Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 20:30, 26 paź 2018

Więcej do biedry przez najbliższe dni nie wchodzę.... !!!

koliber 08:39, 27 paź 2018

Aurelllia napisał(a)
A to jest koliberku kratka na pnącze, ale jest niska i u mnie służy po prostu właśnie jak taki gadżet, na forum gdzieś na którymś wątku widziałam też jak kobietki ją nakładają na lustro i stawiają w ogrodzie - też super to wygląda

O widzisz Też świetny pomysł
Pozdrawiam
ElzbietaFranka 19:24, 28 paź 2018

Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

anpi 19:58, 28 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Aurelllia 20:58, 28 paź 2018

Elu mi w sobotę udało się już wszystkie cebulowe wysadzić i koniec -sezon zamykam, teraz tylko grabienie, kopczykowanie i ewentualnie rozkładanie gałązek iglastych na wrażliwe na mróz rośliny
ElzbietaFranka 22:28, 28 paź 2018

anpi napisał(a)

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Tak. Szkółka po sąsiedzku
waldek727 23:20, 28 paź 2018

Aurelllia napisał(a)
...teraz tylko grabienie, kopczykowanie i ewentualnie rozkładanie gałązek iglastych na wrażliwe na mróz rośliny

Z tym kopczykowaniem to jeszcze poczekaj bo zagrzejesz niepotrzebnie korzenie. Każda roślina najpierw sama powinna się przygotować na spadki temperatur i zagęścić swoje soki. Póki co na siarczyste mrozy jeszcze się nie zapowiada.
Aurelllia 00:39, 29 paź 2018

O witam nowego podglądacza wiem wiem Waldku, do kopczykowania to jeszcze uhuhu i jeszcze trochę Na razie to słyszałam znowu bardzo ciepłe dni nadchodzą No na tegoroczny sezon to nie ma co narzekać
zoja 07:03, 29 paź 2018

Aurelka zazdroszcze zamkniecia sezonu! Mi jeszcze cebulowe zostaly - troche wlasnych i wszystkie u Tesciowej. Ciesze sie, ze listopad ma byc cieply.
Kociakow nie wstawiam bo zdjec nie robie - raz ze w rekawiczkach, dwa ze one szybko biegaja

M.poniedzialku!
Aurelllia 20:38, 31 paź 2018

Przyszłam trochę pojęczeć.... ale również wkleję fotki
Rozkopali mi za siatką ....... Breja taka, doły, wyżyny, pagórki.... oczywiście przed jutrem nic nie ogarnęli, jakieś słupki porozwalane, barierki .....
Na szczęście żywopłotu nic nie przycięli, a już się bałam, bo sąsiadowi wczoraj do gołego niemalże świerka ogolili....
No to ponarzekałam - lepiej mi