Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malgorzata_s... 22:43, 13 cze 2017

Ale zajefajny ta donica z perłami Pozdrawiam Gosiu
magnolia 09:28, 14 cze 2017

malkul napisał(a)

niezbyt rozumiem pytanie- skąd to zdjęcie? Nie wiem, ale wygląda trochę podobnie do zdjęć z ogrodu botanicznego ( tylko nie pamiętam którego, ale w Polsce chyba), gdzie były pustynniki po kilka sztuk rozrzucone na sporej przestrzeni.
malkul 10:01, 14 cze 2017

magnolia napisał(a)

niezbyt rozumiem pytanie- skąd to zdjęcie? Nie wiem, ale wygląda trochę podobnie do zdjęć z ogrodu botanicznego ( tylko nie pamiętam którego, ale w Polsce chyba), gdzie były pustynniki po kilka sztuk rozrzucone na sporej przestrzeni.
hihi martuś już się tłumacze
miałam na myśli że te dwa pystynniki (twój i ten ze zdjęcia) wygladaja zupełnie inaczej. kolor i jakby pełniejszy ten kwiat na obcym zdjęciu. To może inaczej- zapytam cię - czy tobie się ten wasz pustynnik podoba czy raczej jesteś nim rozczarowana?
malkul 10:02, 14 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

... Masz rację, grunt to wiedzieć z czym się człowiek czuje najlepiej u siebie.
ot i cała prawda
malkul 10:02, 14 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale zajefajny ta donica z perłami Pozdrawiam Gosiu
odpozdrawiam Małgoś
malkul 10:03, 14 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Cóż za zacna miara
Gocha no wszystko bomba... ciężko uwierzyć,że twój ogród jest najeżdżany przez hordy szkodników.
A donica wisząca też bardzo godnie
ja widzę dużo szkód jak twoi lokatorzy na gapę?
magnolia 10:46, 14 cze 2017

malkul napisał(a)
hihi martuś już się tłumacze
miałam na myśli że te dwa pystynniki (twój i ten ze zdjęcia) wygladaja zupełnie inaczej. kolor i jakby pełniejszy ten kwiat na obcym zdjęciu. To może inaczej- zapytam cię - czy tobie się ten wasz pustynnik podoba czy raczej jesteś nim rozczarowana?

Mój kupowany jako biały jest w rzeczywistości czymś między pomarańczem a różem. Bardzo ładnie wyglądał w pąku, kiedy same kwiaty nie pękły. Nawet kolor był fajny. Teraz, kiedy kwiaty się otwierają, traci smukłość i mam mieszane uczucia. Niby fajny bo wielki, wyrazisty, ale jakoś nie powala.
Może brakuje mu tła, tzn na bank mu tego brak, jest posadzony w miejscu gdzie ma najlepsze dla siebie warunki i trochę dla testów.
Być może biały podobałby mi się bardziej, nie wiem.
Johanka77 13:32, 14 cze 2017

Malkulku wpadnij do mnie na ustawienie bukszpanów
Makusia 16:04, 14 cze 2017

malkul napisał(a)
teraz wybrałabym grabowy lub z cisa. ale wtedy jak człowiek zielony to tak jest.

To mam pytanie: co ile sadzić tuje, żeby nie był to jednorodny regularny żywopłot- ściana, ale też bez dziur między poszczególnymi tujami? Czyli tak, jak u Ciebie
malkul 12:44, 16 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
Malkulku wpadnij do mnie na ustawienie bukszpanów
byłam już zostawiał opnie