:10, 30 mar 2014

Do góry
kraania napisał(a)
Marzenko stożek marzenie . Ja zabrałam bukszpany mojemu bratu w ubiegłym roku, ale z pięć razy mniejszy był a łatwo nie było Więc tym bardziej brawa za determinację.

Ja podziwiam M i tescia, ze się nie poddali.... Przez dwa lata nie podołali a teraz chyba miał juz przygotowane korzenie do ostatecznego wyciachania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 30 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Ło matko...... odpowiem za Marzenkę ...azofoska nie dla thui ...jest florovit do iglaków albo inne cuda ale musisz mieć do kwaśnych

Zgodność poglądów na miarę rodzinnych związkow
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 30 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Madżenka mam pytanko o nawożenie, czy azofoską mogę sypnąć każdej roślince? tujom też?

Dla tuj i innych iglaków kup np florowit do iglakow. Nie syp też azofoski pod rh i azalie. Do reszty roslin jest dobra.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 30 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Marzenko,
nie mogę się napatrzeć na Twój wiosenny ogród. Jest tak pięknie, że brak słów. A sadzenia stożka nie zazdroszczę, przecież to gigant
Szkoda że brak fotki stożka jako pasażera, to musiał być niezły widok.
pozdrawiam serdecznie

Joasiu tak nas zmęczył bukszpan,że na sie fotek nie chciało robić....
Ale potem sobie postawiliśmy meble na tarasie i umyłam taras i już zrobiło się wiosennie. Jeszcze tylko kolejne koszenie trawki i podlanie i bedzie prawdziwie wiosennie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 30 mar 2014

Do góry
Madżenka śliczne masz te wiśnie ozdobne,
zamierzam nieco od Ciebie pozgapiać w tej materii

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:05, 30 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ekstra, jestem zachwycona tym radosnym wybuchem wiosennych kolorów w Twoim ogrodzie

Stożek wymiata, pobiłaś mój rekord, ja też 2 sezony temu przytargałam 2 takie potwory z ogrodu mojego informatyka i dałam im nowe życie, ale aż tak wielkie nie były. Dobrze się przyjęły, tak więc trzymam kciuki, żeby u Ciebie też mu dobrze było U takiej troskliwej ogrodniczki to pewne jak w banku

Pozdrawiam serdecznie

Nie mam go czym cieniować... Chyba mu dam na jutrzejsze słońce oslonę ze starej kapy teściowej

Anito to chyba będzie pierwsza wiosna z dojrzalymi kwitnącymi wiśniami. Liczyłam że wszystko zakwitnie na Wielkanoc a tu za trzy tygodnie bedzie po ptakach
Trzymaj kciuki za buksika bo tak się przy nim wymęczyłam, że musi się przyjąc. Jest jednak za szeroki i na razie mi nie konweniuje....
Dzisiaj przy wykopywaniu powojników, ktore się niestey uszkodziły ... Popłakałam sie.... Więc myślę czy to był dobry pomysł.... Ale tak to jest z niedzielnymi pracami.....
Rewolucje ogrodowe Pauli 22:05, 30 mar 2014

Do góry
Madżenka podziałałam front zrobiony, czeka na uzupełniacze, kawałek przy kuchni również
dziś ryłam na tyłach i obwódkę z bukszpanu zrobiłam
w tym tygodniu zasypujemy w końcu rury od nawodnienia, więc w końcu wróci chociaż trawa ale mus będzie dosiewać w wielu miejscach

Marzena2007 napisał(a)
Paula jak postepy prac? Piekny weekend mamy za sobą. Podzialałaś w ogrodzie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:01, 30 mar 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Bożeszzzz jaka tam pikna wiosna
I nas zaledwie wszystko niemrawo wyłazi...opóźnione w rozwoju

W. Jeleniej Górze wiosna opóżniona o jakieś 1,5 tygodnia. U nas rzeczywiście wszystko mocno ruszyło po deszczach i cieple. Nie obejrzymy sie i zakwitna tulipany. Szafirki juz szaleja
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 30 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

No własnie! ja dzisiaj postanowiłam podzielić żurawki i znalazłam w nich kilka chrząszczy oczywiście zostały wyzbierane i usmiercone, ale przeciez za moment nastepne przylecą. Zastanawiam się czy nie wyrzucić tych żurawek

Myśle, że opuchlaki uwielbiają te delikatne mięsiste korzonki żurawek, ale sądzę że raczej przyniosłaś je w doniczkach ze szkołki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Stożek cudny i domyślam się jak było ciężko go wykopać, ja miałem problem z kulą o średnicy 1,4m, a taki stożek..... Do załatania będą idealne bukszpany z wiadomego źródła, wysokość na oko odpowiednia
Jak patrze na te wszystkie kwitnące drzewa to postanowiłem, że posadze tylko takie kwitnące wiosną.

Widziałam Twoją rabatę , po prostu cudowna, uwielbiam taką geomentrie mimo że ja taka niepoukladana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 30 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)

i ja pokochałam i sobie magnolkę zakupiłam

Bardzo dobry wybór. Tylko posadź ją w odpowienio wyeksponowanym miejscu. Dlaczego nie ma fotek u Ciebie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 30 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Nie mam na mysli te czosnki które sadzi się jesienia .
Posadziłam je wszystkie w kupie ,i pomyslałam że mogłam je inaczej posadzić .
Ale jak nie można teraz to poczekam do jesieni

Sorki że zawracam Ci głowę ale odpowiedz mi jeszcze na wcześniejsze pytanie odnośnie nawozów ,bo nie zapisałam i nie wiem co dalej

Ewuś napisałam abyś zrobiła min dwa miesiące przerwy z nawozami. Nie mozna przesadzać!!!!
Czosnków nie ruszaj bo uszkodzisz cebule i pąki i nie zakwitne. Przesadzisz po kwotnieniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 30 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie już u Ciebie w ogrodzie. Gdzie wsadziłaś olbrzymka bukszpanowego?

Aguś jutro cyknę fotkę całości, jak go wystrzygę. Na jego rabacie bedą jeszcze w kwietniu zmiany. Planuję sie rozstać z budlejami i zastąpic je miniaturowymi....... Ale to za rok...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 30 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen nie musisz ćwiczyć ... jeszcze kilka minut temu byłam zdania, ze 2 dni weekendu do 5 dni pracy to mało fortunne rozwiązanie ale teraz sobie myslę, ze 3 dniowy weekend by Cię na amen zamęczył ... dzielna jesteś Madżen !!! a bukszpanik ... no bukszpanik jest taki mniam ...

Ja caly weekend się źle czuje, chyba sły biorytm
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 30 mar 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Marzenko Ty masz Kanzany??? Bo ja coś kojarzyłam, że Amanogawy? ale te ze zdjęć nie wyglądają jak Amanogawy...

Juzia te na zdjęciu to pissardi. Amanogawa jeszcze nie kwitnie (została tylko jedna i jest przesadzona) a czekam na kwitnienie kiku - shidare- te to są cudeńka
Ogród z łezką 21:52, 30 mar 2014

Do góry
Dasz radę ze strzyżeniem
Plantacja wrocławska rozprzestrzenia się po całej Polsce niczym wirus ebola
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies