Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Ewa777 19:44, 21 lis 2018

Muszelka napisał(a)
Kochani!
Obecnie zakopana jestem w pracy zawodowej i w kilkunastu innych projektach. Znalazłam dziś chwilę czasu, by zrobić zdjęcia albumowi ze Szwajcarii. Ponieważ kilka dziewczyn (np. Wiklasia, Mira) pytały mnie o możliwość wydrukowania fotoksiążki, pomyślałam sobie, że zdjęcia z mojego albumu może kogoś zainspirują do stworzenia własnego, np. z historii powstawania ogrodu? Wiem, że taki album ma już Ewa777.
Ewciu, cierpliwie czekam na migawki z Twojej ogrodowej fotoksiążki Obiecałaś!

Bardzo mi się podoba Twój album

Już wrzuciłam zdjęcia albumu z mojego ogrodu
Muszelka 20:00, 21 lis 2018

Ewuś, już lecę do Ciebie!
Muszelka 20:13, 21 lis 2018

Dorota123 napisał(a)
Świetna jakość komórkowego zdjęcia, ale przyznasz, że nie z każdego telefonu da się wydusić taką jakość.

Oczywiście masz rację

Ale bywa i tak, że ludziom wychodzą słabe zdjęcia z telefonu, bo nie wpadną na myśl, że należy systematycznie czyścić szkiełko obiektywu
Muszelka 20:22, 21 lis 2018

Doroto, przed chwilą uważnie przyjrzałam się oryginałom tych czterech zdjęć. I wiesz, co stwierdziłam? ... że najlepszą jakość naświetlenia ma zdjęcie wykonane telefonem (sic!) Czyli lepiej poradził sobie z naświetleniem automat w komórce, niż mój manualny nastaw w aparacie fotograficznym.

Od razu przypomniałam sobie, że czasami elektroniczny stroik lepiej nastroi mi gitarę niż ja sama. O zgrozo! Czas umierać!

Odnośnie zaś jakości zdjęć z telefonu i aparatu fotograficznego: oryginały zdjęć z mojego aparatu (cyfrowy Canon) mają ok. 2- 3 MB, oryginały zdjęć z komórki ok. 10 – 12 MB.

Różnica na plus dla aparatu leży zatem w możliwości operowania głębią ostrości, czasem naświetlania, balansem bieli, EV, itd.
Muszelka 20:34, 21 lis 2018

Dorota123 napisał(a)
Uważam, że dużo trudniej zrobić dobre zdjęcie zimą niż latem.

Zgadzam się z Twoim zdaniem. Poprawnie sfotografować śnieg to nie jest prosta sprawa. Ale do nauczenia, gdy się zna kilka zasad i ma się trochę doświadczenia

Bielszy odcień bieli

ryska 21:49, 21 lis 2018

Piękny album Ci wyszedł. Robiłam do tej pory kilkanaście z cewe ale za Twoją radą dziś popełniłam z polecanej drukarni. Program bardzo intuicyjny, czekam teraz na gotowy produkt. Dziękuję i pozdrawiam
Muszelka 06:55, 22 lis 2018

Rysko, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Daj znać.

Pozdrawiam
anabuko1 11:37, 22 lis 2018

No proszę jakie tutaj piękne, zimowe górskie widoczki
Aż tęskno do gór się zrobiło
Muszelka 16:47, 22 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

Aż tęskno do gór się zrobiło

Fotografia dobra na wszystko
Muszelka 16:53, 22 lis 2018

U mnie płasko. Prawie płasko. Najwyższe wzgórze w moim mieście ma wys. 123 m. n.p.m.
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma