Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Alicja169 16:58, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Łoj

Chyba pójdę w sukulenty

Garść inspiracji przedszklarniowych

Danusiu, te obrazki to z Twojego ogrodu? Cudnie jest
Jak będzie ogrzewana Wasza szklarnia?
Rosa 17:01, 26 paź 2018

dzięki za podpowiedzi .
Gardenarium napisał(a)
Łoj

Chyba pójdę w sukulenty

Czyżby zmiany klimatyczne miały wpływ na tę decyzję ? Pamiętam jak chyba w Mai albo u Babci Jasi pisałaś a może w Kwietniku czytałam ile sukulentów miałaś.
Też je lubię nawet w domu, tylko ten chłód zimą trudny do zapewnienia.
Gardenarium 18:03, 26 paź 2018

Ewo - miałam ponad 200 kaktusów Pora wrócić chociażby do sukulentów, bo taki trend aktualnie mamy na świecie i on mi się udziela.

Alicjo - inspiracje przedszklarniowe nie spod mojej szklarni. Z Anglii. Na razie mam rozkopane Ale będzie ładnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:11, 26 paź 2018

Aktualnie mam rozkopane, kopiemy rury do nawadniania.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 18:47, 26 paź 2018

No patrz, a ja wczoraj z mieszkania wywaliłam ogromnego kaktusa, wkurzyłam się bo kolce na 4cm, ukłułam się nimi nie raz przy zmianie firan, a na kwiaty mimo kilku lat się nie doczekałam Miałam kiedyś kwitnącego jedną noc na biało, był cudny, ale mi zaraza ziemniaczana ze storczykiem przywleczona go załatwiła. Ten miał mieć kwiaty malinowe.....ale ich nigdy nie zobaczyłam
Nie polubiliśmy się. Szkoda mi miejsca na parapecie już dla niego było, bo parapetów mam deficyt
Gdybym wiedziała, może byś sobie kiedyś wzięła, a tak na kompost poszedł.
Zuzka25 20:56, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
A pod domkiem jeszcze nie było tarasu, ale było kolorowo. Jak teraz patrzę, to nawet bardziej kolorowo niż w tym roku

Przepiękna, energetyczna kompozycja kolorystyczna Niesamowite kolory jesienią. Danusiu, dzięki Twoim zdjęciom, znów zakochuję się w daliach, które kojarzą mi się z wiejskim ogrodem babci, gdzie rosły m.in dalie, floksy, kosmos, cynie i piwonie Cudowne wspomnienia
Gardenarium 21:22, 26 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
No patrz, a ja wczoraj z mieszkania wywaliłam ogromnego kaktusa, wkurzyłam się bo kolce na 4cm, ukłułam się nimi nie raz przy zmianie firan, a na kwiaty mimo kilku lat się nie doczekałam Miałam kiedyś kwitnącego jedną noc na biało, był cudny, ale mi zaraza ziemniaczana ze storczykiem przywleczona go załatwiła. Ten miał mieć kwiaty malinowe.....ale ich nigdy nie zobaczyłam
Nie polubiliśmy się. Szkoda mi miejsca na parapecie już dla niego było, bo parapetów mam deficyt
Gdybym wiedziała, może byś sobie kiedyś wzięła, a tak na kompost poszedł.

Idę w sukulenty - miękkie (eonium, eszeweria, haworcja, aloesy itp., też miałam kłopoty spowodowane kaktusami. Kiedyś kolec a właściwie glochidia z opuncji mi siedziała kilka lat, zanim wyszła sama, ale palec mi ropiał.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:36, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)

Idę w sukulenty - miękkie (eonium, eszeweria, haworcja, aloesy itp., też miałam kłopoty spowodowane kaktusami. Kiedyś kolec a właściwie glochidia z opuncji mi siedziała kilka lat, zanim wyszła sama, ale palec mi ropiał.

Przy kaktusach jednak łatwo nie jest, trzeba być bardzo ostrożnym, a i tak się człowiek ukłuje
Piękne te Twoje kompozycje w puszkach W prostocie siła i moc
ewsyg 21:40, 26 paź 2018

Witaj Danusiu. Wciąż ciągnie mnie do Twojej Anglii. Wspaniale, że stworzyłaś to miejsce pełne kwiatów, kolorów i zapachów. w takie dni jak dzisiaj, mgliste, zimne i deszczowe to miód dla oczu. Kocham takie ogrody i z ogromną przyjemnością spaceruję wśród łanów pięknego kwiecia.

Pozdrawiam Ewa
basia3012 00:32, 27 paź 2018

Danusiu, codziennie zaglądam i podziwiam. Pięknie jest.
Życzę zdrówka i duuużo radości z nowego ogrodu.
Pozdrawiam serdecznie.