Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 23:00, 09 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marto jesteś!

Na razie nic nie robię z tą osią, bo jesienią będzie ten pasek przekopany, wymieszany z glebą lepszą od mojej (moja to żwir) i założony nowy trawnik. Ale nie wiem, czy uda się ten trawnik utrzymać w zieloności. Z roku na rok susza wykańcza trawniki w pierwszej kolejności. Może (wzorem holenderskim) nie będzie tam w ogóle trawnika a tylko wysypiemy zrębkami?

Mam takiego cisa większego jako stożek (mus go wreszcie wysadzić z warzywnika) i nawet myślałam czy go tam nie posadzić i wtedy dookoła kwiatki w baliach?

Stare balie - tych nie brakuje u nas.

Podoba mi się ten pomysła co do skrzyń to ja bym tam dała jedna o takich wymiarach właśnie jak napisałaś
Pszczelarnia 22:46, 09 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Nie, Miro.

Do skrzyń był przekonany Tad, ja troszkę boję się takiej poprawności. Ale harmonijność (tęsknota za ładem przestrzennym) przemawia na korzyść skrzyń.

Ty siedzisz w swoim warzywniku a ja swój ciągle fotografuję.

Już dawno nie siedzę, zachodzę teraz z koszykiem po to i owo i podlewam czasem - poszło na żywioł tylko dalie doglądam, moja kawa z mlekiem to fioletowy kołnierzyk.

No o tę poprawność chodzi ale każdy musi mieć tak by pasowało i nie irytowało.
Zapytam - jak Ci rośnie wszystko w skrzyniach - ja nie wyrabiam z podlewaniem
dałaś siatki na spód? ja nie dałam no i na jesień dam bo mam dość dzielenia się z nornicą moimi łupami
...uDany ogród 22:33, 09 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Poczytałam o problemach z uzyskaniem pozwolenia na budowę. To wręcz nie do uwierzenia, że człowiek mając własność nie może jej wykorzystać w sposób w jaki chce. Tym bardziej, że nie chcecie tam zbudować autostrady a dom .
Trzymam kciuki za powodzenie.

Kasiu niestety tak to u nas funkcjonuje i nie możemy na to nic poradzić. Okrężne drogi są drogie i niebezpieczne, dlatego próbuję to załatwić w zgodzie z obowiązującym prawem. Co z tego wyjedzie zobaczymy lub... nie

...uDany ogród 22:30, 09 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Szkoda nie, o ile by było prościej.....a powinno być takie prawo, żeby nie trzeba było kombinować jak koń pod górę ech

Sylwuś Polska to jest dziwny kraj, ale i tak nie wyobrażam sobie mieszkać nigdzie indziej

...uDany ogród 22:28, 09 sie 2018

Do góry
Dzisiaj w prezencie urodzinowy od M dostałam pół płotu z przodu, jestem zachwycona
Już myślałam że nigdy tego nie skończymy...

żeby nie było kwiaty też były. Pierwszy raz w życiu moi Synowie podarowali mi bukiet róż... co za uczucie

Mój ogród dzisiaj

...uDany ogród 22:19, 09 sie 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Sylwuś to chyba nie wypali, nawet nie wiem czy Pan z urzędu ma żonę. Reszta to młode siksy .
Niestety ten sposób raczej nie wypali...

Szkoda nie, o ile by było prościej.....a powinno być takie prawo, żeby nie trzeba było kombinować jak koń pod górę ech
...uDany ogród 22:17, 09 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Danuś ogladałam ostatnio " Sztukę kochania historię Michaliny Wisłockiej" I choć wydaje się, ze bez związku, to przyszło mi do głowy użyć podstępu....(trochę zachodu by było nie powiem)i żeby nie było niedomówień to nie leży w moim charakterze, ale Michalina zaprzyjaźniła się z żonami panów , którzy książki nie chcieli wydać i się udało....może trzeba by się zaprzyjaźnić z którąś z żon, potem zaprosić wraz z małżonkiem na działkę na grilla.....i dopiąć swego?

Sylwuś to chyba nie wypali, nawet nie wiem czy Pan z urzędu ma żonę. Reszta to młode siksy .
Niestety ten sposób raczej nie wypali...

...uDany ogród 22:13, 09 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
są problemy z pozwoleniami na budowę na działkach rolnych ..wiem coś o tym

chcieliśmy dać córce działkę pod budowę 30a nie można bo to ziemia rolna...zrobiliśmy tak....

wszystkie dokumenty wraz z zagospodarowaniem i pozwoleniem na budowę robiłam jako dla siebie jako budowa zagrodowa i dopiero wtedy przepisaliśmy darowizną działkę z pozwoleniem na córkę.No ale jeszcze musiała w starostwie przepisać pozwolenie na budowę na siebie...następny problem bo nie rolniczka...wtedy zrobiliśmy 1ha dzierżawy notarialnej na 10 lat ...koniec kłopotu..nie miała problemu z kredytem i odbiorem domu..teraz notarialnie dopisala męża i sa współwłaścicielami

JeZeli TwOj teść jest rolnikiem to może też tak zróbcie

U nas niestety gorszy problem , bo mamy tereny zielone. To dużo gorzej niż rolne...
Teść niestety nie jest rolnikiem. Zobaczymy co się uda zdziałać?
Dziękuję za każde słowo, dla mnie to wiele znaczy . To wsparcie jest dla mnie bardzo ważne

Żywopłotki cisowe. 22:12, 09 sie 2018

Do góry
Neon w szpalerze z białymi. Ten kolor jest zawsze nie uchwytny.

a to porównanie słonia i mrówki.
Wielkość jednego i drugiego kwiatka, łączy ich piękno koloru.

To trawki Adagio dwa lata temu podzielone i słabo przyrastają, mateczna była duża.
...uDany ogród 22:08, 09 sie 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no nie ma

Izuniu no nie ma innej opcji

...uDany ogród 22:07, 09 sie 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danulku oczywiście że marzenie się spełni. Przecież absolutnie nie ma innej opcji!

Basiu dzisiaj słyszałam to kilkadziesiąt razy, i powoli w to zaczynam na powrót wierzyć
Dziękuję!

Moja działka na Dębowym Lesie 22:05, 09 sie 2018

Do góry
Żywopłotki cisowe. 22:02, 09 sie 2018

Do góry
Od strony drogi, nie mogłam tam dotrzeć kiedy wyszłam z aparatem, zawsze zapomniałam, a kwitły bardzo dużo dziś przecinałam.
Białe zlały się z hortensja i mało widoczne.

Białe to olbrzymy największe moje dalie.

Żywopłotki cisowe. 21:52, 09 sie 2018

Do góry

lipoma różowa, Isa ciemna, Uncle jaśniejsza i Tomas Edison fioletowa.

Lancaster słabo się wybarwiła i nie ma białego ma lekki cień a powinna być w samym słońcu.

Obsidin też nowy nabytek. dużo wytwarza kwiatów.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:50, 09 sie 2018

Do góry
a przy okazji kurnikowa

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:49, 09 sie 2018

Do góry
To wrzucę jeszcze focie łączki... teraz przeważa na niej krwawnik...

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:45, 09 sie 2018

Do góry

gdzies tam w poblizu pada, od tej strony zawsze deszcz do nas przychodzi i wlasnie przyszedl
Żywopłotki cisowe. 21:43, 09 sie 2018

Do góry
dostałam miniaturkę rudzielca

a to moja przybłęda, wygrzewa się na kamieniu, był wychudzony i nazwaliśmy go Kostek
ważył 80 dag. teraz jest piękny z długą sierścią.

a tu od koleżanki posag damy, jeszcze dojedzie postument.

Podmiejski ogródek 21:38, 09 sie 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Jesteś pewna, że takie fotki chcesz oglądać?

Wygląda jak u mnie podczas rozkładania elementów wentylacji mechanicznej.
Niezła demolka. Poszłaś na całość.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:38, 09 sie 2018

Do góry
no i jeszcze wracajac na rabatke pod plotem (zrobilam koleczko wokol domu )

pierwszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies