Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grzebiuszka ziemna 21:38, 30 cze 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Bożenka pomodory na wypasie.
Czym je karmisz? (...)
Aaaa i jeszcze lilie masz śliczne. Czy one dobrze znoszą słońce

Lidziu pomidory bardzo różnie ale 1x na tydzień dostają coś extra, np razu pewnego skóry zmiksowane od bananów, a innego razu specjalny nawóz Pomidoro, innym 1 tabl polopiryny na 1 litr wody, drożdże cukier i popiół a tak w ogóle słucham sobie ciekawe porady od "Kobiety z zachodu" na YT fajna rolniczka z bardzo praktycznymi sposobami, polecam
Co do lilii w sumie wszystkie mam w strefie słonecznej.

Kasiu, Agnieszko i Danusiu - dziękuję z Wasze wpisy

Agnieszko ścinam do bukietów jak idę do kogoś w prezencie

Zakwitła królowa jednej nocy a właściwie doby, mają piękny kolor - mleczny fiolet, będzie spam kaktusowy:

Przerwa na kawę... 21:37, 30 cze 2024

Do góry
Przerwa na kawę... 21:32, 30 cze 2024

Do góry
Helen, chyba mam to, co mi było potrzebne. Zastanawiałam się nad zawieszeniem żagla lub jakimś mniejszym parasolem ale na razie nie jest tam nic więcej potrzebne. W końcu jestem zadowolona. To jest bardzo przyjemne miejsce do siedzenia

Ławka wylądowała na placyku za domem i jest super przystankiem do posiedzenia w ciągu dnia lub w trakcie pielenia. Tam zawsze jest cień. I ten klonik Volcano ma taki cudny kolor...

Tyły ogólnie mocno zarosły
Zacisze Alicji 21:24, 30 cze 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Bardzo sucho, ale paprocie na razie dają radę. Czekam na deszcz

Jak nazywa się ta delikatnie koronkowa paproć za konarem?
Przerwa na kawę... 21:21, 30 cze 2024

Do góry
Wiosenne przesadzanie na rabatach z przodu zaowocowało zasłonięciem widoku podjazdu i samochodu. Już teraz dużo mniej widać. A jak jeszcze krzaczki podrosną - będzie idealnie. Taki mam teraz widok siedząc na huśtawce.

Inne frontowe widoki. Graby przypala. Mam nadzieję, że za rok będzie lepiej jak się mocniej ukorzenią.
Za drzwiami do ogrodu... 21:15, 30 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Duże połacie tego pięknego ogrodu jest co robić.
Masz dużo warzyw a pomidory ekstra. Ja warzyw nie uprawiam oprócz papryki, ogórków kopru i pietruszki.

U nas na straganach takie obfitości wszystkiego, że nie chce mi się bawić w uprawę. Wiem, że swoje to swoje. Tylko ja nie mieszkam na działce na stałe. Rośliny przy obecnych temperaturach by padły.

I tak już mam tyle roboty że nie wyrabiam Aniu.
Spotkania są ładne napisz kto jest na tej focie. Bo dla was to oczywistość.
Ostrozkowe poletka zazdroszczę pozytywnie

Pozdrawiam Aniu

Od lewej : Gosialuk, anpi, agapant, Betka

Warzywa nie zawsze udają się ekstra. U mnie najgorzej z buraczkami. Jakieś niewielkie ostatnio. Kapusty nie sadzę, bo też mi się nie udawała. W tym roku dostałam sadzonkę tej wczesnej od Agapant i też nie zawiązała główki. A kalrepka i brokół rosną

Przerwa na kawę... 21:10, 30 cze 2024

Do góry
Na miejscu po ławeczce, po poszerzeniu placyku, powstał letni kącik jadalniano-spotkaniowy. I to był strzał w 10-tkę! Wszędzie blisko - do domu i do ogniska. Miejsce akurat dla nas, wystarczające na naszą rodzinę. Po godzinie 12-tej jest tam już przyjemnie chłodno. Rano cień daje dom. Kanzany tworzą naturalną osłonę i przyjemnie szumią. No i jest stąd bardzo dobry widok na działkę. A z wejścia miejsce nie jest takie na bezpośrednim widoku. Na jesieni lub na wiosnę, jak będzie mniej roślin na rabatach, trzeba będzie jeszcze raz wszystkie płotki pomalować bo oczywiście nowy płotek inaczej chłonie farbę i jest trochę jaśniejszy.

Nawet wieczorem ten kącik ma swój urok. Szukam jeszcze jakiś fajnych lampionów do postawienia na stole. I może trzeba pomyśleć o osobnym podświetleniu od tyłu rdzawego panelu.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:31, 30 cze 2024

Do góry

koniec

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:28, 30 cze 2024

Do góry
I coś jeszcze energetycznego w kolorze żółtym

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:28, 30 cze 2024

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:25, 30 cze 2024

Do góry
i łąka i to co w niej piszczy

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:23, 30 cze 2024

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:21, 30 cze 2024

Do góry
I na koniec jeszcze wrzucę parę ujęć urlop był i się skończył, jutro czas do pracy wrócić, a przydałoby się trochę wolnego na ogród trawy nie kosimy bo i tak już sucha na wiór, po proszę o deszczyk, bo jak z węża leję to nie to samo co z nieba.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:19, 30 cze 2024

Do góry
Byłam dziś u Mrokaśki, ogród prezentuje się obłędnie!

Tak się rozpoczęło

Tak zakończyło

A w międzyczasie było tak

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:18, 30 cze 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Moniu masz ładnie i soczyscie. Nie ma co narzekac na chwasty, te sa tez potrzebne ja omiatam swoje połacie i udaje, ze ich nie ma, tych chwastow znaczy

A jak tak przyjrzałam sie czesci naszych bylin ogrodowych to w sumie tez chwasty

Racja
Mam pełno doniczusi do wsadzenia, ale czekam na to ochłodzenie, bo egzystować na zewnątrz się nie da. Teraz u mnie zachmurzyło się i mam nadzieję na deszcz, ale normalny bez żadnych ekscesów.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:14, 30 cze 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Na pewno skorzystam z zaproszenia.
Uwielbiam zwiedzanie ogrodów. Lubię poczuć to co właściciel.
Super, że każdy ogród jest inny.

Ja też bardzo lubię zwiedzać ogrody tak jakoś inaczej jest, gdy są wrzucane zdjęcia a my wiemy gdzie to było i z jakiego miejsca fotka jest robiona poza tym takie spotkania na żywo to jest coś niesamowitego, nagadać się nie można na różne tematy nie tylko ogrodowe śmiechu kupa
kocimiętkę mam do cięcia i parę innych roślinek też, ale jakoś odwagi nie miałam, żeby cokolwiek wczoraj obcinać przy tych upałach...
Przedziwny Ogród 20:09, 30 cze 2024

Do góry
O! Agata się pojawiła i to podwójnie
Witaj po długiej przerwie, ślicznie tam u Ciebie
AgataM napisał(a)
Witajcie Kochani w te upalne popołudnie.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:07, 30 cze 2024

Do góry
antracyt napisał(a)

Na tym zdjęciu dalie wyglądają jakby Ci ze szklarni uciekały

Bardzo lubię Twoje szerokie kadry

Zuza

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:04, 30 cze 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)

Tak to ja sobie wyobrażam raj.
Monia masz piękny ogród. Taki że brak słów.
Achy i ochy wydaję podczas patrzenia.

Lidka dziękuję

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:02, 30 cze 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak to dobrze, że mimo kataru udało Ci się wyskoczyć do ogrodu i zrobić zdjęcia. Pięknie jest!

Haniu buziak
Coś się do mnie przyczepiło i jeszcze trochę trzyma, katar i kaszel, tak jeszcze nie miałam, żeby w takim czasie mnie coś łapało. Poprawiłam się troszku z wrzucaniem zdjątek, bo chcę coś jeszcze zmienić w tym roku rośliny umęczone okropnie, zaczęło teraz u mnie wiać i chmurzy się, oby coś popadało, bo wszystko marnieje w oczach...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies