Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 13:11, 20 paź 2024

Wafel napisał(a)
Ciekawe, że wypuszcza świeże kwiatostany, u mnie zawsze w jednym czasie wypuszcza i teraz wszystkie są białe. Już mi od spodu schnie nie wiem czy zdąży przebarwić się na pomarańczowo. U mnie też jest ogromny w tym roku, aż mnie przeraża

Moje jeszcze młode, dzieliłam wiosną. Zostawiłam im sporo miejsca, bo podobno szeroko rosną.
Niektóre już się pięknie przebarwiły. Te które są narażone na wiatr, ten w zacisznym miejscu dopiero zaczyna łapać kolor.
An_na 13:26, 20 paź 2024

Zrobiłam wczoraj wertykulację trawnika (stwierdzam, że nadal mam go za dużo) rozsypałam na nim kompost własnej produkcji. Plecy bolały, oj bolały
Posprzątałam część donic. Spróbuję przezimować bulwy wilca ziemniaczanego.
A dziś idę sprzątać dalej.
Muszę wysadzić proso sprzed tarasu, bo zrobią się szuwary i nie będę mogła się delektować widokiem ogrodu siedząc na tarasowej kanapie
Z tej strony jest ok

Ale z tej strony to już będzie za dużo, nie przemyślałam tego do końca i posadziłam, a teraz będę wysadzać posadzę tam rozplenicę hameln.

Będzie nawiązywać do tej rabaty pod dębami

An_na 13:38, 20 paź 2024

Wiąz Jacqueline Hillier

Taki był jak go kupiłam w maju

Tak wyglądał w sierpniu

A teraz tak

An_na 13:51, 20 paź 2024

Jesiennie

Malutka sadzonka rozchodnika. Nie znam odmiany, dostałam od sąsiadki. Chyba będzie plożący
Rozczulają mnie te piękne gwiazdeczki. Taki maluszek i tak pięknie kwitnie

Patrycja_KG_Lu 15:20, 20 paź 2024

Jesień u Ciebie kolorowa i nadal kwitnąca.
TAR 15:46, 20 paź 2024

Aniu pieknie wiazik sie przyjal i rosnie. Gesty i zieloniutki.
An_na 16:19, 20 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jesień u Ciebie kolorowa i nadal kwitnąca.

Lubię ten jesienny czas kiedy trawy już się żółcą a dalie nadal kwitną
Kupiłam w tym roku po raz pierwszy chryzantemy zimujące. Też dają trochę koloru
Zobaczymy wiosną czy aby na pewno są zimujące
I lwia paszcza pięknie kwitnie. Mam wrażenie, że całe lato kwitła i nie zamierza przestać.
Kiedyś wysiałam nasionka na łąkę kwietną, dawno dawno temu i tak ta lwia pasza została ze mną
Lubię ją

An_na 16:23, 20 paź 2024

TAR napisał(a)
Aniu pieknie wiazik sie przyjal i rosnie. Gesty i zieloniutki.

Tak, pięknie nabiera masy

Nawet ta druga bida kupiona z mrowiskiem w korzeniach ładnie rośnie. Muszę tylko uważać przy plewieniu, bo ma bardzo kruche gałązki. Złamałam mu jedną latem, szkoda, ale nawet tego nie zauważył i rośnie dalej

Patrycja_KG_Lu 16:32, 20 paź 2024

Co to za chryzantemy zimujące? Mam ochotę na posadzenie w donicach chryzantem jak już wywalę supertunie vista.
TAR 16:42, 20 paź 2024

Wiazy JH sa bardzo kruche. Jak ulamalas galazke to trzeba do ziemi. Szybko sie ukorzeniaja.

Tez mam chryzantemke zimujaca od ubieglego roku, w jasnym rozowym kolorze. Jest bardzo wysoka. Szukam zoltej lub miodowej.