Bardzo Ci dziękuję też mam taką nadzieję! i niech ten rok już się kończy,bo był pod wieloma względami bardzo ciężki....
Werbena to jedna z roślin która u mnie chce rosnąć.Niestety nasion nie zbierałam,bo miałam własne siewki.Szkoda bo chętnie bym Cię obdarowała poza tym robi świetną robotę:wypełnia wszystkie puste miejsca i pasuje do większości roślin oraz bardzo długo kwitnie i jest dekoracyjna nawet zimą,taką jak obecnie
Czy ktoś wie co to za roślina? Nie wiem czy to jakiś jałowiec? Rośnie wolno, ma miękkie gałązki nie kłujące. Jest srebrno-niebieski przez cały rok, taki ażurowy. Nie mam pojęcia co to może być bo nie znalazłam takiej rośliny w szkółce.
Posadziłam na początku listopada cebulę amyrylisa, a właściwie hippeastrum.Ale nie wiem czy zdąży zakwitnąć przed świętami,na razie ma same liście.Doczytałam że lubi rosnąć ciasno ,czyli może posadziłam go w za dużej doniczce i idzie w korzenie i liście?.Chyba przesadzę
Ciasta to ja akurat wolę piec niż coś gotowaćale jak jest czas i natchnienie ,a z tym ostatnio jakoś krucho.Wczoraj piekłam pierniczki,dzisiaj miałam lukrować,ale siedzę na Ogrodowisku i jakoś mi się nie chce.Może jak upiekę więcej,to za jednym zamachem udekoruję wszystkie.
Kasiu u nas nadal szaro, mgliście, deszczowo. Elu faktycznie mrozu za dużo nie było, tuje nie są już takie zielone.Trawy też już tracą pióropusze. Daria planowanie cały czas jest, na drugi rok tj. w marcu będę robić elewację przy tarasie , co do ogrodu to pewnie będzie przesadzanie, dosadzanie i porządek na różance.