Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:18, 23 maj 2013

Do góry
Z moim młodszym pomocnikiem wycięliśmy z krzaczora plantacyjnego za 9 zeta taki oto stożek:

A inne krzaczory bardziej nadawały się na takie kosteczki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:14, 23 maj 2013

Do góry
Rabata brzozowa wciąż niedokończona, brakuje jeszcze duuużo trawek. Już posadzone prawie 40szt, potrzeba drugie tyle To żółte pod brzozami to tawuły "Gold Mound", też przesadzone. Jeszcze 3tyg. temu były kulkami, po podlaniu florovitem rosną jak szalone

A rabata przy garażu dostała żwirek, o korę ciągle wywiewało po całym podjeździe.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:06, 23 maj 2013

Do góry
Dwa popołudnia cięłam thuje Danica przesadzone tydzień temu na rabatę brzozową. Thuje były tu:

A są tu:

Cięcie thuj znacznie gorzej mi szło niż bukszpanów... Thuje rosną u mnie 3 sezon i ani razu nie były cięte, jakoś nie mogłam się za to zabrać. Zniekształciły się i trochę wyłysiały dołem, ale i tak jestem zadowolona z efektu
Przed cięciem:

W trakcie:

I po:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:49, 23 maj 2013

Do góry
Zaraz bendom, się ładują
Ogród Magdalenka 21:48, 23 maj 2013

Do góry
Na pewno na giełdzie są lawendy - widziałam. A zdjęcia to mi nie wychodzą w każdym sezonie, nie tylko w tym A chcesz zostawić takie linie rabat, czy zgodzisz się na wyprostowanie?
Ogród Magdalenka 21:22, 23 maj 2013

Do góry
Syla, Wieloszka, Popcarol, Diano , Pszczółko dziękuję Wam za odwiedzimy

Na razie nic nowego- żółtych końcówek, na lawendach , które się ostały nie ma .... róże obserwuję i nowych dziwnych objawów nie widzę , ziemia odkażona previucurem, a w sobotę mam plan dokupić lawend i dosadzić w puste miejsca, bo skoro róże som to lawendy też muszą być

czy może ktoś wie , czy pojawiły się już lawendy w auchanie ?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:33, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A mi, a mi??? Ja też proszę ładną pogodę na niedzielę

Noooooooooo dobra
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:43, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dzięki Ci bardzo za info Jak ma mieć kolejną primadonnę do okrywania, to chyba zrezygnuję...
a u mnie aurea bez przykrywania super przezimowala a trzmielina na pniu padła...
Ogród do kwadratu 14:38, 23 maj 2013

Do góry
Instrukcja obsługi linek - nawet dla laika zrozumiała
Ogród podoba mi się bardzo, bardzo! Zaglądam na bieżąco
Ogród Dominiki 14:31, 23 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Akcja "Nóżkom Sąsiadki widocznym w moim ogrodzie mówię stanowcze NIE" rozpoczęta Nowe cisy podczas wyładunku:

ŁOOOOO MATKO!!!!! Jakie cisy!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:29, 23 maj 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Załatwiłam Ci Aniu ładna pogodę Wiesz że mam chody u Pana Bucka ;D

A mi, a mi??? Ja też proszę ładną pogodę na niedzielę
Ogród u Mayi 14:24, 23 maj 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Proszę Jednak pamietac trzeba, że tam jest tylko 40 cm.... tak na prawde to ja nie wiem czy to na tuje wystarczy.... Zawsze można asfalt wyciać i problem rozwiązany

Fajnie to wygląda w obu wersjach, ale rzeczywiście 40cm dla szmaragdów to trochę za mało... Tym bardziej, że nie da rady wyciąć asfaltu, bo małż pazurami broni każdego centymetra To może druga wersja z berberysami i pnączem? Przydałoby się coś wyższego, jakieś drzewa, ale w 40cm trudno będzie zmieścić im bryłę korzeniową, chyba, że małe(młode) drzewka, którym bryła się rozrośnie później? A bukszpany chciałaś tam dać kule? Fajnie by wyglądały kule rozmieszczone regularnie, wychylające się spomiędzy traw i trzmieliny na przykład
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:32, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Asiu moje trzmieliny w donicach przeżyły jedną zimę w garażu, potem długo dochodziły do siebie, a ostatniej zimy coś je zeżarło... Jak najmniej roślin do przechowywania w garażu

