Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Na zielonej... trawce :) 10:08, 14 cze 2017

Do góry
twoje anabelki mnie zabiły, marzę o takim szplaerze ale moje inrediball w tym roku to mikrudy . co ile masz sadzone? tam jest jeden rząd? co robisz że tak wyglądają, ile mają lat? jakie to stanowisko?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:03, 14 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Cóż za zacna miara
Gocha no wszystko bomba... ciężko uwierzyć,że twój ogród jest najeżdżany przez hordy szkodników.
A donica wisząca też bardzo godnie
ja widzę dużo szkód jak twoi lokatorzy na gapę?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:02, 14 cze 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale zajefajny ta donica z perłami Pozdrawiam Gosiu
odpozdrawiam Małgoś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:02, 14 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

... Masz rację, grunt to wiedzieć z czym się człowiek czuje najlepiej u siebie.
ot i cała prawda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:01, 14 cze 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

niezbyt rozumiem pytanie- skąd to zdjęcie? Nie wiem, ale wygląda trochę podobnie do zdjęć z ogrodu botanicznego ( tylko nie pamiętam którego, ale w Polsce chyba), gdzie były pustynniki po kilka sztuk rozrzucone na sporej przestrzeni.
hihi martuś już się tłumacze
miałam na myśli że te dwa pystynniki (twój i ten ze zdjęcia) wygladaja zupełnie inaczej. kolor i jakby pełniejszy ten kwiat na obcym zdjęciu. To może inaczej- zapytam cię - czy tobie się ten wasz pustynnik podoba czy raczej jesteś nim rozczarowana?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:28, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

niezbyt rozumiem pytanie- skąd to zdjęcie? Nie wiem, ale wygląda trochę podobnie do zdjęć z ogrodu botanicznego ( tylko nie pamiętam którego, ale w Polsce chyba), gdzie były pustynniki po kilka sztuk rozrzucone na sporej przestrzeni.
Małopolski ogródek 23:17, 13 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam i ja Waść z rodzinąRobi się ciekawie bo lubię drewno w ogrodzie

07_Rene napisał(a)
I ja czekam na final
Ciekawe jak skarpy wyglądają aktualnie. Pozdrawiam sąsiada

malkul napisał(a)
I ja przybiegłam się przywitać

Magleska napisał(a)
Witam i czekam na cdn

Witajcie w moich skromnych progach
Odcinek pt. "Sierpień 2015" właśnie się tworzy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:53, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
dla asi porównanie trzcinnik KF and Molinia caerulea 'Edith Dudszus'
i mój but ogrodowy jako miara
..
zdjęcie z dzisiaj
..
trzcinnik KF

molinia ED

Cóż za zacna miara
Gocha no wszystko bomba... ciężko uwierzyć,że twój ogród jest najeżdżany przez hordy szkodników.
A donica wisząca też bardzo godnie
Moja codzienność - ogród Oli 21:34, 13 cze 2017

Do góry
Obłęd!!!

Molinka KF jest zadżebista! Właśnie wczoraj zawiesiłam oko u Malkul, a dziś Ty mnie raczysz!
Na huśtawce miło płynie czas... 21:33, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jak patrzę na twoje kompzycje to wyłazi w nich z ciebie romantyczna dusza

O, i się doczekałam diagnozy psychologicznej Dobrze prawisz, gdzieś ta romantyczna dusza musi mieć swoje ujście, a ogród to idealne miejsce. A Ty, że niby nieromantyczna skoro też naparstnice siałaś?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:10, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

dziś wysiałam łubiny i naprstnice, będzie za rok może jak wzejdzie

Dobrze, że przypomnialaś. Jutro muszę dokupić niezapominajki, bo miałam za mało no i ten łubin przecież chciałm. Naparstnicę wysiałm w zeszłym roku i tylko mnie zadziwiała jaka jest bezobsługowa. Uda Ci się wysiew na pewno.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:07, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

... Po prostu lubie mój ogród czego i tobie bardzo życzę twórz go z rozwagą żebyś nie czuła niedosytu ale i tez przesytu.
Skrój do dla siebie, dla was!!

No Gosia, kroję i kroję ten swój kawałek ziemi już piąty rok Ale idzie w dobrym kierunku. Myślałam, że gust mi się zmienia, ale nie... on ewoluuje. Masz rację, grunt to wiedzieć z czym się człowiek czuje najlepiej u siebie.
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 20:37, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Fajne MAdzia jest to że robicie tyle sami i to ciekawe pomysł. Klimat który tam zrobicie będzie wspaniały. wszytsko ładnei zamyka się w spójną całość. o "zewnątrz" nawet nei pisze bo zwaliłaś mnei z nóg tym ogrodem bosko.

Dzięki Gosia
Zależy nam bardzo a by to bylo spójne. w srodku sypialnie mają juz jakiś klimat a co do salonu troszkę popracować trzeba...ale to powoli.
A ogród jak ma ramy to już jest git. Tak jest zdecydowanie latwiej i szybciej widać efekty. Ale o tym to Ty najlepiej wiesz

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:27, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
cześć

No cześć
Typografia ogrodu 19:20, 13 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

jest moc w tych trzcinnikowych pasach, moc i rozmach

ale moje serce dziś skradł ten jegomośc z kilkudziesięcioma kutaskami piękny jest bardzooooooo. ma słabośc do takiego kształtu w kwiatach
dzis widziałam piekne przetaczniki w szkółce (wybrałam się pierwszy raz w tym roku)ale te wysokie takie jak we florystyce się używa.
Jegomość pozdrawia
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 18:46, 13 cze 2017

Do góry
posadziłaś gracki?
Moja codzienność - ogród Oli 18:46, 13 cze 2017

Do góry
popieram apel. najpiękniejsze oczko na O. i nie chcesz nam go pokazywać
Coś jeszcze, coś więcej... 18:45, 13 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Asia - u nas stypendia wynoszą tyle, że ledwie na paliwo by mi wystarczyło Na razie skupiam się na tym, by w ogóle przezyć ten miesiąc

no tak na szmatki by ci brakło nasz ty modelu
Co z tym ogródeczkiem począć 18:45, 13 cze 2017

Do góry
ewa004 napisał(a)
Jolus z bukszpanem to u mnie rożnie .
W zeszłym roku chorowała obwódka na różance a na Kopciuszkowej piękna zielona zdrowiutka .W tym roku odwrotnie i co im zrobisz
Ale ogólnie nie jest zle ,tylko jedna kulka choruje ,ale widzę ze juz się pomału zbiera .
I w tym roku ZAPOMINACH O NICH !!dostana tylko to co przy okazji im skapnie i oprysk na grzyba
z tymi bus=kszpanami to różnei jest masz rację, ja w tym roku na grzyba już dwa razy leciałam i bukówkę na nowych tez przywlokłam,
Na huśtawce miło płynie czas... 18:43, 13 cze 2017

Do góry
jak patrzę na twoje kompzycje to wyłazi w nich z ciebie romantyczna dusza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies