Zdjęcia temu zdecydowanie przeczą. Danusiu spróbuj, przecież w każdym momencie można zrezygnować. Masz oko fotografa i kropka. Widać to zresztą na każdym zdjęciu. Takie jest moje zdanie.
Ale z tej ptasiej stołówki chyba tez coś wcześniej korzystasz? Czy dla siebie masz drugą miejscówkę? Mam jedną taką zaciszną, ciepłą ścianę budynku drewnianego i korci mnie żeby tam posadzić winogrono, tylko nic na ten temat nie wiem jeszcze
Co to jest za drzewo po lewej? Piękna kulista korona. Bardzo mi się podoba.
Dużo pracy z cięciem czy podobnie jak wiśnia umbraculifera "sama się ta korona robi".
Jedyny minus to utrudnione w zakamarkach koszenie, ale Ty to lubisz o ile dobrze pamiętam, więc zmieńmy go w plus
Mnie zawsze się podobały u Madżenki drzewa w obwódkach (niestety nie pamiętam, czy oba zdjęcia pochodzą z jej wątku, bo miałam na dysku zapisane, a że dawno nie byłam u niej, to i umknęło). Obwódek z buksa już wiem, że nie planujesz, ale może na cisy się skusisz tam gdzie jakieś drzewka wsadzisz
Delikatnie zmodyfikowałam pomysł Ewy, uwzględniając komunikację "trawnikową", czyli utarte ścieżki, których nie chciałabym zmieniać:
Pionowo, bez wymiarów, żeby było bardziej przejrzyście:
Nasadzenia na nowych rabatach są tylko schematyczne, na szybko, żeby było widac wyraźniej układ rabat.