Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 07:54, 07 paź 2018

Do góry
I takie tam

Małymi kroczkami do celu... 07:53, 07 paź 2018

Do góry
Pink cloudy i MW

Lavender

Małymi kroczkami do celu... 07:50, 07 paź 2018

Do góry
Pastella cała obsypana w kwiatach, zdecydowanie lepiej podoba jej się w ziemi niż w donicy

Małymi kroczkami do celu... 07:47, 07 paź 2018

Do góry
I sobotnie zdjęcia, chociaż ogród wygląda coraz bardziej jesiennie coś tam jeszcze kwitnie np pashmina jak dla mnie wciąż jedna z ulubionych róż, co prawda musiałam czekać prawie cały sezon, żeby odchorowała przesadzanie,ale za to teraz jest już piękna

Przerwa na kawę... 07:47, 07 paź 2018

Do góry
A dąbek jest obłędny. I nieduży rośnie. Jedyny problem - nie wiem co zrobić z wiązem, który na razie w donicy wylądował. Dąbek ładnie świeci z daleka.

Wzorem Lucy zamieniam się w brukarza . Na razie tylko przymiarka ale uda mi się wykorzystać kostkę, która leżała po rozebraniu obrzeży na tyłach, przy zamianie na te plastikowe bordery. Może to nie jest lux torpeda ale spełni swoje zadanie. Będzie płasko pod stolikiem. Na wiosnę zrobię to na wyjściowo, w sensie na podsypce z piasku z cementem. Teraz ważne, że mi starczy kostki . Dodatkowo robiłam próbę ze żwirem między płytami. Źle wygląda, jak są szerokie odstępy. Muszę zagęścić płytki. Trochę jeszcze tego towaru pójdzie. Na razie wygląda to tak.
Kwiaty we włosach 07:37, 07 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)

Fajny ten kiciuś i jeść nie woła
Piękny las i trawy masz ładneOj chciałabym taki las mieć...
Przerwa na kawę... 07:29, 07 paź 2018

Do góry
Dobrze, że mi o tym rozchodzeniu bambusa napisałyście. Wsadzę więc w dużą doniczkę. Szkoda.że go wkopałam już co prawda on tam ma miejsce takie, że trochę może się rozejść ale nie za dużo. Kupiłam go bo ma lekko fontannowy pokrój i można go ciąć. No i cieniste zakątki lubi. Zobaczymy. Teraz na rabacie wygląda tak.
Kiedyś będzie tu ogród 07:10, 07 paź 2018

Do góry
A później zaczyna wszystko płonąć.

Słonko wstało, ptaszki nakarmione... Miłej niedzieli Wszystkim życzę.
Kiedyś będzie tu ogród 07:08, 07 paź 2018

Do góry
Gosiu no nie ma co ukrywać, to jest chwila roboty. Mnie w tym roku ominie taka robota, bo oczko narazie funkcjonuje bez pompy. Ale Bożenka/Bogdzia ma oczko bez pompy (hm... chyba) i zobacz jakie cudne. Bez ryb i z odpowiednią roślinnością do filtrowania da sobie radę.

Magia wschodzącego słońca.

Zaczyna się tak niewinnie.

Kwiaty we włosach 07:02, 07 paź 2018

Do góry

przepiękne ujęcie, co to za miskant?
Kiedyś będzie tu ogród 06:03, 07 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
U mnie tez tak jest jedne horki brązowieją inne gdzieś trochę się trzymają
Azalie i u mnie się przebarwiają.
I borówki podobnie,Ładny taki widok z czerwieniejącymi listkami
Chyba taką samą mam trzmielinę .ale owocnikow nie ma.Może dlatego ,że swoją przycinam na kulkę
Aniu u mnie azalie wielkokwiatowe to masakra, trzy listki ma krzyż. Ale nie miałam jak codziennie podlewać, wody dostały tylko kilka razy- tak żeby nie padły. Borówki za to płoną cudownie, aronia już bez liści.
Moja trzmielina zapuszczona bardzo, muszę na wiosnę ję przesadzić (kurczę, a może teraz jeszcze mogę...hm...). Ale po sąsiedzku mają taka wyprowadzoną na nóżce w niewielkie drzewko- cudnie wygląda.

