Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Rumianka 11:47, 22 lis 2018

anpi napisał(a)

Super ta szafka wyszła...wyglada na to, że łóżka mamy takie same, widzę po fragmencie... a zagadka dalej pozostanie zagadką...
anabuko1 11:55, 22 lis 2018

Zdolne te łapki masz Aniu. I to w różnych dziedzinach
anpi 12:20, 22 lis 2018

No dobrze...teraz się wszystko wyjaśniMuszę jeszcze tylko pomalować,dopasowując do reszty moich gadżetów betonowych w ogrodzie,czyli coś pod kolor stołu z ławkami.
Tu w surowym stanie,zdjęcia robocze z kwiatkami domowymi,bo donica,a raczej atrapa donicy,( w nią będzie wstawiona plastikowa donica) będzie stała na dworze z sezonowymi kwiatami.Planuję,jeszcze jedną taką i jeszcze jedną mniejszą, troszkę inną,będą stały wzdłuż tarasu

Rumianka 12:27, 22 lis 2018

Pięęęęknie Ci to wyszło...ale jak zgadywałam, że będzie aniołek, to miałam właśnie identyczne wyobrażenie, bo dla mnie to jest symbol aniołka... Z roślinami wygląda super Zdolniacho!
anpi 12:43, 22 lis 2018

To dzięki Kasi z "Ogrodu złudzeń i niespodzianek" wpadłam na pomysł,że ja też mogę zrobić donice podobne do tych o których marzyłam,ale są drogie. Dziękuję Kasiu, że byłaś moją siłą napędową Kasia zrobiła nowoczesne donice z bloczków suporeksu,mi em podpowiedział,że można ze steroduru.Nie będą tak solidne jak te Kasi,ale trochę lżejsza i czyściejsza robota.Nie wiem ile wytrzymają, ale na razie zaspokoją moją zachciankę
anpi 12:58, 22 lis 2018

Muszelka napisał(a)
18 lat + Vat

Dobre!

A dalej to już tylko ten vat rośnie... bez pojęcia!
anpi 12:59, 22 lis 2018

koliber napisał(a)
Mnie się też to spodobało hahaha...

anpi 13:12, 22 lis 2018

anka_ napisał(a)
Rany Aniu, ty to już wyższa liga. Ja bym chciała zmienić kolor regału. Nie mam pojęcia o przecierkach, decupażu czy innych takich rzeczach. Zero zdolności artystycznych u mnie. Ale wszelkie rady odnośnie farby czy przygotowania podłoża przyjmę z wdzięcznością.

Aniu, ja ogólnie to samoukiem internetowym jestem w tej dziedzinie jak i w wielu innych..Mam tylko jeden ten kursik kilku godzinny z tych farb kredowych. Ale napisz mi,jaki to jest regał ,z czego ,czy drewniany ,czy jakaś płyta?Jeżeli to nie problem wstaw zdjęcie ,nawet na chwilę.To może coś Ci podpowiem dokładniej.szafkę i łóżko malowałam akrylową wałeczkiem,wcześniej matowiłam papierem ściernym drobnym ,aby mocno nie porysować i odtłuszczałam denaturatem.
Farbę mogę Ci podać na priv.
Dziekuję za pochwały
Dorota123 17:04, 22 lis 2018

anpi napisał(a)
Wstawiam torcik dla Dorotki,to znaczy torcik był dla Zbyszka ,ale do zobaczenia dla Dorotki

Inne moje torty może wstawię do wątku z hobby
Świetnie wyszły Ci te tory, jak pisałam mnie za pierwszym razem masa cukrowa nie wyszła i zraziłam się. Gdzie można kupić taką foremkę do zrobienia motylków.....są piękne. Na facebooku należę do takiej grupy "Torty od podstaw - Uczę się! " Sama tam nic nie wstawiam, ale wszyscy chętnie tam dzielą się swoją wiedzą i pokazują swoje cudowne dzieła sztuki, są też oczywiście początkujący i też pokazują swoje poczynania. Czytam o Twoich zainteresowaniach - mamy bardzo podobne. Też potrafię robić na drutach i na szydełku, maszyna do szycia nie stanowi problemu. Fakt, że zarzuciłam te swoje pasje dla nowych.
Zaintrygowała mnie ta Twoja nowa donica, co to za materiał z którego są zrobione boki. Ma ciekawą fakturę.
kasiek 17:14, 22 lis 2018

anpi napisał(a)
No dobrze...teraz się wszystko wyjaśniMuszę jeszcze tylko pomalować,dopasowując do reszty moich gadżetów betonowych w ogrodzie,czyli coś pod kolor stołu z ławkami.
Tu w surowym stanie,zdjęcia robocze z kwiatkami domowymi,bo donica,a raczej atrapa donicy,( w nią będzie wstawiona plastikowa donica) będzie stała na dworze z sezonowymi kwiatami.Planuję,jeszcze jedną taką i jeszcze jedną mniejszą, troszkę inną,będą stały wzdłuż tarasu

No brawo!! Świetnie wyszło, bardzo elegancko
Bardzo sie ciesze że Cie zainspirowałam Rób kolejne - naprawdę bombowe!