Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:53, 30 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Marzenko Ty masz Kanzany??? Bo ja coś kojarzyłam, że Amanogawy? ale te ze zdjęć nie wyglądają jak Amanogawy...

Juzia te na zdjęciu to pissardi. Amanogawa jeszcze nie kwitnie (została tylko jedna i jest przesadzona) a czekam na kwitnienie kiku - shidare- te to są cudeńka
Madzenka 21:54, 30 mar 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżen nie musisz ćwiczyć ... jeszcze kilka minut temu byłam zdania, ze 2 dni weekendu do 5 dni pracy to mało fortunne rozwiązanie ale teraz sobie myslę, ze 3 dniowy weekend by Cię na amen zamęczył ... dzielna jesteś Madżen !!! a bukszpanik ... no bukszpanik jest taki mniam ...

Ja caly weekend się źle czuje, chyba sły biorytm
Madzenka 21:55, 30 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie już u Ciebie w ogrodzie. Gdzie wsadziłaś olbrzymka bukszpanowego?

Aguś jutro cyknę fotkę całości, jak go wystrzygę. Na jego rabacie bedą jeszcze w kwietniu zmiany. Planuję sie rozstać z budlejami i zastąpic je miniaturowymi....... Ale to za rok...
atena35 21:56, 30 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja caly weekend się źle czuje, chyba sły biorytm

Dużo siły życzę, na cały tydzień pracy
Madzenka 21:57, 30 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Nie mam na mysli te czosnki które sadzi się jesienia .
Posadziłam je wszystkie w kupie ,i pomyslałam że mogłam je inaczej posadzić .
Ale jak nie można teraz to poczekam do jesieni

Sorki że zawracam Ci głowę ale odpowiedz mi jeszcze na wcześniejsze pytanie odnośnie nawozów ,bo nie zapisałam i nie wiem co dalej

Ewuś napisałam abyś zrobiła min dwa miesiące przerwy z nawozami. Nie mozna przesadzać!!!!
Czosnków nie ruszaj bo uszkodzisz cebule i pąki i nie zakwitne. Przesadzisz po kwotnieniu
Agnieszka_B 21:58, 30 mar 2014

Gabisia napisał(a)
Pewnie zaraz na mnie gromy ciężkie spadną……

Nie polecą . Wyraziłaś stan mojej głowy co do żurawek - z tą różnicą ze ja jeszcze nie wyrzuciłam.
Madzenka 21:58, 30 mar 2014

Paulaa napisał(a)

i ja pokochałam i sobie magnolkę zakupiłam

Bardzo dobry wybór. Tylko posadź ją w odpowienio wyeksponowanym miejscu. Dlaczego nie ma fotek u Ciebie?
Madzenka 21:59, 30 mar 2014

Luki napisał(a)
Stożek cudny i domyślam się jak było ciężko go wykopać, ja miałem problem z kulą o średnicy 1,4m, a taki stożek..... Do załatania będą idealne bukszpany z wiadomego źródła, wysokość na oko odpowiednia
Jak patrze na te wszystkie kwitnące drzewa to postanowiłem, że posadze tylko takie kwitnące wiosną.

Widziałam Twoją rabatę , po prostu cudowna, uwielbiam taką geomentrie mimo że ja taka niepoukladana
Madzenka 22:00, 30 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)

No własnie! ja dzisiaj postanowiłam podzielić żurawki i znalazłam w nich kilka chrząszczy oczywiście zostały wyzbierane i usmiercone, ale przeciez za moment nastepne przylecą. Zastanawiam się czy nie wyrzucić tych żurawek

Myśle, że opuchlaki uwielbiają te delikatne mięsiste korzonki żurawek, ale sądzę że raczej przyniosłaś je w doniczkach ze szkołki...
Paulaa 22:01, 30 mar 2014

Bo posadziłam ją na tyłach akurat mam ładny widok na nią z salonu jutro cyknę fotkę, nie chciałam jej sadzić na froncie bo rabaty wzdłuż ogrodzenia mam jeszcze nie przemyślane i nie chcę później przesadzać, jak robię to teraz, ale wiem że na froncie być musi, dziś działałam w innym rejonie

Marzena2007 napisał(a)

Bardzo dobry wybór. Tylko posadź ją w odpowienio wyeksponowanym miejscu. Dlaczego nie ma fotek u Ciebie?