Azalie wielkokwiatowe mocno dostały w kość, ale te wcześniej sadzone zawiązały pąki kwiatowe.
Kiedyś będzie tu ogród 05:54, 07 paź 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Ania nawet sobie nie wyobrażasz, jak mi paruje pod beretem, żeby m przekonać, ale to muszę mieć koncepcję... Miejsce. W ostateczności postawię jaką balię czy cuś... Dzieci duże, nie potopią się
Łucjo zobacz, to ciurkadełko Ani/ MałejMi (fotki z mojej wizyty u Niej). Cudownie wkomponowane w teren.

A zobacz jaką ptaki miały radochę

Przerwa na kawę... 23:38, 06 paź 2018

Do góry
No i nie udało mi się zakończyć sezonu sadzenia. Tak mi się ten przebarwiony dąb u Kwartecika podobał, że... kupiłam.
Green Dwarf będzie zamiast tego drapaka - wiązu, którego liście notorycznie mi osy objadają. To jedno z ostatnich drzew do wymiany. Jak na razie.

I kupiłam zamiast klona bambus z ciemnymi pędami. Odmiana black pearle. Będę cięła potwora
Za drzwiami do ogrodu... 23:22, 06 paź 2018

Do góry
Po niektórych jeżówkach zostało wspomnienie,niektóre nieźle sobie radzą

Ogrodowe kreacje 23:04, 06 paź 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Zgrabiłam dzisiaj też igły sosen, sporo ich w tym roku poleciało.... i rodki dostały nową ściółkę na zimę Zdjęcie też późno robione, dlatego jakość słaba....

W tym roku wszystkie iglaki duza opadzine maja. Moje tuje podlewaneca w srodku zolte.
Jeszcze chce tuje opryskac nawozem jesiennym, ale musze wytrzepac je z opadziny. Sosny, tuje i modrzewie bardzo opadaja taki rok zrzucaja igliwie aby przetrwac zime. Taka jest natura.
Aurelia ale sie dzisiaj urobilam z brzozami, i wycinalam zmarzniete cynie i kosmos. Na wlasne zyczenie posialam kosmosna ziemi kompostowej i wyrosl na 2 metry nieza bardzo kwitl. Przyszla wichura poprzewracal lezal wiec trzeba to bylo usunac 6 taczek.

Ogród na piasku i z wielkim murem 23:03, 06 paź 2018

Do góry
Koniec fotorelacji Jutro i pojutrze koniecznie posadzić trzeba to co dziś wykopane, oby tylko nie pojawił się nocny przymrozek
Trochę opuchlaków wykopałam, czas zrobić z nimi porządek, pożarły rozchodniki
Już kolejny raz je wykopałam i chyba przeniosę w inne miejsce, ale pewnie potwory przeniosą się w nowe miejsce FUFU

Na koniec (pewnie powtórka) najładniejsze kolory jesieni
Za drzwiami do ogrodu... 22:58, 06 paź 2018

Do góry
Actinidia przycięta,bo tak oplotła rynnę,że ta się obwieszała , zatykała,rozłączała na złączeniu i takie tam...deszczówka lała się nie tam gdzie trzeba. Rynna poprawiona ,a pnącze odrośnie szybko
To teraz czekamy na różyczki,zamówiłaś mi tą Elmshorn też?
Ja czosnków jeszcze nie posadziłam.Może najpierw posadzę róże ,bo potem je poprzecinam kopiąc dołki...
Miniaturkowa wysadzona do gruntu:

Stadt Rom:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:58, 06 paź 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Tomasa na żywo chyba nie widziałam, a Darcey mam i trudno określić jej kolor - owszem, sporo czerwieni w sobie ma, jak Tradescant, tylko jaśniejsza, na przykład

Tylko Tradescant jak przekwita, ewidentnie robi się fioletowa, a Darcey raczej zostaje bordo.

Dziekuje
Twoj Darcy wyglada kolorystycznie jak ten parkowy, a Thomas wpadal w magente wlasnie. No ale jak widac okreslanie koloru to nie jest najprostsza sprawa nawet dla hodowcy.

ps. takich ilosci pakow jak na zdjeciu to mam nadzieje, kiedys tez doczekam!
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:57, 06 paź 2018

Do góry

Begonia w tak dobrej formie nie była latem, mam chęć ją przechować, może się uda

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:56, 06 paź 2018

Do góry
Wy tam na tym Mazowszu jesieni nie macie, czy co?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies