Dla Ciebie zmiana avatarka na czajnik z rojnikiem Ten srebrny ma w ciągu roku zmiany roślin ale ten czerwony non stop z rojnikami. Dziś beczka, czajnik i lampy powędrowały w inny kąt.
Paulinko, no tak to nie ja.Ja jeszcze śmigam.I do opałów się przyzwyczaiłam.Nawet jak sa to a mam dzień wolny r to pracuję w ogrodzie.Najwyżej polewam się coraz wodą
A to zdjęcie dali "fioletowej "jest wieczorem robione.I ona nie jest fioletowa.
Wszystko zależy od światła i pory dnia i wówczas roślinka inaczej wygląda
To jest ta dalia w dzień
Hmm tak to Przemka ozdoby.Piękne, niepowtarzalne..
To nie są wielkie ozdoby.On przy każdej ozdobie podaje rozmiaty
Zobacz https://bizuteriaogrodowa.com. https://bizuteriaogrodowa.com.pl/sklep/jezowka-1/
Moj mąż dalej mi wierci dziurę ..,żeby je przemalować.. no c.oe ja nie mam zamiaru..Takie są piękne.A mąż przyzwyczai się,że ja już coś maluje na biało..
Ale przyzwyczai sie i do nich i do rdzy i ozdób.Bo zamierzam , jeszcze inne rożne rzeczy sobie zrobić
2 szt klon Purelutentum o jasnych liściach (limonkowo nakrapianych)
ten trzeci to Pastelense
jeszcze kupiłam ciekawostkę : dziurawiec o ślicznych owocach
Hypericum inodorum Magical
w szkółce prezentował się tak:
Muszę uzupełnić, bo zapomnę... dzielżan, nie miałam go do tej pory. żałuję że tylko jedną doniczkę kupiłam, jak popatrzyłam na rabatę zmieściłyby się nawet trzy
greg66-Grzesiu Dziękuję za piękny wiersz Leśmiana.Swego czasu dużo jego poezji czyta lam.Potem z latami jakoś ta sfera się zaniedbała.
Nie tylko osy łatają kolo dali.ale róże motylki i owady
$ tylko krzaczki dali?
Oj to mało.Ale dobre i to.Zauważyłam,że jeżeli tez miejsca gdzie zostaną posadzone dalie są na jesieni nawiezione obornikiem to krzaczki są super duże .A to przenosi się na ilość kwiatów.
W tym roku na jesieni musze dać go na wszystkie rabaty.Ziemię mam slabą.Na jesieni w ubiegłym roku tylko trochę mąz dostal i tylko cześć rabat i warzywnik taką porcję dostał.Ale widzę ,że warto tak zainwestować.
Dziękuję za śliczne dalie ta fioletowa cudna jest no teraz dopiero zauważyłam,że to nie Twoje zdjęcie ze szpitala, zobaczyłam zdjęcie i od razu napisałam, a nie doczytałam
A Co do ozdób jak duże one są? Widziałam je też u Przemka śliczne i na pewno nie ma potrzeby je przemalowywać
Poszukiwałam wielokrotnie tego astra wrzosolistnego, a tu proszę..sam wszedł w ręce, to odmiana Snow Flurry
Tuje Golden Tuffet i Rengold (po dwie szt)
Picea gauca Dasy^s White
4 szt tuji Golden Szmaragd
Asiu, bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Zdjęć ogródka nie mam i przez kilka dni nie będę miała.
Wczoraj w nocy przyleciałam do Polski, zostawiłam w domu plecak, raki, kijki, aparat. Na działkę rekreacyjną wzięłam tylko kartę ze zdjęciami (zrobiłam ich ponad 1800). Tak więc do czasu powrotu do domu mogę wstawiać na forum tylko zdjęcia z Alp, z Bożego Ogrodu
A wiesz co? Dochodzę do wniosku, że człowiek choćby nie wiem jak bardzo się starał - piękna Natury nie pobije
W swoim ogrodzie nie mam ciurkadełka. Zobacz, na jakie śliczne natrafiłam podczas wędrówki