Ha ha ha ha ha no to houston mamy problem u mnie przecież wszystko w doniczkach ha ha ha , ale ja planuję dołować większośc a co nie da rady to sama nie wiem gdzie upchnę
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:22, 23 maj 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Dziewczynki, wyjazd był spontaniczny
Madzia zadzwoniła, że jedzie, ja wciągnęłam portki i nawiałam z domu
Nie kupiłyśmy zupełnie NIC.
A byłyśmy także w IKEI....

To był żart kochana I tak nie mogłabym przyjechać - z dwójką dzieci w środku tygodnia trudno o taki spontaniczny wyjazd Tylko szkoda, ze nic ciekawego nie kupiłyście, mogłabym zgapić
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:18, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I beze mnie też??? Oszsz Wy!!!! Trzeba się było chociaż nie przyznawać

Dziewczynki, wyjazd był spontaniczny
Madzia zadzwoniła, że jedzie, ja wciągnęłam portki i nawiałam z domu
Nie kupiłyśmy zupełnie NIC.
A byłyśmy także w IKEI....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:11, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
O jak mnie siem u Ciebie podoba
Słyszałam, że wczoraj zrobiłaś sobie odpoczynek od ogrodu - co w nim jeszcze robić??? Wszystko już takie idealne!

Wieloszko, zgadzam się z Twoimi słowami w 300%.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:59, 23 maj 2013

Do góry
O jak mnie siem u Ciebie podoba
Słyszałam, że wczoraj zrobiłaś sobie odpoczynek od ogrodu - co w nim jeszcze robić??? Wszystko już takie idealne!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:15, 23 maj 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Możesz przecież na razie trzymac je w donicach na okres od wiosny do zimy dołować w miejscach docelowych, a na zime porzenosić do garażu.Wiem upierdliwe... ale czego sie nie robi żeby mięc upragnione roślinki ...

Asiu moje trzmieliny w donicach przeżyły jedną zimę w garażu, potem długo dochodziły do siebie, a ostatniej zimy coś je zeżarło... Jak najmniej roślin do przechowywania w garażu
Ogród u Mayi 10:13, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Fajne ściągi! Przydadzą się bardzo!
Poczytałam trochę wstecz - co do bukszpana - absolutnie nie do kwaśnej ziemi.
W tym wąskim paseczku wzdłuż drogi dojazdowej i ogrodzenia nie szalałabym z mnogością gatunków - mało tam miejsca. Jeśli sąsiadka nie ma nic przeciwko temu (ogrodzenie Twoje czy Jej?) to na płot puściłabym jakieś pnącze, a dołem grupami 2 kolory berberysów (np. Maria i Atropurpurea) cięte w niski żywopłocik. Albo inny pomysł: thuje smaragd, a dołem w wolnych miejscach trzmielina płożąca (np. Emerald'n gold). Gosia fajne projekciki puzzluje

Temat sasiadow moze nie poruszac. Nie szkodza, nie marudza..ale tez nie licza sie z innymi, podczas kiedy ja ciagle pytam o ich zdanie. Drazni mnie to ale nie jestem osoba konfliktowa i wole unikac spiec.

CHce posadzic wlasnie cos fajnego zeby ta droga nie byla taka byle jaka tylko zeby prezentowala dom i wlascicieli.

Podoba mi sie Twoj pomysl tylko ciagle to pytanie czy z czasem thuje nie beda mi niszczyc drogi? Mysle o korzeniach. Smaragdy mi sie bardzo podobaja!!
A bukszpan mi tam padnie?
Ogród Magdalenka 10:11, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jak Wam fajnie ...
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies