Wczoraj ucięlam tylko kowiaty ogrodowym, reszta gdy na calego się obudzą i wypuszą liscie. Wypuszczają stopniowo, najpierw od dołu na końcu u góry, wiec nie należy się spieszyć z cięciem.
Cisy cidowne, dorodne, dojrzałe, dodały stylu i dojrzałości ogrodowi. Świetny pomysł z podziałem ogrodu!
Ja bym dosadziła nigrę bo lubię symetrię a po przekwitnieciu będziesz piekne bordowe liscie widziała. Do tej dominującej zieleni dwie nigry będa idelanie pasowały
Ewo tylko czosnki w doniczkach z ogrodniczego zakwitna czosnki sadzi się jesienią aby kwitły wiosną. Chyba że masz na myśli główkowate (???) które kwitna latem - malutkie cebulki- te możes zteraz posadzić.
Ania ja nie zyję.... Nadgarstek mi wysiadł od wykopywania opuchlaków... potem jazda do JG, potem akcja wykopwynia bukszpana, potem sadzenie dla tesciowej Rh i azali, oplewienie ogrodu, wieczorna impreza u znajomych, pobyt u mamy i zakupy dla mamy, akacja pakowania bujszpana, podróż do Wrocławia, sadzenie bukszpana, przesadzenie trzech powjnikow....podlanie wszystkiego, odkurzenie samochodu (to na szczęście M) a ja uprzątnęłam ziemię z podjazdu....
Mam tylko siły aby do Was zajrzeć,,,, dobrze że jutro idę do pracy to odpocznę...chyba dzisiaj nie musze ćwiczyć
Matko Ewa teraz zrób sobie dwa miesiące pauzy.... nie przesadzaj bo zamęczysz rośliny. Tearaz cokolwiek jesli bedzie sie coś złego działo a nawożenie dopiero pod koniec maja.
Dzisiaj w czasie pakowania go do auta chciałam go ponownie wkopać u teściowej w ogrodzie....
Przy wkopywaniu uszkodzilismy powojniki i nową austinkę...