Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:54, 26 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chciałam zrobić takie zestawienie róż, do którego już kiedyś się przymierzyłam, ale nie miałam tylu kwiatów do dyspozycji. Teraz pogoda pokrzyżowała plany, bo jak ścięłam kwiaty, to się już zaczęło ciemno robić i spadły pierwsze krople deszczu.. i tyle było ze światła dziennego - w domu próbowałam potem coś cyknąć, ale to nie to samo.

Zaznaczę, że kolorystyka kilku róż jest w rzeczystości bardziej intensywna - choćby Baronesse - zwłaszcza na młodszych kwiatach, podobnie zresztą i Pastella, czy Stephanie Baronin, które mają w sobie więcej odcieni. Z kolei typowy kwiat Williama Shakespeara jest o wiele większy, ale to był jedyny, który mogłam teraz ciachnąć spokojnie osiąga rozmiar LI

Fantastyczne zestawienie, bardzo brakuje takich porównań, osobiście bardzo Ci dziękuję za nie. Buziaki niedzielne ☺
Pogubiłam się po drodze... 08:24, 26 sie 2018

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 08:20, 26 sie 2018

Do góry
Lubię ten czas
Ogród z wilkiem zamkn. 08:03, 26 sie 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

na wiśniowej- energia tylko na pamiątkowych fotkach dziś większość kwiatów wycięłam -po nawałnicy z gradem niewiele ładnego zostało .....jak uporządkuję do końca ,to cyknę fotkę jak pusto się zrobiło ....
na pamiątkę dzień przed nawałnicą

Dobrze, że te foty nam zostają bo by człowiek zapominał jak pięknie jest, byliny za rok odbiją, u mnie po wczorajszej ulewie znowu dalie leżą
Moja działka na Dębowym Lesie 07:28, 26 sie 2018

Do góry

Dostałam taki rododendron w donicy...i nie wiem gdzie go posadzić.
Stoi już parę dni .
Moja działka na Dębowym Lesie 07:24, 26 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, pokazuj dużo dalii, bo chcę się nimi pozachwycać.
Ja też je wysiewałam i sadziłam, w ogrodzie i nawet w gazonach na podwórku / zdjęcie str.14 /, ale to były takie jednokolorowe.
Raz dalię posadziłam w dużej donicy i po usunięciu góry opatuliłam samą doniczkę i zostawiłam na zimę na zewnątrz.
Eksperyment się nie udał, ale może w donicy wyłożonej styropianem i nim przykrytej, karpa by przetrzymała. Może spróbuję tak w przyszłym roku z pomponowymi.

Grażynko ok, jeszcze będę je pokazywala, bo kilka nie zakwitło jeszcze.
Wysiewałąś dalie ?
Ale te male, tak zwane ślepaczki ?
Zaraz zobaczę , jakie.
Dalie niestety trzeba na zimę wykopywać i zabierać do pomieszczeń powyżej zera.Inaczej bulwy kaput.

A hortki mogą być ?
hortensja Kyushu
Ogród Małej Mi 2017 06:31, 26 sie 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Takie dalie... chyba wylądują w donicach
Ale ładne no nie ???

mam ta dalie))) ..dostałam od Kasi-niespodzianki ...z daliami rozwód wziełam juz dawno choc jeszcze w zeszłym roku podejmowałam próby ...okazały sie klapą

ta dalia akurat jest najładniejszą jaką kiedykolwiek miałam ...wsadziłam do donicy ....ma sie dobrze ....zasuszeę na zime w tej donicy bez wykopywnia karp jęsli da radę to super ...bo wykopane karpy przechowywane w trocinach zawsze mi plesniały i gniły .
Ogród Małej Mi 2017 06:26, 26 sie 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

ile nałapało się ćmy?

ja tez zamówiłam sobie taką jedną tylko popierniczyli cos i nie wysłali ...ma dotrzeć w poniedziałek ...ponoć

z tą cma to będzie taka sama walka jak ze ślimakami mrówkami nornicami czy innym tałatajstwem.

Jak na czas sie zareaguje na atak szkodnika to sie rosliny uchroni...do następnego ataku bedziemy tylko latać po ogrodzie i tropić tałatajstwo.

Ogród z wilkiem zamkn. 00:30, 26 sie 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Paulinko u Ciebie też jestem na bieżąco chociaż się nie odzywam
parę fotek przeprosinowo zostawiam

Wybaczam wszystko uwielbiam tą mordeczkę ale Ci Madziu wszystko pięknie rośnie, busz straszny się zrobił, pięknie!
Ogród Małej Mi 2017 00:20, 26 sie 2018

Do góry
Padam, wybaczcie.. jakoś ten czas coraz szybciej leci..

Mój bardzo oryginalny warzywnik w skrzyniach.. werbena bardo dorodna I nie podlewana ani razu Nie pielona.. i daje radę.. to fragment mojej uprawy

Ogród Małej Mi 2017 00:18, 26 sie 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Och aż przykro czytać
Zwłaszcza jak są juz stare piekne rosliny

Łba se nie urwę, ale pokląć mogę

Małymi kroczkami do celu... 00:18, 26 sie 2018

Do góry
I temat jeża powrócił wczoraj go w ogrodzie nie widziałam, przestraszyłam się już, że coś mu się stało, dzisiaj jednak już się pojawił i nawet za kawałek kurczaka dał siebie zdjęcie zrobić .

Ps. Domek się robi

Ogród Małej Mi 2017 00:17, 26 sie 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Wyłazi z Ciebie rasowa ogrodniczka. Jak siedzisz za kierownicą i patrzysz na floksy . Ja jestem na etapie gapienia się pilnego na drogę i w lusterka , ale kulam się Aniu sama już. I dygoty mam coraz mniejsze! Pozdrawiam Was, Muminkowa Rodzino

Jak przejdziesz tyle co ja to też będziesz czytać forum za kierownicą .. by nie zasnąć w trakcie jazdy

To żart, ale na światłach lub w korku przynaję się że czytam

Ogród Małej Mi 2017 00:12, 26 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam, buziak zostawiam

Na dobrą strone w końcu

Kwiaty we włosach 23:36, 25 sie 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 23:34, 25 sie 2018

Do góry
wiklasia napisał(a)
Wiśniowa świetna - kosmos!!!
No i teraz już wiem, że kosmosy muszę mieć. Obowiązkowo.

właśnie dziś w większości je wycięłam po nawałnicy leżały połamane i rozczochrane
ale do tej pory bardzo długo zdobiły tę rabatę

dziękaję Wiklasiu

jeszcze kilka kadrów znalazłam

przyplacykowa już bez jeżówek z padającymi cisami w tle

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 23:32, 25 sie 2018

Do góry
Dzisiaj dalej dzialalem ze scieżką.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies