Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:01, 30 mar 2014

aga_szsz napisał(a)
Bożeszzzz jaka tam pikna wiosna
I nas zaledwie wszystko niemrawo wyłazi...opóźnione w rozwoju

W. Jeleniej Górze wiosna opóżniona o jakieś 1,5 tygodnia. U nas rzeczywiście wszystko mocno ruszyło po deszczach i cieple. Nie obejrzymy sie i zakwitna tulipany. Szafirki juz szaleja
Kasiek 22:03, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Myśle, że opuchlaki uwielbiają te delikatne mięsiste korzonki żurawek, ale sądzę że raczej przyniosłaś je w doniczkach ze szkołki...

Chrzaszcze opuchlaka nie lataja ale dosc szybko maszeruja sobie z ogrodu do ogrodu...
Syla 22:03, 30 mar 2014

Fajnie się do Ciebie zagląda .... zawsze coś nowego ... bukszpan wymiata a Ty przy nim z rozbrajającym uśmiechem
Na jednej fotografii ładnie ujęłaś żywopłot z graba .... wreszcie go zobaczyłam w całej rozciągłości .... super wygląda ....

Dzisiaj skończyłam kulkowanie i stożkowanie , pleców nie czuję
Agnieszka_B 22:05, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Myśle, że opuchlaki uwielbiają te delikatne mięsiste korzonki żurawek, ale sądzę że raczej przyniosłaś je w doniczkach ze szkołki...

Ale nie było żadnych jaj ani larw w korzeniach ani nigdzie. Korzenie bardzo dorodne , było co dzielić.
Tylko wokół żurawek po ziemi chodziły chrząszcze i pewnie się szykowały do złożenia jaj
Madzenka 22:05, 30 mar 2014

Enya73 napisał(a)
Ekstra, jestem zachwycona tym radosnym wybuchem wiosennych kolorów w Twoim ogrodzie

Stożek wymiata, pobiłaś mój rekord, ja też 2 sezony temu przytargałam 2 takie potwory z ogrodu mojego informatyka i dałam im nowe życie, ale aż tak wielkie nie były. Dobrze się przyjęły, tak więc trzymam kciuki, żeby u Ciebie też mu dobrze było U takiej troskliwej ogrodniczki to pewne jak w banku

Pozdrawiam serdecznie

Nie mam go czym cieniować... Chyba mu dam na jutrzejsze słońce oslonę ze starej kapy teściowej

Anito to chyba będzie pierwsza wiosna z dojrzalymi kwitnącymi wiśniami. Liczyłam że wszystko zakwitnie na Wielkanoc a tu za trzy tygodnie bedzie po ptakach
Trzymaj kciuki za buksika bo tak się przy nim wymęczyłam, że musi się przyjąc. Jest jednak za szeroki i na razie mi nie konweniuje....
Dzisiaj przy wykopywaniu powojników, ktore się niestey uszkodziły ... Popłakałam sie.... Więc myślę czy to był dobry pomysł.... Ale tak to jest z niedzielnymi pracami.....
jolka 22:06, 30 mar 2014

Madżenka śliczne masz te wiśnie ozdobne,
zamierzam nieco od Ciebie pozgapiać w tej materii

Madzenka 22:07, 30 mar 2014

JoannA napisał(a)
Marzenko,
nie mogę się napatrzeć na Twój wiosenny ogród. Jest tak pięknie, że brak słów. A sadzenia stożka nie zazdroszczę, przecież to gigant
Szkoda że brak fotki stożka jako pasażera, to musiał być niezły widok.
pozdrawiam serdecznie

Joasiu tak nas zmęczył bukszpan,że na sie fotek nie chciało robić....
Ale potem sobie postawiliśmy meble na tarasie i umyłam taras i już zrobiło się wiosennie. Jeszcze tylko kolejne koszenie trawki i podlanie i bedzie prawdziwie wiosennie.
Madzenka 22:08, 30 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Madżenka mam pytanko o nawożenie, czy azofoską mogę sypnąć każdej roślince? tujom też?

Dla tuj i innych iglaków kup np florowit do iglakow. Nie syp też azofoski pod rh i azalie. Do reszty roslin jest dobra.
baraga1904 22:09, 30 mar 2014

...z każda kolejną przeczytaną stroną coraz bardziej martwią mnie pędraki...brrr...znalazłam juz kilka młodych u siebie... nie jest dobrze.....tylko ta rabata zlana bio-sugarem jest czytsta....na razie...
Madzenka 22:09, 30 mar 2014

alinak napisał(a)
Ło matko...... odpowiem za Marzenkę ...azofoska nie dla thui ...jest florovit do iglaków albo inne cuda ale musisz mieć do kwaśnych

Zgodność poglądów na miarę rodzinnych związkow